Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nowy router-problemy z internetem.

BezNickowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Musiałem zmienić z kilku powodów router, przez 5 minut było dobrze, ale potem miałem ping 1000+, net ledwo działał. Na starym routerze mam ping max 50ms i net śmiga jak trzeba.

Pewnie do tego trzeba wróżki, ale ktoś może wie o co chodzi?

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Na każdym kompie? Tak po prostu że Ping większy to wróżenie z fusów... i to na odległość :) hhmmm napisze co ja bym zrobił, 1. Zmienił gniazdko telefoniczne na inne 2. Zmienił komputer na inny i na nim sprawdził. 3. Sprawdziłbym Ping przez wiersz poleceń a nie przez stronę czy gre. W ostateczności reset do ustawień fabrycznych.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

przy okazji właściwa konfiguracja routera

jak na starym działało to na nowym tym bardziej musi nie gorzej niz na poprzednim

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zawsze zapominam że inni to nie ja :P hehehe najpierw robi się podstawowe czynności tak jak Robem napisał konfiguracja, jeśli idziesz po wi-fi to ustaw na standard "N" transmisję :) A może coś ci się pobierało albo ktoś z domowników coś pobierał a ty w panikę że Ping duży :P Także przetestuj może przez wiersz poleceń najpierw :) Otwórz go i wpisz

ping nazwa_strony_www 

i kliknij enter, wpisz jakieś popularne jak Google.pl lub coś podobnego :) I tam sprawdzisz swój ping dokładnie.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Po kablu i WiFi to samo (1 komputer stacjonarny, 2 laptopy, 1 telefon). Na razie nie będę ruszał tego routera, bo inni korzystają. Dodam, że mam też takie urządzenie jak ubi-poe-24-5. I nikt nic nie pobierał, bo nawet jak się coś pobiera, to nie skacze mi aż tak ping.

Podejrzewam, że jutro coś będę kombinował.

beznickowiec.png

By Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...