Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][RolePlay][Non-Premium][Autorski klient]Damned World

dragonitex

Damned  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy powinna by? dynmapa?

• Tak
      10
    • Nie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym jest Damned World?

Jest to projekt utrzymany w klimatach postapokaliptycznego survival RP - czyli w grze wcielamy się w jednego z przeżyłych infekcje, cała akcja rozgrywa się w Stanach Zjednoczonych, roku 2013, jesteśmy w alternatywnej teraźniejszości ziemi, większość ludzi została zainfekowana przez nieznany wirus, który zabijał ich powoli, a po śmierci...oni wracali, lecz już nie jako ludzie, pragneli tylko zabić..

Fabuła

Mamy 130 dni od infekcji (przenosimy się trochę w czasie do przodu), większość ludzi błąka się po odmętach kraju, szukając pożywienia, broni i schronienia, tylko w tych czasach..nie można pozostawać w miejscu, one cię znajdą, gdziekolwiek jesteś. Ciebie znaleźli Zjednoczeni, ludzie tworzący miasto w miejscu Waszyngtonu, który został zmieciony przez atak rakietowy, myśleli, że jeśli spuszczą parę ton prochu na miasto, to je usuną..cóż, jedynie ich rozczłonkowali, powracając do twojej historii - Znaleźli cię błąkającego się po ulicach, odwodnionego i wychudzonego - dowódca oddzialu nie mial serca cię zostawić na pastwę Szwendaczy, więc zostałeś odtransportowany do miasta, tam jakoże każdy coś robi albo kop i żegnamy, po podleczeniu, zlecone ci zostaje parę zadań (których nie zdradzę) związanych z przygotowaniem do gry na serwerze, aż dochodzi do momentu, w którym musisz ruszyć na zewnątrz miasta..tak bywa, jesteś zdany na siebie, może znajdziesz kompanów? No nic, trzeba ruszyć w poszukiwaniu jakiegoś ekwipunku...

Role-Play

Serwer w dużej mierze będzie się opierał na odgrywaniu swojej postaci, chcesz być tępym ch*jem który zabija każdego? Proszę bardzo. Chcesz zebrać drużynę i podróżować razem, wspomagając się? Proszę bardzo. Dowolność jest, dodatkowo, na stronie internetowej (rzecz jasna portal, zestaw craftingów i forum) możemy stworzyć swoją kartę postaci, a jeśli będzie ona dobra, otrzymamy nagrodę w postaci premium coins. Na początek wprowadzony zostanie czat, sięgający na paręnaście kratek, a z czasem nasza mowa zostanie rozklepiona, aż nie będziemy widzieć, co ktoś piszę z oddali, czat podzieliliśmy na 3 "kanały":

Role-Play(główny) - trzeba w nim zachować odpowiednią posturę wymowy

Radio - możliwośc zakupu i ustawienia na którymś kanale (od 1H do 30H), dziala jak czat globalny, lecz wiadomości docierają tylko do osób na kanale, np. do twojej drużyny

Global - kanał bez dodatkowych zasad, luźny

Rozgrywka

Podróż:

Możemy oczywiście iść na piechotę, lub ruszyć linią busów z baz ludzi (których będzie 5, zaraz o tym), ale także jeśli mamy szczęście, możemy znaleść części aut w kufrach, dzięki którym powolutku, ale złożymy własny pojazd, są 3 rodzaje pojazdów:

Motor - 1 osoba + mały bagażnik

Osobowy - 2 osoby w środku + bagażnik

Camper - 4 osoby + bagażnik

Bagażnik ma wymiary dużej skrzyni, lub małej

Przedmioty w kufrach, odnajdywanie ich, składanie

Tak, przecież nic nie bierze się znikąd, po całym świecie, w budynkach, kanałach, bazach wojskowych i toaletach są pozostawione kufry z przedmiotami, nie są to gotowe miotacze ognia, lecz części do broni, aut, pożywienie, leki, etecera, etecera.

Skrzynie regenerują się w randomowym czasie, zależnie od zawartości

:)

Wszelki crafting będzie dostepny na stronie internetowej, w naszej wiki

Questy

Według naszych doniesień, aktualnie istnieje 5 większych miast Zjednoczonych, w których możemy otrzymać questy od npc, w zamian za pożywienie, wodę, broń, cokolwiek. Także w bazach są NPC - Transporterzy, którzy mogą nas przetransportować do innej bazy za drobną opłatą lub po wykonaniu questa.

