Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Internet

Sneakysu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jest możliwość, by mój komputer "ciągnął więcej internetu" od tego co ma siostra ?

Mam radiówkę 4mb/s. Ona z tyłu komputera ma antenke, ale ok.

Gdy gram sobie w gre to fajnie działa, ping 70/80, a gdy wejdzie sobie na jebanego faceboocka to ping skacze do 500, ale to tylko facebook. Pare obrazków się wczytuje, więc jak to zrobić ? niektórzy gadają, że jakieś porty odblokować trzeba, ale ja nie ogarniam tego ;

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

no i gdzie tu widzisz problem ? masz łącze do dupy już na te dwie osoby a samo przeglądanie stron www na takim wykorzystuje bardzo dużo pasma

QoS na routerze, a z portami to ci bzdur napieprzyli

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

mnie się pytasz ? spytaj programistów FB czemu generuje strona taki ruch w necie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

kurwuj sobie dalej jak cie nie stać na mądrzejsze wypowiedzi, dziecko

jak cie interesuje dlaczego byle gówniane typu np FB strony blokują ci pingi a YouTube nie zacznij od nauki funkcjonowania protokołów sieciowych a zwłaszcza http, ja ci nie będę tłumaczył

jak pisałem masz siec nie dość że MIERNĄ która zapycha całe łącze to i pewnie źle skonfigurowaną na routerze, jak widać ty nawet nie ogarniasz tego co się do ciebie pisze a co dopiero konfiguracji routera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...