Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Kupuję komputer warto?

NieOgarnieety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://techplanet.pl...nosc-i-dostawa/

Masz, złożyłem jeszcze raz, nie wiedziałem, że koszyki się resetują -.-.

Będzie wydajniejszy, bardziej przyszłościowy, jeśli chodzi o MOBO, mniej zaś, jeśli będzie dokładał np. 7850 i 3470, ale moc zasilacza i tak powinna starczyć, a 7770 jest jednak sporo lepsze od 4850.

Jeśli nie przeszkadza Ci brak nagrywarki, to bierz śmiało, najwyżej potem dokupisz, teraz wszystko pójdzie przez neta/pendrive ;)

Nie lepiej wziasc 410 brutusa o td 30/40zł mniej?

Weź z techplanet, zamiast tych goodramów Cruciale Ballistixy z radiatorami i Brutusa 410, którego mają na stanie ;).

Opublikowano

@jacob1

Z kolegami z innego forum zrobiliśmy takie coś powiesz czy lepszego za te pieniądze nie kupi

zależy mi na twojej opinii ponieważ się znasz

http://techplanet.pl/zamowienie/df71a75e602311e28eab4c72b94edc4a/platnosc-i-dostawa

Przecież przez połowę tego wątu było wałkowane co lepiej wybrać czy Phenoma (AMD) czy Intela G860, ba nawet było powiedziane który w jakich grach ma przewagę

Mówię ostatni raz:

Pragnę zauważyć że do wniosków które teraz przestawie mógłbyś sam dojść przeglądając przytoczony przeze mnie test, w którym możesz nawet sprawdzić który CPU w której grze będzie wydajniejszy

Średnio w grach G860 i Phenom 965 mają podobną wydajność (955 będzie troszkę słabszy, jak się czepiać to jest jakieś 2% słabszy od G860, także różnica prawie żadna)

W grach takich jak Crysis 2 Phenom 965 jest minimalnie szybszy (2-3kl/s), za to w Assasins: Revelations czy WOT G860 przebija nawet Phenoma 965

Wszystko zalezy od tego ile rdzeni i jak wykorzystuje gra

Za to po podkręceniu Phenom zrównuje się (średnio) w grach z i3 2120 (chociaż pobiera trochę wiecej prądu) i dlatego jest ciekawą propozycją w swojej cenie

Kolejna sprawa G860 można wymienić (na tej samej płycie) nawet na i5 czy i7, Phenoma za bardzo nie ma na co (zawsze można zmienić płytę)

Jak dalej nie rozumiesz to nic nie poradzę, po prostu Phenom pokazuje swój potencjał dopiero po OC (podkręceniu) i w grach wykorzystujacych 4 rdzenie

A co do karty jakikolwiek HD7750 jest lepszym wyborem od HD4850- trochę lepsza wydajność, mniej się grzeje, mniej hałasuje, trochę mniejszy pobór prądu

PS ja już ten wątek żegnam, powiedziałem wszystko , a nawet trochę wiecej, co mogłem powiedzieć. Osobiście jeśli grałbym brałbym Phenoma 955, podkręcił go + HD7750, jeśli nie miałbym zamiaru podkręcać to może G860/G870

Zmienić coś w tym co składał Sweet Jesus .

Czy zamienić kartę zestawie z kartę HD7770 na HD7750 (podobno wydajniesza )

Phenoma chyba nie będę brał ponieważ to jest AMD a ja nie będę podkręcał ;d

{ większy wybór przy przyszłym zakupie jest w intel'u ponieważ chciał bym w przyszłości rozbudowywać ten zestaw BEZ PODKRĘCANIA !

http://techplanet.pl/zamowienie/df71a75e602311e28eab4c72b94edc4a/platnosc-i-dostawa

Trololollol.

Opublikowano

Zestaw, który Ci podałem jest w porządku... jak nie przewidujesz O/C, to wystarczy w przyszłości dokupić i5 (np. 3450/3470), za jakiś czas lepsze GPU, bo to na razie wystarczy ;).

Po co masz brać gorszą 7750 ? Kto Ci nagadał, że lepsza jest ? ... W grach różnica to średnio 12-18 FPS, więc dosyć sporo, masz filmiki i benche na necie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...