Pożywienie, woda, leki

Czyli wszystko, co potrzebne do przeżycia, lecz trudno to znaleść...więc na początek amu amu, gdy nasz głód spadnie do zera, zaczniemy powoli mieć mdłości, następnie omamy i umrzemy z wygłodzenia..smutne, prawda? Tak samo mamy z wodą, jeśli nasz pasek nawodnienia spadnie do 0, dead. Leki wyróżniamy na 3 rodzaje:

Bandaże - leczą 2 serca

Painkillery - leczą 5 serc

Antybiotyki - leczą całe życie i wyleczają z chorób

Choroby

• Grypa
  • Przeziębienie
  • HIV
  • Zapalenie opon mózgowych
  • Zatrucie
  • Krwawienie

Co do szczegółów, z czasem...

Zombie

Moje nerwy zostały wykorzystane do cna, ale stworzyłem API dla zombie, które daje im "inteligecje" w miarę normalną dla osobnika kierowanego instynktem - dzięki niej wykrywją nas w zależności od tego jak się poruszamy, nie kręcą się jak rollercoster (a są takie blędy, przy paru graczach), i tak dalej, są one pratycznie ślepe, lecz mają bardzo dobry słuch i węch (lul), wykrywają nas:

jak się nie kąpiemy

Gdy kucamy - możemy przejść 5 kratek obok, a nas nie zauważą, no chyba że przejdziemy im przed pyszczkiem, to mop by nas zauważył..

Gdy idziemy normalnie - wykryją nas z okolic 20 kratek

Gdy biegniemy - nawet ze 100 kratek, dodatkowo, jeśli nie znajdą sobie innego celu, to będą łazić do nas aż nas nie zjedzą

Wyróżniamy 3 typy zombich:

Szybkie

Silne

Trujące

Chyba nie muszę wyjaśniać

Cele rozgrywki

Na pewno na początek zebranie ekwipunku, zdobywanie go coraz to więcej, załatwienie sobie transportu, jeśli zdobędziemy szczyt możliwości, to możemy założyć własną bazę Zjednoczonych, pod warunkiem, że wykonamy specjalny quest dla dowództwa, wtenczas zostanie nam przydzielony status bazy oraz region, który wybierzemy, lecz pamiętajcie, by wybierać mądrze, bo kolejny będize nas drogo kosztował..

Poza glównymi celami, są także Eventy, na których gracze nie są wrogo nastawieni (normalnie jest rzecz jasna pvp

._.), walki w jakiś miastach z mutantami, co nam do głowy przyjdzie.

Strona internetowa

Głównym miejscem na stronie będzie portal, na którym będą Newsy, aktualizacje no i klient do pobrania (o tym zaraz), kolejną rzeczą będzie FAQ gry, które dziś ma już 20 stron w Wordzie, WikiDamned ze zestawem craftingów, Mapą (H)Ameryki i takim tam, no i oczywiście Forum dla graczy, na autorskim skrypcie, każdy będzie mógł stworzyć swoją kartę postaci która będzie jego profilem na forum, będzie można w niej zawrzeć całą historię, cele i nastawienie, w twoim profilu będzie także liczba zgonów, zabójstw, zabić mobów, oraz dostep do twojego ekwipunku z poziomu strony, a jeśli czas pozwoli to dodamy także wirtualny targ (teraz celem jest budowa mapy i klient, later)

Klient gry

Z serwerem będziemy łączyć się za pomocą naszego klienta, który pobierze pliki, stworzy oddzielny folder dla nich, zautoryzuje twoje dane z Minecraft.net lub z naszą bazą (w przypadku NP) oraz połączy cię natychmiast z serwerem, klient będzie także zawierał specjalne oprogramowanie, które uniemożliwi cheatowanie.

