Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS

akwa1245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam 4x rdzeniowego Procka . Jak wiadomo Wot ma problemy z wydajnością przy większej ilości rdzeniów ... I moje pytanie czy jest nato jakaś rada? Bo bym chciał sobie pośmigać na Wysokiej grafice . No ale Fps-y nie pozwalają na gre ; /

Opublikowano

A ile ich masz ? (fps)

Ja mam 2 rdzeniowego i śmigam na wysokiej 60-70 fps.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Na grafice wysokiej mam po 14-17 Fps . I co najdziwniejsze gdy dałem tą wyższą grafike to nagle dostałem klatkowania w garażu ... nie wiem czy rozmiar okna gry ma cos z tym wspólnego . Prosił bym o pomoc

Edit : Zmieniłem rozmiar na naj mniejszy i okazało sie że miałem po 27-30 fps . Co jest wgrane ...

Opublikowano

A podaj mi MHz na rdzeń.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Rozmiar ma znaczenie,jezeli masz problemy to graj na mniejszych detalach,tak samo polecam uzycie wot tweaker oraz 25% tekstur jezeli nie zalezy Ci na grafice a na grywalnosci

Opublikowano

A ile ich masz ? (fps)

Ja mam 2 rdzeniowego i śmigam na wysokiej 60-70 fps.

Nie zapominaj, że Wot jest napisany na jeden rdzeń. (wykorzystuje tylko jeden)

jak chcesz to mogę ci podać linki do modów wspomagających.

x

Opublikowano

Chętnie :) wyślij mi na PW .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Nie zapominaj, że Wot jest napisany na jeden rdzeń. (wykorzystuje tylko jeden)

jak chcesz to mogę ci podać linki do modów wspomagających.

Dupa a nie napisany na jeden rdzeń. od 8.0 wykorzystuje 2 rdzenie i nie pierdziel głupot tylko poszukaj na necie jak nie wiesz.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Dupa a nie napisany na jeden rdzeń. od 8.0 wykorzystuje 2 rdzenie i nie pierdziel głupot tylko poszukaj na necie jak nie wiesz.

no to super.. niech teraz napiszą mi na 4 ;)

-=-

x

Opublikowano

No niech tak zrobią bo człowiek by chciał co nieco zaszaleć

Nie zapominaj, że sam procesor nie wystarcza.. pasuje też mieć jakaś dobrą kartę graficzną.. :P

Jaką ty w ogóle masz, że masz tak niskie FPS-y ??

x

Opublikowano
:D i ty sie dziwisz przeciesz to karta biurowa :DD to jedna z najgorszych kart graficznych z jakimi przyszło mi sie spotkac... radze pomyslec o zmianie bo w twoim przypadku niski fps to nie wina procesora...
Opublikowano

:D i ty sie dziwisz przeciesz to karta biurowa :DD to jedna z najgorszych kart graficznych z jakimi przyszło mi sie spotkac... radze pomyslec o zmianie bo w twoim przypadku niski fps to nie wina procesora...

ja mam nvidie gt635 i7 4rdzenie po 3.4ghz 12gb ramu i mi na wysokich laguje wiec ..

<bf3 na wysokich ma 50fps>

Opublikowano

Nawet jeśli ta gra byłaby zoptymalizowana pod kątem 4 rdzeniowych pc to na tej karcie itak byś nie dał rady! wiem co pisze bo sam sie meczyłem z gt 430... ta karta po prostu nie nadaje sie do gier...

Opublikowano

W takim razie polecam: :D

1. ustawienie ustawień graficznych na "minimalne"

2. polecam dla ciebie mod dla słabych komputerów (instalacje,download masz na stronie )

http://worldoftanks.curseforge.com/wot-mods/millbarges/

x

Opublikowano

up ty tu z konfigiem na low pc wyskakujesz a kolega chciał na gf gt 430(karcie biurowej) na wysokich wymaganiach pośmigać :D... A tak odnośnie tej całej złej optymalizacji.. ja gram na i5 i podkreconym gtx 460 wiec na dzisiejsze standardy nic specjalnego a problemów z fps nie mam żadnych.

Opublikowano

ja mam nvidie gt635 i7 4rdzenie po 3.4ghz 12gb ramu i mi na wysokich laguje wiec ..

To ktoś Ci niezły syf wcisnął xD Ostatnio optymalizacja nie należy do najlepszych. Poza tym WoT obsługuje max 2 rdzenie ;)Dowód

Pozdrawiam

MOBO-Asus P8Z68-V/GEN3 CPU-Intel Core i5 2500K(4,7GHz)+SilentiumPC Fortis HE1225

GPU-2xAsus 7870 DCII HDD-Western Digital 500GB, SATA/600, 64MB

PSU-OCZ ZX-Series 850W SLI Modular PSU 80Plus Gold CASE-Zalman Z9 U3

RAM-Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 NAP-Samsung DVD -/+ R/RW 22x

Opublikowano

Chyba na single i w 1024x720.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

haha pamietam rozmowe z moim znajomym chwalił sie ze gra w bf 3 na wysokich i ze mu nie klatkuje nic ... a jak do niego przyszedłem to najnizsza rozdzielczośc ale detale twardo na wysokich są .. :D

Opublikowano

To ktoś Ci niezły syf wcisnął xD Ostatnio optymalizacja nie należy do najlepszych. Poza tym WoT obsługuje max 2 rdzenie ;)Dowód

Pozdrawiam

O co z tym chodzi ?? ( chodzi o to: Dowód )

3 rdzenie generują więcej klatek od 4 o.O Może ktoś to wytłumaczyć ??

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...