Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Release]DarkOrbit File Gate

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opis

Program pozwala podmienić pliki w DO na kopię z dysku

Instrukcja

Najpierw musimy znaleźć docelowy plik na serwerze, załóżmy, że będzie to http://us4.darkorbit.bigpoint.com/spacemap/loadingscreen/img/bg_loadingscreen_1280x900.jpg

Teraz odpalamy DarkOrbit File Gate.exe i wciskamy pierwszy przycisk "Dodaj". W pierwszym polu wpisujemy bg_loadingscreen_1280x900.jpg, a w drugim wskazujemy ścieżkę do lokalnego pliku.

Po dodaniu pliku musimy jeszcze wskazać content-type dla naszego lokalnego pliku, zatem wciskamy drugi przycisk "Dodaj" i zakładając, że nasz lokalny plik to "abc.png" wpisujemy w pierwsze pole png, a w drugie image/png i dodajemy. Polecam stronę do szukania typu dla danego pliku. Ostatnim krokiem jest otworzenie pliku config.txt w folderze pliki i dopisanie na końcu

forward /spacemap/loadingscreen/img/bg_loadingscreen_1280x900.jpg 127.0.0.1:7173

Po tym zabiegu wystarczy ustawić proxy w przeglądarce na 127.0.0.1 z portem 7172, a plik zostanie podmieniony

Screen

dutl.png

Download

http://speedy.sh/d6cW9/DOFG.zip

logo_jotti-trans.png

logo-small.png

Opublikowano

Hehe Miszczu masz tu TWÓJ cytat z przed kilkunastu dni :D

...utraciłem rangę mentora, chociaż nadal będę starał się nieść pomoc użytkownikom, to nie zamierzam wydawać żadnego programu, czy pisać poradnika na forum, gdzie panuje anarchia, a słowa root administratora nie mają znaczenia dla moderatorów globalnych.
Opublikowano

Hehe Miszczu masz tu TWÓJ cytat z przed kilkunastu dni :D

Jakoś procenty trzeba zbijać, ale cśii.

Opublikowano

A łogulnie to jest po to żeby np podmienić mapkę czy statek ?

Od tekstów w trakcie ładowania gry do laserów.

Opublikowano

A jak podmienie tytuł inni też go widzą czy tak jak z laserami tylko ja je widze ???

I jak zamienie to na stałe czy do wylogowania ??

Opublikowano

A jak podmienie tytuł inni też go widzą czy tak jak z laserami tylko ja je widze ???

I jak zamienie to na stałe czy do wylogowania ??

jest to tylko zmiana wizualna, gdyż ładuję ci się inny plik, więc widzisz to tylko ty.

Edit: Do momentu aktualizacji gry, lub gdy wyczyścisz cache przeglądarki.

Opublikowano

super leci like a da rade na większą skale statki ship expansion czyli lasery mocowane na statku boxy cargo i bonusy itp :D

0572.jpg

Opublikowano

super leci like a da rade na większą skale statki ship expansion czyli lasery mocowane na statku boxy cargo i bonusy itp :D

da radę

Opublikowano

to ja się zabawię już wszytko zmieniam :D a jaki był adres do main.swf bo nie pamiętam a mi pisze preloder bo se podmienie nowy ze starym clientem zobacze co się stanie :D

0572.jpg

Opublikowano

kurde ma ktoś index plikow na servie np statki i inne bo miałem i nie mam a chce ship10.swf na ship10old.swf

0572.jpg

Opublikowano

kurde ma ktoś index plikow na servie np statki i inne bo miałem i nie mam a chce ship10.swf na ship10old.swf

http://us4.darkorbit.com/spacemap/graphics/ships/ship<nr>.swf

bodajże.

Opublikowano

20:05:15 -- Odebrano połączenie

20:05:16 -- Odebrano dane

20:05:16 -- Nie znaleziono pliku dla indexInternal.es

przy proxy wyskakuje bład ładowania strony to chyba se golca nie podmienie :/

0572.jpg

Opublikowano

20:05:15 -- Odebrano połączenie

20:05:16 -- Odebrano dane

20:05:16 -- Nie znaleziono pliku dla indexInternal.es

przy proxy wyskakuje bład ładowania strony to chyba se golca nie podmienie :/

Podaj listaplikow.data i config.txt

Opublikowano

http://www.mediafire.com/?2v0g9hwfpew9z0j

a nie dało by to rady przerobić tak jak old dark orbit project bylo odpalam privoxy proxy i już a pliki z dysku mam wszystkie pliki starego clienta i che wszystko co się da podmienić

config.txt

listen-address  127.0.0.1:7173 #możesz zmienić port
user-manual ./doc/user-manual/
confdir .
logdir .
toggle  1
enable-remote-toggle  0
enable-remote-http-toggle  0
enable-edit-actions 0
enforce-blocks 0
buffer-limit 4096
forwarded-connect-retries  0
accept-intercepted-requests 0
allow-cgi-request-crunching 0
split-large-forms 0
keep-alive-timeout 300
socket-timeout 300
forward /spacemap/graphics/ships/ship10.swf 127.0.0.1:7173

listaplikow.data

ship10.swf;D:\Program Files\różne\Nowy folder\DO_OLDCLIENT\Sprite\sprite 3858.swf

Opublikowano

nie dziala :/ zwykły nowy golec jest a nie stary a po 2 program w procesach jest po czym znika bo pojawia się privoxy?? a czemu tak??

no kurde a myślałem że podmienie wszystko lepiej niż u noob killera bo tam nie było all

21:20:27 -- Odebrano połączenie

21:20:27 -- Odebrano dane

21:20:27 -- Nie znaleziono pliku dla xajaxAPI.php

kiedy klikam na start a potem nagle na zakladke z tym tematem goliath mi wlazł coooo?? :D

0572.jpg

Opublikowano

nie dziala :/ zwykły nowy golec jest a nie stary a po 2 program w procesach jest po czym znika bo pojawia się privoxy?? a czemu tak??

no kurde a myślałem że podmienie wszystko lepiej niż u noob killera bo tam nie było all

21:20:27 -- Odebrano połączenie

21:20:27 -- Odebrano dane

21:20:27 -- Nie znaleziono pliku dla xajaxAPI.php

kiedy klikam na start a potem nagle na zakladke z tym tematem goliath mi wlazł coooo?? :D

Musisz coś źle robić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...