Uff..to tyle na tą chwilę, jak cos mi się przypomni, to dopiszę, mam nadzieje, że zawarłem co trzeba w tym, wybaczcie że nie daje takich rzeczy jak liczba slotów, koszty vipów czy coś, z wiadomych powodów...dałbym forum na

Na koniec Changlelog i podanie na budowniczego:

Mapa - 50 %

Klient - 60 %

Modyfikacje - 55 %

WWW - 10 % (

:()

Podanie na Boba:

Nick w MC:

Non-Premium/Premium:

Coś o sobie:

Jakieś budowle? (nieobowiązkowe, ale warto):

SS:

adze.jpg

Opublikowano

Podjarałem sie ;d . Nie moge się doczekać, trzymam kciuki. Dodajcie troche grafiki do prezki i będzie OK :)

Nick w MC: Kacperkiewicz

Non-Premium/Premium: Premium

Coś o sobie: Pochodzę z województwa zach-pom. Mam 16 lat, gram w MC od 2,5 roku, lubię budować i interesuję się tematyką post-apokaliptyczną a szczególnie zombie.

Czyli lubię takie klimaty, potrafie w nich budować. Z miłą chęcią pomogę w stworzyniu takiego serwera! ; )

Jakieś budowle?: Nie posiadam SS moich budowli ale uwierzcie że naprawde potrafię budować ; )

Opublikowano

Wyjdzie jak wyjdzie, pogramy zobaczymy. Jak wiemy w Minecrafta gra sporo dzieci które nie wiedzą co to Role Play. Powinniście na początek zrobić krótki test z RP lub poprostu dodać White List.

Tak jak kolega @UP napisał że gracze będą pisać w czacie IC wiadomości OOC . Trzeba coś wymyślić w tej sprawie ; )

Opublikowano

Będzie system strażników, którzy będą pilnować czatu, oraz dla graczy Non Premium będzie pewien test przy rejestracji.

Opublikowano

Ale smutna prawda jest taka, że dzieci grające w mc, to w większości non-premium, system strażników, zakazanych slów powinien wystarczyć, a jeśli nie, to jestem otwarty na propozycje

Opublikowano

Myślę że każdy powinien taki test przejść. Oraz żeby uzyskać możliwość pisania na czacie trzeba będzie przejść krótką rozmowę IC ze strażnikiem czatu ;) .

Dragonitex odpisz na pw pilne .

Opublikowano

OOO KOLEJNY RP DO MINECRAFTA :D

Nick w MC:LanoMC

Non-Premium/Premium:Non-Premium

Coś o sobie:Mam na imię Patryk mam 11 Lat, Ogarniam RP i jestem miły.Oczywiście nie skończyłem.Jestem Ogarem nie noobkiem który w RP będzię pisał w IC ADMINIE!! lub jakoś tak ....

Jakieś budowle? (nieobowiązkowe, ale warto):Hubcik potwierdzi że ładnie buduje na jego serwerze RP buduje mape LS.

Opublikowano

Serwer suppper zapowiedź,jest może konkretniejsza data startu,czy wolisz dopiąć wszystko na ostatni guziczek i wtedy dopisać do prezki? :) na 100% zagram.. :)

Dodam,że serwer typu DayZ,a takie gry uuwielbiam ! :D (POJAZDY YAY!) :D

Może dodasz jakiegoś moda na bronie? :) bardzo byłoby to przydatne,i bardziej żeczywiste..

no np,jedziemy sobie samochodem z kolegą do sklepu po pozywienie a tam kilku ludzi kampi z bronią i nawalają się..

lub strzelanie do zombie :)

Pomogłem?

Zostaw Like, to nic nie kosztuje a mi pomoże :) 

Dzięki <3

Opublikowano

Powinniśmy się wyrobić do wakacji,

Wszelkie zgłoszenia proszę kierować na skype:

igorszostek

Może dodasz jakiegoś moda na bronie? :) bardzo byłoby to przydatne,i bardziej żeczywiste..

no np,jedziemy sobie samochodem z kolegą do sklepu po pozywienie a tam kilku ludzi kampi z bronią i nawalają się..

lub strzelanie do zombie :)

Będą bronie, od pistoletów, po przez shotguny do karabinów, tylko oczywiście trudne do złożenia

Uczeń
Opublikowano

O rany... Najlepszy serwer post-apokaliptyczny(chyba jedyny) EVER! A teraz tak na serio, serwer zapowiada się w prost wyśmienicie, a zwłaszcza, że jestem fanem serii "The Walking Dead" (w tłumaczeniu na Polski "Żywe trupy"). Uwielbiam takie klimaty. Jestem także graczem WarZ i także czekam na DayZ : Standalone, więc na pewno nie odmówię rozgrywki na tym serwerze ! Spodobał mi się także Twoje poczucie humoru, Dragonitex ; D

