Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja Dlaczego Kujon?

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też mam takich w klasie. Zadania dają spisywać, ale jak proszę o podpowiedź, to ni uja nie podpowie na spr. Ale jak Pani sprawdzi to ma 5, a ja np 3. Kujony to osoby, które kują na własną potrzebe i myślą tylko o sobie, ale jeżeli pomóc komuś to nie.

2ufgk6u.png

Opublikowano

A bo ja wiem? Piątki mam bo zapierdalam. Z tego, że potrafię wziąć się do roboty jestem dumny i nie widzę powodu by mnie z tego powodu obrażać :)

Z życiem towarzyskim też żadnych problemów nie mam :)

A jak kumple o coś się pytają to im odpowiadasz czy głupiego udajesz ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Kujon - książkowy no- life, okulary, piegi i pełno krost.

Dobry uczeń - Na przykład ja - zapamiętuję większą większość z lekcji, i z ocenami wychodzę na 3,4,5, a czasem nawet 6. Uczę się jedynie angielskiego - w grach xD No, ewentualnie sobie przeczytam jak mnie nie było albo coś trudniejsze, ale dziennie na naukę nie przeznaczam więcej niż 25 minut.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Cóż

Według mnie kujon to

-Dzieciak mający wyniki grubo ponad 4,7

-Wiecznie się uczy nie ma nic poza nauką

-Jeśli nauczyciel zapomni o kartkówce/sprawdzianie/dyktandzie on zawsze przypomni -kujon nosi tłuste okulary z grubymi szkłami w czarnej oprawce

Ale tak naprawdę to ze uczyliśmy się uczymy i będziemy się uczyć to nic złego ;) wiedzy nigdy dość jeśli chcemy być wykształceni musimy się edukować

-Takie moje zdanie

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

A jak kumple o coś się pytają to im odpowiadasz czy głupiego udajesz ?

A co to ma za znaczenie? Uczę się dla siebie, jak mogę to pomogę chociaż nie ukrywam, że mnie to wkurwia...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@2UP Z tą edukacją masz w pełni rację :) Tylko widzisz tu jest taki problem że w szkole nie mówię TUTAJ o podstawach nauczania... Ale potem czyli końcówka Gimnazjum i Liceum... Tam nie uczą wgl a dlaczego?? Bo są to rzeczy kompletnie wyssane z palce czyli takie, które nigdy w życiu ci się nie przydadzą oprócz klasówki :P A potem nigdy więcej w życiu ich nie zobaczysz.... Ja sam uczę się więcej niż w szkole i to rzeczy, które potem mi się przydadzą... Przykład :) Jest temat o jakiś śladach butów w pogaduszkach ja zamiast napisać " DNA " w moim poście piszę " DNS " bo cały czas siedzę w kompach nie dość że w szkole mam profil Technik Informatyk i masę infy to jeszcze robię to w domu... I to mi się przyda a nie jakieś " Pole boku ściany kąta ostrego.... @UP I widzisz bo szkoła nie uczy pracy w zespole tylko uczy jak upierdolić innych.... Rzadko przynajmniej u mnie zdarzają się jakie kolwiek prace w grupie albo coś takiego.... I co innego podyktować całe zadania a co innego podać tylko wzór do zadania :) np. z Matematyki albo fizyki.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Kujon to ewolucja debila - żeby nie siedział przy książkach cały dzień to by niczego nie umiał. Zwykle gdy ktoś kto zwykle ma tróje - bo mu się nie chce, pouczy się trochę to stan jego wiedzy można porównać z kujonem, który często jest osobą która po prostu wiedzy o życiu ma tyle, jakby w jaskini całe życie mieszkała.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Ja doskonale poznałam "moją" definicję kujona na studiach. Tutaj każdy się uczy - to fakt. Różnica jest taka, że niektórzy się nauczą i umieją - odpowiedzą na każde pytanie, nawet zadane od tyłka strony. Czemu? Bo po prostu myślą i mają trochę oleju w głowie. Natomiast kujonki wyryją się typowo na pamięć i panikują, szaleją, oblewają, gdy trzeba zmusić szare komórki do pracy.

