Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Patch serverlist transfed failed - Wszystkie Metiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem z wszystkimi serwerami Metin2. Zaczęło mi się to robić wczoraj. Najpierw pomyślałem sobie, że to jakiś problem z danym serwerem, jednak dziś okazuje się, że to jednak ja mam jakiś problem. Jest on następujący:

1. Włączam Patchera / Serwera Metin2.

2. I albo wyskakuje ERROR: Patch serverlist transfed failed (errorcode=SRF12029) lub na Channel'ach są trzy kropki (...) 8S

*Próbowałem:

- Odpalić CMD i wpisać komendy : ipconfig /release i ipconfig /renew - Jednak to nic nie dało. <_<

- Pobawić się pliku host - Jednak to też nic nie dało. <_<

- Wyłączyć w wszystkich przeglądarkach "Pracuj w trybie Offline" - Jednak to nic nie dało. <_<

- Wyczyściłem rejestr przez kilka programów, typu CCleaner - Jednak to nic nie dało. <_<

Za wszystkie propozycje, aby naprawić błąd z góry dziękuję oraz polecą za nie LIKE

Opublikowano

Odświeżamy temat co 24h.

Na jakich serwerach te błędy ?

Opublikowano

Na wszystkich, np. DiamondMT2, PandoraMT2, Na PL'u, czy nawet na serwerach Hamachi.

Próbowałem zrobić obejście, żeby się nie spaczowało, to na Channe'lach pisze: NORM i nie da się zalogować lub ...

@EDIT

Pomoże mi ktoś ? Czy chyba raczej nie mogę liczyć na was :(

Opublikowano

Windows 7.

Miesiąc temu miałem reinstall z W7 na W7. Takie oczyszczenie ze śmieci itp. Jednak jeszcze wtedy wszystko działało bez zarzutu.

Jak czytałem na internecie, to albo mam rozłączony internet lub coś mi blokuje "Auto Update". Jednak gdy wszystko przejrzałem (dokładnie, nawet 2-3 razy), to mam to dodane do wyjątków i jest wszystko ok. Więc nie ma opcji, żeby miałem coś z netem, bo tak bym tutaj nie pisał.^^

Internet mam z Leona i działa bez zarzutu. Hm.. może coś z DNS'ami. Tego akurat nie sprawdzałem.

Zaraz sprawdzę i dam znać.

@EDIT

Z serwerami DNS wszystko w porządku. Hm.. ,masz jeszcze jakiś pomysł ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...