Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sekcja zasilania i OC

Combative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam FX'a 8120 na 3.8GHz i ma napięcie 1.35V. PSU OCZ ModXStream 600W. Mobo AsRock 970 Extreme 4, obok socketu napisane jest "Supports 140W CPU". Czyli jeśli podkręcę go np. na te 4GHz i będzie żarł powyżej 140W to co? Stopi mi się sekcja? A może będą ciągłe BS'y?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

a czy to takie ważna, powinno być

support procesorów jest z zapasem mocy ok 20-25% , obsługiwana to zalecana max ale nie koniecznie maksymalna dopuszczalna

przy OC to tylko twoje ryzyko ze spieprzysz sprzęt a nikt na 100% nie da ci gwarancji

przelicz sobie po prostu czy zasilacz wydoli

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tutaj chodzi o to tylko o specyfikacje procesora (TDP), twoja plyta obsluguje procesory z tdp 140w (czyli np. starsze phenomy 965).

Sekcja sie nie stopi, ale dla zabezpieczenia mozesz kupic jakies radiatory. Z OC musisz kombinowac z napieciem na procesorze i taktowaniem. Sekcja jak nie bedzie wyrabiala to raczej komputer sie wylaczy.

Opublikowano

To poleć jakieś.

Możesz nawet jakiś wentylator w obudowie zamontować i skierować go tak aby na sekcje wiał

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Niestety nie mam takiej możliwości bo to zakłócałoby mój plan cyrkulacji powietrza.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

O takie coś było by chyba dobre. Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...