Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kupno komputera

adirek3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To w renderze ale nie w grach. Poza tym aby wykręcić phenoma do tego poziomu trzeba dobre chłodzenie i dobrą płytę główną a to w sumie wyjdzie taniej od i3 a przynajmniej ma możliwość wymiany do i5 a na AM3+ ma gówno a nie wymianę bo FX tak czy siak będzie wyborem do kitu.

No to jeżeli będzie modernizował za ten rok, to niech bierze i3,

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Czyli mam brać procesor i3 i inne z morele tak jak wcześniej ktoś podał?

A co z "radiatorem" na procesor ten wiatraczek tez trzeba kupić?

Opublikowano

Tak

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nie trzeba nic kupować, jest w komplecie chłodzenie firmowe ;)

Opublikowano

Jeśli to komp do minecrafta to zainwestuj w 8gb ram, zasilacz trochę słaby nie ma sensu przepłacać za OCZ lepiej wziąć jakiś XFX 500+ W przy tej samej cenie, przy tym budżecie lepszym wyborem jest amd.

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Jeśli to komp do minecrafta to zainwestuj w 8gb ram, zasilacz trochę słaby nie ma sensu przepłacać za OCZ lepiej wziąć jakiś XFX 500+ W przy tej samej cenie, przy tym budżecie lepszym wyborem jest amd.

Niekoniecznie -.-. Veloci już tłumaczył wyżej, po prostu pod O/C AMD trzeba by było wywalić więcej kasy niż stock Intela + tanie MOBO i BOX.

Poza tym... po cholerę 8GB RAM do Minecrafta ? Tutaj się liczy mocny procesor (konkretnie 2 rdzenie,bo tyle MC wykorzystuje), RAM będzie sprawą drugorzędną, a przy tym zestawie nieopłacalny, bo już koszty idą wyżej. Po co XFX Core 550 w ? Ten thermaltake jest tańszy o 40zł, a wystarczy nawet na rozbudowę, i3 ma niskie TDP.

Sam szajs jestem. Mam gorsze podzespoły, a Minecraft chodzi mi w 400FPS na normalanym renderowaniu.

i3 to szajs, już lepszy jest mój Athlon.

Em... Athlon. Wszystkie są słabe, więc co ty w ogóle gadasz o nich jako o przeciwnikach i3 ?

Opublikowano

@natan1234 to źle, że jak już się czegoś od was nauczyłem to chce to przekazać innym? to dyskusja.

@up Minecraft to straszny złodziej ramu, a skoro autor mówi, że komputer ma być pod minecrafta, to wnioskuje, że zamierza stawiać serwer lub nagrywać filmiki, do zwykłego multi wystarczy i tu masz racje. cd. zasilacza to podałem tylko przykład, krytykowałem kosmiczne ceny OCZ.

69mRNXM.jpg

Opublikowano

@UP Komputer ma być pod Minecrafta, nie pod serwery Minecrafta -.-. U mnie przy ustawieniu RAMu pliku startowego na 2,5GB nie ma żadnej różnicy, bo sam proces i tak nie zużywa więcej niż 800mb (standardowo ulokowane 1GB).

Opublikowano

@natan1234 to źle, że jak już się czegoś od was nauczyłem to chce to przekazać innym? to dyskusja.

@up Minecraft to straszny złodziej ramu, a skoro autor mówi, że komputer ma być pod minecrafta, to wnioskuje, że zamierza stawiać serwer lub nagrywać filmiki, do zwykłego multi wystarczy i tu masz racje. cd. zasilacza to podałem tylko przykład, krytykowałem kosmiczne ceny OCZ.

no akurat nie wiem kto cie nauczył tego co powiedziales
Opublikowano

cd. zasilacza to podałem tylko przykład, krytykowałem kosmiczne ceny OCZ.

Kosmiczne ceny OCZ? Puknij się w głowe...

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ale mam teraz mózg zryty xD

Mógłby ktoś mi dać pełną listę co mam kupić, bo teraz sam nie wiem kogo mam słuchać? :X

Opublikowano

To:

Bierz taki zestaw

http://www.morele.ne...ry/info/iJeEJu/

tylko dysk zmień na

http://www.morele.ne...00dm002-407545/

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.ne...ementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zamiennie zamiast montażu możesz wybrać pendrive, dokładnie ten

http://www.morele.ne...-czarny-196953/

Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...