Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S] Hack last chaos pl

kbwvzkl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jej, ja też mam, tylko X-TRAP blokuje.

Ale mam!

...

Maphack zamienia plik zoneflag.lod, trup nawet sie nie zoorientuje, że został podmieniony, sam go mam na plu ;p.

Nawet umiem wyłączyć X trapa:D

Pierdol pierdol, ja posłucham.

Opublikowano

A mi działa on:D

Hehe^^

Nawet umiem wyłączyć X trapa:D

ściemniac każdy potrafi ale pochwalic się już nie :) weź kolego takie bzdury to pisz sobie na pl . . . Brak słów do takich osób :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam problem z lc777 przy włączaniu pisze Cannot connect to server i nie wiem jak to naprawić proszę o pomoc z góry dziekuję :D

777 padło jakiś czas temu dlatego nie możesz wejść. :) Na przyszłość zadaj pytanie w osobnym temacie, bo ten, jak widzisz, jest od Hacka na PL. :)

Opublikowano

Na LC PL nie ma działających hacków. Jakiekolwiek filmiki na YT i tym podobne służą wyłudzeniu hasła/loginu do konta.

Wiem, ze Admin ma zawszę rację ale mogę się z Toba nie zgodzić :) A przynajmniej z pierwszą częścią tej wypowiedzi PortHack działa.

Poruszając kwestie X-trapa to idzie go wyłączyć na globalu, bez żadnych DC po 10min czy coś w tym stylu.

Gość dostał source Nksp.exe i od tego wszystko się zaczęło.

Nie do końca sourca Nksp.exe tylko zdekompilowane dllki :)

Opublikowano

lol... dekompilacja = kod źródłowy w tym przypadku jakby nie patrzeć xD

Chyba że chodzi Ci o rozpakowane (bo są pakowane przeważnie VMProtect), ale to każdy potrafi zrobić sam :P

A co do pierwszego, jeżeli wiesz jak napisz tutaj bądź odezwij się na priv :P

Moja zabawa zakończyła się kiedy po godzinie nadal nie mogłem zedytować tego głupiego sterownika X6va012 który nie pozwala mi wstrzymać procesu jak się wczyta xD

(tak zawieszanie "przed" wczytaniem pomaga, ale wtedy znowu nie ma tych wątków które potrzebuje xD)

Opublikowano

Przecież wszystkie czity które zmieniały cokolwiek na serwerze dublowaly itemy, robily fajnego expa itd to wszystko jest przez pliki dll.

Ja chciałem wyciagnac plik engine.dll to bardziej "przyjaznej" mi formy ale nie dałem rady.

Port hack to hacki które robisz na kliencie

- speed attack

- speed move

- range attack

.....

To takie najpopularniejsze i zrobisz je przy pomocy jakiegokolwiek edytora pamięci. (np CE). Można się też z poziomu języka maszynowego odwoływać do bibliotek ale jakoś źle to strawne jest przynajmniej przezemnie. Co do jakiegos tutoriala to moze jak znajde troche czasu to nagram jak wylaczyc X-shita.

Jesli masz zdekompilowany engine.dll do jakiegokolwiek jezyka wysokiego poziomu to proszę zapodaj mi.

Opublikowano

hmm... ja wiem jak działają cheaty, ba nawet "coś" potrafię zrobić. Prosiłem o wskazówki jak wyłączyć xtrapa :)

Również falo mało mnie interesuje ale jego program działał inaczej bądź tłumaczyć nie potrafisz :)

Wytłumaczę więc ja :)

Na początek warto wspomnieć, że komunikacja wygląda tak:

klient <----> serwer

cheat engine i wszelkie inne narzędzia w schemacie można umieścić tak:

cheaty <----> klient <----> serwer

dlaczego?

Klient jest w całości do naszej dyspozycji. Jest na naszym komputerze więc musi robić co mu każemy. Dlatego możemy odnaleźć dokładną komórkę pamięci i na nią wpłynąć.

