Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zielony kupuje komputer ;/

CheaTOver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.. Od razu napiszę że Zielony to nie jest moje przezwisko, ksywka czy imie...

Chciałbym kupić komputer tak do 2000-2500, a się na tym nie znam (jestem w tym zielony ^^). Temat piszę dlatego bo pomyślałem że skoro są tutaj ludzie którzy uwielbiają komputery i się na tym znają to może pomogą komuś w kupnie komputera ^^ Chodzi mi tutaj o wskazanie części by je kupić i złożyć kompa.. Spokojnie komputer złoży kolega który się zna bardziej ode mnie, a nie chce zawracać mu dupy szukaniem części. Tak jak wyżej, komputer do 2000-2500zł i ma być wsio co jest potrzebne na złożenie kompa razem z obudową ;/ Zależy głównie mi na tym by gry takie jak Skyrim czy BF3 poszły :D Na moim obecnym kompie granie w Skyrim na Low jest męczarnią ( w Resident Evil 5 menu mi się cięło więc gry samej nie sprawdzałem :D)... Oczywiście nagrodzę like każdy sensowny post. Z góry dziękuję ;)

Zbieram like ;x

Opublikowano

złoża ci na morele za 1 zl jak chcesz a co do oc to musi zrobić jeśli nie wiesz co to oc to over clocking/podkrecanie procka jest to łatwe jest pełno video tutow

Opublikowano

O ja ;P Komputer do gier zdecydowanie i ew. nagrywanie coś z niego... Co do grafiki, muzyki i innych to nie... Chodzi mi głównie o spokojne granie w gry + oczywiście jakieś tam słuchanie muzyki etc. etc. Ale nie jakoś zawodowo czy profesjonalnie. Co do OC czy jak to tam się zwie.. Nie mam pojęcia o czym mówicie i nie wiem czy chcę się tym bawić... Mogli byście mi jakoś przybliżyć co da mi takie OC? ;P

Zbieram like ;x

Opublikowano

OC, to wyciąganie z podzespołów lepszych wyników, najczęściej chyba podkręca ( bo to jest OC ) procesor - nie znam się do końca. Na przykład masz procek 2.20 i kręcisz go np. do 2.40 itd, itd.

Opublikowano

A dało by radę zamienić HDD 500Gb na np. 1-1,5TB? Wiem że podwyższy trochę cenę komputera ;/ I dodatkowo obudowę zmienić na inną? ;P Nie chce mieszać w tym koszyku >.< Co do obudowy to np. Zelman Z9

Zbieram like ;x

Opublikowano

jak core 300 jest lepszy od tego zalman z9 :X ? a co do dysku da rade ale trzeba dopłacić ale to już ktoś inny chyba powinien się wymówić ale chyba taki dysk będzie ok :http://www.morele.net/dysk-western-digital-caviar-blue-3-5-1tb-sata-600-7200rpm-64mb-cache-wd10ezex-479659/

Opublikowano

Za 2500 to taki zestaw

http://www.morele.net/inventory/info/nTUmxB/

ja się cały czas zastanawiam, jak Wy robicie te zestawy, że w kwocie 2500 wchodzi Wam tylko HD7850 zamiast HD7870???

Bierz to co teraz podałem tylko zmień zasilacz na Silentium PC Deus G1 600W i dysk jak chcesz 1TB to na tego EZEX co natan podał.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zamiennie zamiast montażu możesz wybrać pendrive, dokładnie ten

http://www.morele.net/pendrive-good-ram-gooddrive-twister-4gb-czarny-196953/

Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

Opublikowano

to dla tego ze ty podałeś 4gb ramu czyli pewnie za mało dla bf3 bo jak zainstaluje tam swoje pierdoły tak jak ja to czasami mi zera 3gb + bf3 potrzebuje min 2gb i dałeś gorsza obudowę ;X. ew można brać twój zestaw ale niech dokupi jeszcze 4gb jak chce grac w bf3

Opublikowano

Jak na razie zdecydowałem się na to :

Intel Core i5-3350P /3.1GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

AsRock B75 PRO3 /intel B75, LGA 1155/

Sapphire Radeon HD7870 2GB DDR5 256bit (1100/4800)

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

SilentiumPC Deus G1-500W 80+ Bronze

Seagate 1,5TB 7200rpm 16MB cache SATA600 Barracuda 7200.12

Asus DRW-24B5ST SATA (black)

Zalman Z9 Plus (b/z)

I dla mnie jest ok.. Poza ceną która przekroczyła 2500 :D Trzeba dozbierać ;d

Oczywiście like będą, ale nie dla wszystkich ;d

Zbieram like ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...