Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Laptop - coś nie halo po instalacji Win 7

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ostatnio zainstalowałem na swoim laptopie windows'a 7 i coś się stało z ikonami i ogólnie całą grafiką. Ikony są powiększone, tekst niewyraźny no i po prostu nie wiem, gdzie może leżeć błąd. Od razu mówię, że rozdzielczość ekranu jest nastawiona na największą, więc to nie tu leży problem. Zaciekawiło mnie to, że gdy wszedłem w kartę graficzną zobaczył takie coś: "podstawowa karta graficzna VGA" lub coś takiego, i co? Ani ściągnąć sterowników ani nic do takiego czegoś - jakby przestało mi czytać kartę zainstalowaną w laptopie, nie? Co się dzieje? I jeszcze pytanko, gdzie znajdę menu Wifi, na Win 7?

Opublikowano

Jeśli wykryło i zainstalowało ci sterowniki od wi-fi to na prawy dolny róg takie kreski jedna większa od drugiej a jak tam nie ma to w panelu sterowania poszukaj... A i jeśli chcesz sprawdzić czy wykryło ci wszystkie podzespoły to sprawdź w menedżerze urządzeń czy masz tam kartę graficzną :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

na pewno nie zainstalował sterowników , to nie problem z kompem tylko przeoczenie użyszkodnika

sterowniki masz na Cd albo stronie modelu, na google znajdziesz w kilka sekund

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tylko, że w karcie graficznej pokazuje mi: "Standardowa karta graficzna VGA" producent: "Standardowe typy ekranu" I WTF, za przeproszeniem?

Opublikowano

@UP Tylko akurat w Win7 powinno mu z automatu zassać może nie wszystkie ale przeważnie tak jest :) A może to dlatego że już instalowałem na kliku kompach Windows 8 i mam takie przyzwyczajenie że sterowniki same się pobierają :D Dobra niech sprawdzi w menedżerze urządzeń czy ma :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@up Mam takie cuś ^^:

"Standardowa karta graficzna VGA" producent: "Standardowe typy ekranu"

A kartę miałem NIVIDA, ale jaki model? To chuja nie pamiętam.

Opublikowano

nie ma znaczenia, windows wcale nie musi wykrywać grafiki, wie co ma za laptopa niech ściągnie sterownik od producenta a nie biadoli że widzi VGA

@UP ALE WIESZ CO MASZ ZA LAPTOPA sciąg ze strony !

@DOWN a mi się nie chce szukać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...