Wad takiego rozwiązania jest kilka, dlatego wspomnę o jednej:

zmieniając prędkość ataku z 10 na 1 dostaniemy dc po około 10 sekundach. Na linii serwer klient dochodzi do kolizji :)

Wysyłamy pakiety i odbieramy ale różnica w wartościach jest zbyt duża, aby połączenie było stabilne.

Tutaj dochodzimy do sposobu falo:

klient <----> cheaty <----> serwer

gdzie zapytania do serwera wysyła cheat, a nie klient. Klient otrzymuje spreparowane dane, jego zapytania w większości przejmuje cheat i jego zadanie to w większości wyświetlanie...

Do tego był niezbędny kod źródłowy - tyle że plików serwerowych (grudzień 2011 bodajże). Dzięki temu mógł się dowiedzieć jak to działa i wiedział jak program musi wyglądać. W ten sposób mógł zrobić niemalże wszystko...

Ale niemcy za dużo się chwalić lubią, source code lc w 2005 roku już wyciekł na code175 a azjaci jeszcze ciekawsze rzeczy odwalali więc falo mógł po prostu ukraść taki program.

by the way, temat był o cheatach na pl, niezmiernie bym potrzebował tej instrukcji jak wyłączyć xtrapa xD

Opublikowano

Bardziej liczylem na zrobienie jakiegos loop'a w engine.dll ale niestety nie posiadam wersji C/C++.

Wiem jak wygląda komunikacja

Postaram się dzisiaj zgrać wersję PL.

Opublikowano

Hacki na pl nie istnieja

Aż mi się na takie stwierdzenie scyzoryk w kieszeni otwiera :D

Do wszystkich tych co by chcieli żeby im udostępnić metodę wyłączyć xtrapa:

Kiedyś już udostępniłem taki tutorial to jakimś dziwnym trafem zablokowali po miesiącu tą metodę.

A tak swoją drogą kto to rozumie?:

Send: 3 , 20 : 3 0 0 0 f2 0 61 65 69 6f 7k 3a 3a 39 39 39 39 0 6a 61 65 62 6f 61
0 10 98 9c cd e4 0 0
Rec: 22 , b0 :22 0 0 0 1 0 0 0 3 0 0 0 1 0 0 0 1 0 0 0 1 0 0 0 6 0 0 0 0 1 0 0 8
19 31 37 38 2e 31 39 2e 37 33 2e 32 39 0 0 0 c5 a8 0 0 0 2 0 0 7 ee 31 37 38 2e
31 39 2e 37 33 2e 32 39 0 0 0 c5 a9 0 0 0 3 0 0 7 ff 31 37 38 2e 31 39 2e 37 33
2e 35 31 0 0 0 c5 a8 0 0 0 4 0 0 7 e3 31 37 38 2e 31 39 2e 37 33 2e 35 31 0 0 0
c5 a9 0 0 0 5 0 0 7 eb 31 37 38 2e 31 39 2e 37 33 2e 37 33 0 0 0 c5 a8 0 0 0 6
0 0 7 ec 31 37 38 2e 31 39 2e 37 33 2e 37 33 0 0 0 c5 a9
(format wyświetlania jest mój więc się nie wzorować dosłownie)
Tak liczby są w systemie szesnastkowym :)
Tak pierwsza z cyfr to id komunikatu 2 to długość tego komunikatu:)
Tak jest to rozkodowana komunikacja klient serwer:)
(Login i hasło zostały zmienione z racji tego że nie tylko ja się na tym znam :P )
Czy potrzebowałem do tego kodu LC? Nie, chociaż by się przydał zwłaszcza serwera:D
Opublikowano

Hacki na pl nie istnieja

Żyj dalej w swoim świecie :)

Zgrywam LC i bede robił tego [TUT] z powodu braku czasu troche się to przesuneło w terminie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...