Podanie :

Nick w MC: JayFG

Non-Premium/Premium: Non-Premium (Proszę, nie oceniajcie mnie po tym, że nie posiadam wersji Premium, gdyż nie każda osoba, która ma Non-Premium jest głupim dzieciakiem ;) )

Coś o sobie: Nazywam się Dawid. Mam 13 lat, ale niech to Was nie zniechęca, jestem ogarniętą i spokojną osobą, jak na wiek. Słucham Electro/Dubstepu/House'a, a czasami nawet Rocka, ale Heavy Metal tempie ! Gram w Minecraft'a od wersji 1.6.6 Bety i lubię sobie czasami popykać na serwerach, takim jak Tym. Jak już u góry pisałem, uwielbiam klimaty post-apokaliptyczne i jestem ich wielkim fanem, a także fanem serii "The Walking Dead". Ortografie mam całkiem dobrą, więc na pewno nie będę Wam psuł oczu. Jeśli chodzi o rozmowy na Skype, to nie mam jakiegoś strasznie piskliwego głosu, można powiedzieć, że jest średni, ale wszystko można przez to rozumieć :)

Jakieś budowle? (nieobowiązkowe, ale warto): Hmm, bardziej się wcielam w budowle Średniowieczne, ale to nie znaczy, że nie umiem budować w czasie teraźniejszym ;).

P.S: Jeszcze raz bym prosił, żebyście nie zważali na mój wiek, bo to w końcu tylko liczba. Chyba nikt się nie urodził pełnoletni, prawda? ;]

Pozdrawiam, JayFG.

Achhh, zapomniałem. Czy będą bronie palne i czy auta są dodane dzięki modowi "Flan's Mod" ?

Opublikowano

Nigdy nie patrze na wiek, myślisz że ile ja mam lat? 40? Wiek = umiejętności, zachowanie

skontaktuj się ze mną na skype

Bronie i auta są dodatkiem do flan's moda.

Opublikowano

JFG tyle ci powiem .

Zabierasz sie do wszystkiego do każdej publikacji do jakiej wchodze widze 'JFG' podanie na <...> itd.

Weź się raz zajmij jakimś serwerem i na poważnie a nie sobie tym 'spamem' posty nabijasz !

A co do serwera zagram .

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Hmm..z dobrym nastawieniem widze podchodzicie, troche mni to dziwi...

Ale co do projektu, jesli ktos znajacy sie na www jest zainteresowany, to prosze o kontakt.

Uczeń
Opublikowano

@TeamSpeakUser

Po prostu mnie ciekawią serwery -,- To co, że będę miał np. 3 budowniczych na różnych serwerach? To nie zmieni mojego nastawienia co do innych serwerów i to mój drogi nie jest spam, tylko wyrażanie opinii na temat zapowiedzi lub serwera. Po prostu pojawiam się na każdym ciekawym serwerze w oczekiwaniu na inny.

Opublikowano

@TeamSpeakUser

Po prostu mnie ciekawią serwery -,- To co, że będę miał np. 3 budowniczych na różnych serwerach? To nie zmieni mojego nastawienia co do innych serwerów i to mój drogi nie jest spam, tylko wyrażanie opinii na temat zapowiedzi lub serwera. Po prostu pojawiam się na każdym ciekawym serwerze w oczekiwaniu na inny.

Tak i wypisujesz że od 1h do 7h... no to chyba spać nie będziesz wcale .

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Nick w MC: SharikhPL

Non-Premium/Premium: Premium

Skype: Tu jest problem, Skype mam ale gorzej z mikrofonem... mam zepsute wejscie na mikrofon :(

Coś o sobie: Chodzę do Gimbazy... wiek sie podobno nie liczy. Lubię sobie pograc w minecrafta i coś zbudowac. (nie pisze więcej bo po co? to jakieś przesłuchanie? ;/)

Jakieś budowle? (nieobowiązkowe, ale warto): Budowle mam, ale nie mam SS.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie podania, chciałbym pomóc w budowie serwera ponieważ... jest (będzie, taką mam nadzieję) poprostu zaje****

Pozdrawiam

SharikhPL

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...