Moim zdaniem nie można nazywać kujonem osoby, która po prostu wie, przykłada się czy też chce coś w życiu swój cel. Wielka szkoda, że takie osoby są wyszydzane i przezywane w szkole.

edit: jak się okazuje, słownik języka polskiego zgadza się ze mną :P "kujon pot. «o uczniu lub uczennicy uczących się pilnie, ale bez zrozumienia, na pamięć"

Makin gra jeszcze w Cabala?

Trolling is a art.

Opublikowano

U mnie jest 3 kujonów w klasie, jeden ma ADHD ma to w papierkach, drugi jest tak przeryty że nigdy nikomu na sprawdzianie nic nie podpowie, trzecia (bo to dziewczyna) jest spoko bo zawsze podpowie na teście itp. i jest jeszcze jedna ale ona ma fajną dupę i nikt do niej nic nie ma ;P (Ja też)

@Edit

Osobiście jadę na ocenach 3-4 ale głownie to 3. Ale jak słyszę od takiego kujonka, "ty ja to sobie w metina wczoraj aż półtorej godziny grałem" to żal mi się robi tego kogoś...

Opublikowano

ja tępie kujonów - nie siadam nie rozmawiam nie koleguje się nic od niego nie chcę

@top

co do "kujona" fakt, uczy się na pamięć i nic z tego nie ma. mam takiego gościa który uczy się ale jak już jest do odpowiedzi wzywany to ni hu*a powie

odpowiedzi też nie można wyciągnąć chociaż by się stało na głowie

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

1. Kujon

Czyli uczeń który jest bardzo dobry ze wszystkich przedmiotów. Rodzice kujonów każą im się uczyć praktycznie cały dzień, bo muszą mieć 5 i 6 na koniec roku, gdy się zdarzy że kujon dostanie z kartkówki 4, przychodzi do domu, ale mamie mówi że dostał z kartkówki 5. Później na wywiadówce mama dowiaduje się o wszystkim, przychodzi do domu, bije pasem swojego syna ( zazwyczaj jedynaka, bo zazwyczaj kujony nie mają rodzeństwa ) i dostaje kare na telewizje, pewnie zastanawiacie się dlaczego nie na komputer? Odpowiedź jest bardzo prosta. Ponieważ kujony nie maja czasu na granie w gry, bo muszą się uczyć. Mogą grać tylko max. 2 godziny ale tylko w weekend i oczywiście pytają o zgodę zanim siądą przed komputerem. Kujony praktycznie nie mają swojego życia, muszą dokładnie mówić rodzicom do jakiego kolegi idą i mogą iść tylko na max. 2 godziny. Koniecznie muszą wrócić przed 19 do domu w lecie, a przed 16 w zimie. Kujony zazwyczaj chodzą w spodniach które są na kujona za małe, mają wysoko podciągnięte, bo zazwyczaj kujony nie kupują sobie sami ubrań tylko wszystko za nich robią rodzice. Również dotyczy to bluz, sweterków i tiszertów. Kujony zazwyczaj chodzą spać przed 21. Oczywiście w obciachowej piżamce. No i najważniejsze na koniec! Kujony wprost uwielbiają się podlizywać nauczycielom. Robią to praktycznie na każdej lekcji.

Zwykle kujon jest ciapowaty, tzn. nic nie umie dobrze zrobić, w szkole jest z przedmiotów dobry, ale kompletnie nie umie się odnaleźć w życiu codziennym. Kujony są zazwyczaj słabe i nie umieją się bić. Rzadko chodzą do fryzjera, ponieważ nauka jest dla nich najważniejsza. Dla kujonów nie jest ważne jak wyglądają. Jest im to obojętne, nie mają żadnego stylu bo ubrania kupują im rodzice, bo boją się wypuścić kujona do sklepu z ubraniami.

Tak naprawdę kujony nienawidzą się uczyć, ale rodzice im każą. A że kujony są słabe i ciapowate - nie umieją się postawić rodzicom i skrupulatnie wykonują ich polecenia

- Ty stary, podobno jutro ma być jakiś sprawdzian z chemi?

- No i to jaki! Stary! Jak dostane dopalacza to bedzie dobrze! Podobno Bartek ma wszystkie notatki, może nam pożyczy.

(po chwili)

- cześć Bartek, pożyczysz nam notatki z chemi? Bo nie mamy

- Trzeba było pisać na bierząco, ja ich wam nie moge porzyczyć bo sie będe z nich dzisiaj uczył.

