Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Problem..

TaYFuNeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj sciągnołem DBO i chciałem zagrać lecz mi to nie wyszło.. Calutki czas wyskakują mi róznorakie błędy.. Rozpoczynając od Game Initialize Failed aż po Creating Application failer error [183].. Reinstalle robiłem, szukałem czegoś na tym forum i dużo tego lecz naprawdę mi nic nie pomaga.. Wie ktoś jak temu zaradzić? Proszę! Gra jest fantastyczna i chciałbym w nią zagrać, lecz jak tak dalej pójdzie to chyba sobie kurna tylko pooglądam na YT i nic więcej..

Opublikowano

Włącz luncher i kliknij pierwszy przycisk po prawej w luncherze potem odpal DBO i zobacz czy działa.

Odpalasz przez luncher czy DBO.exe ?

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Robiłem to już pare razy ale zrobie jeszcze raz... Launcherem

EDIT- Zrobiłem to co napisałeś ii... takiego wała Game Initialize Failed 8S

Ta gra mnie chyba nie lubi.. Albo ja jestem tak mało inteligenty że nie zauważam jakiegoś małego problemu który uniemożliwia mi granie. Ale naprawdę nie wiem o co chodzi! Zawsze wyskakują błędy.

Opublikowano

Robiłem to już pare razy ale zrobie jeszcze raz... Launcherem

EDIT- Zrobiłem to co napisałeś ii... takiego wała Game Initialize Failed 8S

Ta gra mnie chyba nie lubi.. Albo ja jestem tak mało inteligenty że nie zauważam jakiegoś małego problemu który uniemożliwia mi granie. Ale naprawdę nie wiem o co chodzi! Zawsze wyskakują błędy.

To musiałeś coś modyfikować przy cliencie. Sprawdź czy wszystkie pliki oryginalne, a także spróbuj manual patcha może akurat wtedy zadziała.

Opublikowano

To musiałeś coś modyfikować przy cliencie. Sprawdź czy wszystkie pliki oryginalne, a także spróbuj manual patcha może akurat wtedy zadziała.

Nie, nic nie modyfikowałem.. Zaraz wyprobuje manuala:)

Opublikowano

Dla pewności przeinstaluje jeszcze raz DB i zrobie tego manuala ;)

No i podaj wersje swojego clienta pewnie to 1.57.21 więc pobieraj od .21 wzwyż.

Opublikowano

Jaką teraz masz wersje clienta ?

Jak nie zadziała to włącz instalkę DBO i kliknij "repair" a potem uruchom jako administrator i powiedz czy działa.

Opublikowano

Mhm... jak włączam przez launcher chce mi aktualizować do .35.. Tak ma być?

A niech się zaaktualizuje może niepoprawnie się dograło poprzez manual patch ;-)

Opublikowano

Przez adma włączam i ciekaw jestem efektu po aktualizacji..

Możliwe że się uda, ale dziwne że nawet po reinstalacji wyskakuje ten błąd ale pisz jak się uda albo nie, zaradzimy temu ;-)

Opublikowano

Creating Application Failed [183] i przyciemniony ekran ! Wazaap

Jak masz przyciemniony ekran to zmień rozdzielczość.

A mam ostatnie 2 pomysły.

1. Pobierz i zainstaluj MSXML 4.0 z strony microsoftu a potem zrestartuj komputer i uruchom Dragon ball online przez luncher.

Jak nie to jest drugi sposób :

2. Skopiuj wszystkie Manual patche te które pobrałeś do osobnego folderu, potem odinstaluj DBO i usuń cały folder DBO z a potem zainstaluj możliwe że zostały tak zwane "resztki" po starym DBO.

Opublikowano

Co to jest ten MSXML 4.0? xD Rozdzielczość mam dobrą lecz system na 64 ._. A tu jest max 32

Mistrzu mamy problem... Nie ma już tego [183] Ale jest od chu** pytajników ;C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...