Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z fps

AsekAsek99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam wielki problem z minecraftem, ostatnimi czasy miewam ogromne spadki klatek. Standardowo mam około 60-70, jednak chwile pogram i czasami mam poniżej 15 : c. Do tego nie wiem w czym jest problem, celowo pozamykałem wszystkie programy i zmieniłem w opcjach gry odległość renderowania na najmniejszą itp. i nadal mam to samo : /. Nie wiem czy to wina sprzętu czy systemu. Proszę o pomoc.

Opis komputera:

Procesor: Intel® Pentium® CPU b960 @ 2.20 GHz 2.20 GHz (2x 2200 Mhz)

Pamięć RAM: 4010MB (4GB)

Karta graficzna: Intel® HD Graphics (1856584 KB)

System: Windows 7 Home Premium Home Edition (64- bitowy)

Everest tylko tyle zdołał wykryć w moim lapku, nie hejtujcie zaraz, że to nie jest maszyna do gier, bo np. League of Legends na średnich śmiga mi na 60 fps ;), także musi być coś z minecraftem. Dodam też że mam zainstalowane najnowsze oprogramowanie Java. Proszę o szybką i dość poważną pomoc, w razie czego zostawiam swój numer GG. 43695311

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zaktualizuj Sterowniki karty graficznej.

usuń folder .minecraft i zainstaluj od nowa mc

Wgraj sobie optifine

1358526012-U395594.png

| Kolega Hadesa |

| Jeśli Pomogłem Zostaw Like

;) |

Opublikowano

Zaktualizuj Sterowniki karty graficznej.

usuń folder .minecraft i zainstaluj od nowa mc

Wgraj sobie optifine

1- ze sterownikami wole sie nie bawić bo nie chciałbym czegoś popsuć, według mnie tu nie ma to nic do rzeczy skoro tylko w mc spadają fps'y

2- właśnie to robie, może pomoże

3- mam problem z optifine, bo chciałem pobrać wersje standardową na słabszy sprzęt; komputer, ale niestety nie mogę pobrać z ad.fly a tylko tam znalazłem wstawke, więc pobrałem wersję ultra, tylko mam problem bo nie mogę włączyć "minecraft" w folderze bin, wyskakuje mi bowiem error z javy "a java exception has occurred"

@PS. Właśnie przeinstalowałem minecrafta i nadal ten błąd z javy, przeinstaluje jave, chociaż mam najnowszą : /

Opublikowano

Może coś ci zamula kompa np: na moim starym kompie miałem jakiegoś wirusa nie był to trojan ale spowalniał mi kompa i tym samym minecrafta tak już @UP napisał zainstaluj optifine i może zmniejsz odległość renderowania

Cześć...

Opublikowano

Hmmm.. Właśnie mam problem z zainstalowaniem tego optifine, w tym momencie jave reinstaluje. A jeżeli chodzi o odległość renderowania to na samym początku wspomniałem że to nic nie dało : /

Opublikowano

Testujesz cały czas na tym samym świecie? Spróbuj zrobić inny. Ja też tak miałem i mi pomogło.

Opublikowano

Co do optifine to minecraft.jar nie uruchamia się za pomocą 2 x PPM

tylko prawym otwórz za pomocą-Win RAR

1358526012-U395594.png

| Kolega Hadesa |

;) |

Opublikowano

Ciesze się, że jakoś mogłem pomóc

Jeśli możesz to daj like pod postem :D Zaczynam przygodę na MPC

1358526012-U395594.png

| Kolega Hadesa |

;) |

Opublikowano

Hmm Spróbuj Game Booster.

Program ten przyspiesza działanie wszystkich gier/komputera.

Poszukaj na youtube lub google pewnie pomoże

1358526012-U395594.png

| Kolega Hadesa |

;) |

Opublikowano

Mam zainstalowanego Game Boostera 3 oraz Advanced System Care 5 hmmm... dziwi mnie tylko to że taki spadki dotyczą tylko minecrafta. No nic, trudno, przeżyje grając na 30 fps'ach

Opublikowano

Przydziel więcej ram do mc, przeczyść komputer CCleanerem i z GB powinno dobrze chodzić ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...