- No weź kurde no godzine, ratuj człowieku, poza tym ty i tak sie uczysz na bierząco wiec wszystko umiesz na jutro, a my nie mamy notatek, pożyczysz?

- Wiem, że się uczę na bierząco, ale mama będzie mnie jeszcze dzisiaj odpytywać z tych notatek.

- To cmoknij mnie w pompe kujonie zajebany!

2. Kujon

Powszechnie uważa się, że jest to osoba, która uczy się lepiej od kogoś, kto używa tego słowa. Naprawdę jest to ktoś, kto uczy się na pamięć, nie próbując zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi.

Nauczyciel: Co to jest układ okresowy?

Kujon: Układ okresowy pierwiastków jest to zestawienie wszystkich pierwiastków chemicznych w postaci rozbudowanej tabeli, uporządkowanych według ich rosnącej liczby atomowej, grupujące pierwiastki według ich cyklicznie powtarzających się podobieństw właściwości, zgodnie z prawem okresowości Dmitrija Mendelejewa.

N.: A może tak własnymi słowami?

(cisza)

miejski.pl

Opublikowano

U mnie w klasie jest taka dziewczyna. Na każdej przerwie siedzi pod klasą sama z głową w książce, z klasówek same 5, a jak dostanie 4 to się poprawia. Ciągle na wszystkich donosi, ona jest najdoskonalsza, ona jest najmądrzejsza i ona będzie miała przyszłość, bo my oczywiście jesteśmy tępymi szczałami.

To jest właśnie kujon.

Ogólnie nienawidzę takich osób, co "nic nie wiem" a dostaję 6. Ogółem ja bardzo często mam, że jak ktoś ode mnie ściąga, to on dostaje 4 a ja 2 :<

Ale podobnie jak Hrabia, czasem jak coś wiem, bo ma być ważny sprawdzian, więc uczyłem się ponad 2 godziny, a przychodzą kumple i zaczynają mnie wkurwiać "Ej ej ej weź mi powiedz z czego ma być ten sprawdzian" "Ej ej powiedz mi co to ... i co to robi..." i tak przez całą przerwę, a jak sam czegoś nie wiem to "ale ty debil jesteś wiesz a nie powiesz rzaaaaaaaaaaal".

Game Over

Opublikowano

jak dla mnie kujon to osoba, która potrafi jedynie wykuć na pamięć jakiś materiał, taki głupek, który myśli, że będzie mądry po wkuwaniu z książki na pałe. W dodatku ważne jest w tym to, że taka osoba się wywyższa z tego powodu.

Opublikowano

Hmm, mam taką kujonkę w klasie, że jak spytasz się na sprawdzianie czy coś to ona NIC, tak jak w pierwszym poście. Ale nie wiem czy to ma coś wspólnego z kujoństwem, bo jak jej się spyta ktoś 'za ile dzwonek' to tak samo będzie:D

Ludzie są zazdrośni, chciwi. Chyba każdego z Was spotkało takie coś, że jak waszemu przyjacielowi coś się uda, odniesie mały sukces, a wy nie, to chcielibyście mu na złość zrobić. Ona jest kujonką, a tutaj na forum pełno nerdów i trolli ;) i macie w du*** innych i dalej trolujecie, tak samo kujon, ma was w du*** i dalej się uczy i dąży do celu w pojedynkę.

Opublikowano

Jeśli jesteś nazwany Kujonem to znaczy że jesteś mądrzejszy od Osoby/Osób które Cie tak nazywają :) ale jesli siedzisz 24/7 przy ksiazkach, masz zero zycia prywatnego(umawianie sie ze znajomymi, spotykanie sie z dziewczynami) itd to nie jest ok z Toba :>

Opublikowano

I taka osoba wcale nie dlatego nazywana jest kujonem że jest mądra ale tylko i wyłącznie dlatego że nawet jeśli wie i czy to jest klasówka, kartkówka czy zwykła lekcja to ten ktoś nigdy ci nic nie chce powiedzieć zawsze powie że nie wie i wszystkich olewa....

Tak jest u mnie w klasie :O :o :O Koleś nic nie wie a na kartkówkach 5 i 6...

Opublikowano

Wiedza ≠ Inteligencja

No sorry ale taki kujon myślący że jest geniuszem jest w błędzie.

Co mu z wiedzy skoro nie potrafi jej użyć gdy ktoś skonstruuje inaczej pytanie?

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...