Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gameranger / Stronghold Crusader

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, może mi ktoś powiedzieć Coś o tym programie ?

Wiem tylko, że można grać nim multiplayer w wielu starszych grach.

No ale, czy przez ten program trzeba pobrać także te gry ? Czy samemu trzeba je mieć a potem odpowiednio je dodać ?

Dobra, i głównie chciałbym pograć w strongholda crusadera, to obojętna jest także wersja gry ? Jest tam jakis antycheat wbudowany ?

Ogólnie niech mi ktoś nawet w punktach wypisze od zalogowania się do uruchomienia gry, to dam lajki :D

Opublikowano
http://en.wikipedia.org/wiki/GameRanger

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

http://en.wikipedia.org/wiki/GameRanger

To jakiś żarty z tym linkiem to wikipedii ?

Co mnie obchodzi kiedy wyszedł itd ?

Nie ma tam nic z moich pytań, o antycheacie, dodawaniu gier, i jakie wersje trzeba posiadać.

Opublikowano

Game ranger polega na tym że masz pokoje z grami i kto chce zagrac np. w twierdze to wchodzi, a gdy host startuje to kazdemu odpala sie gra i wlącza się gra w trybie multiplayer. Nie musisz dodawac gry, są do tego aktualizacje :P

Watpie zeby byly czity do Krzyzowca na multi wiec mozesz grac spokojnie xD

Opublikowano

A dobra, mam mały problem, jak już się włącza gra, to ciągle pisze "Oczekiwanie na Hosta", a po jakichś 20 sekundach takiego czekania, gra crashuje.

Co może być problemem ? Zapora nie blokuje. A z kolegą przez Hamachi normalnie gram.

Jak ktoś pomoże to będą 2 limity lajków :D

Opublikowano

Prawdopodobnie to problemy z połączeniem. Albo szukaj innych pokoi, gdzie połączenie pozwoli na grę, lub umawiaj się na grę przez hamachi ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Prawdopodobnie to problemy z połączeniem. Albo szukaj innych pokoi, gdzie połączenie pozwoli na grę, lub umawiaj się na grę przez hamachi ;)

To, że problemy z połączeniem są to wiem :D Ale jak wchodze do pokoju np na 4 osoby, to te 3 normalnie mogą grać, lecz ja nie.

Próbowałem w wielu pokojach, wszędzie to samo. Jak patrzyłem na googlach to dużo osób ma taki problem. Może trzeba przekierować jakieś porty czy coś ?

A umawianie się na gre przez hamachi nie wchodzi w grę, w gamerangerze jest odrazu jakieś 100 osob szukających gry o każdej porze, do tego 3/4 to jacyś Rosjanie. A na hamachi to trzeba by ze znajomymi grać, bo ktoś komu działa gameranger nie będzie się dla mnie fatygował aby grać ze mną :D

Znacie jakąś stronę o strongholdzie gdzie można się umawiać na mecze ?

Opublikowano

Moze masz zlą wersje :P

Na game ranger w twierdze graja wna wersji 1.2

Jak nie to, to nie wiem :<

Na wersji 1.2 ? Mógłbyś dać linka do tego patha ? Bo na http://stronghold.gry-online.pl jest tylko path 1.1 oraz 1.3 HD. W necie także nie znalazłem patha 1.2 do crusadera ( Jest do extreme i twierdzy 1). Także moi koledzy mają wersje 1.1.

Opublikowano

Może spróbuj użyć Tunngle? To podobny program. Gra niestety mało osób ale jest bardzo łatwy w obsłudze i zawsze można się umówić z kumplami. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.

Opublikowano

Może spróbuj użyć Tunngle? To podobny program. Gra niestety mało osób ale jest bardzo łatwy w obsłudze i zawsze można się umówić z kumplami. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.

Podczas próby zalogowania się do Tunggle wyskakuje mi błąd :

"Nie można zainicjować karty sieciowej Tunggle"

Za pomoc w rozwiązaniu problemu z Stringholdem dam kod na Rammusa z IEM.

Opublikowano

Podczas próby zalogowania się do Tunggle wyskakuje mi błąd :

"Nie można zainicjować karty sieciowej Tunggle"

Za pomoc w rozwiązaniu problemu z Stringholdem dam kod na Rammusa z IEM.

http://chomikuj.pl/Marcin18ti/Gry/Stronghold/Patch+v1.2

1.pobierasz instalujesz i powinno działać

A tunngle jak tak pisze wystarczy, ze wtedy klikniesz anuluj i powinno działac

1357577137-U262310.png

Opublikowano

http://chomikuj.pl/M...hold/Patch v1.2

1.pobierasz instalujesz i powinno działać

A tunngle jak tak pisze wystarczy, ze wtedy klikniesz anuluj i powinno działac

No tak, tylko, że wy mi cały czas chyba gadacie o Twierdzy 1. A nie O Twierdzy Krzyżowiec. Bo ten link to jest pierwsza odsłona serii : )

A co do tunngle to nie mam tam anuluj. Mam albo do wybrania ok, i wtedy pojawia się błąd, albo "pomoc" i otwiera sie strona internetowa, lub mogę krzyżykiem zamknać, i wtedy wyłącza się program.

Opublikowano

Nie ! To nie ten path, i wydaje mi się, że taki nie istnieje, a osoba która napisała, że ludzie grają na pathu 1.2 miała pewnie na myśli pierwszą odsłonę serii, gdzie najwyższy jest path 1.2.

Zresztą path tu nie ma nic do rzeczy. W opisie pokojów do ktorych dołączam pisze "v1.1", a także przed rozpoczęciem gry host pyta się wszystkich czy mają wersję 1.1.

Czekam na dalsze propozycje pomocy, może być też z tym tunnglem.

Opublikowano

REF.

Jak naprawić błąd z Tugglem ? Error:4-109 ?

EDIT:

Zreinstalowałem teraz tuggla i podczas instalacji występuje jakieś tam ostrzeżenie, że ten program nie uzyskał jakiegoś certyfikatu z windowsem.

Do tego podczas instalacji pokazuje się te czarne okno czy jak to tam sie nazywa i tam pisze o jakichś ustawieniach ale po chwili się konczy więc tu raczej problemu nie ma :D

EDIT 2 :

Działa. Tylko jak ja mam tu jakąś grę zlaleść ?

Opublikowano

Niestety nie wiem jak to w strongholdzie jest ale jak można grać w to przez tunngle to musi być opcja LAN i tam chyba wybierasz gierkę :c

Opublikowano

Nie rozumiem, ale w tunngle jest specjalny pokój do strongolda, więc jakoś można grać.

Lecz po włączeniu gry nie mam opcji LAN.

Mam tak jak na ssie, to które mam wybrać?

5102d186cf0f1.png

Opublikowano

Wybierz pierwsze - "Połączenie internetowe TCP/IP dla DirectPlay".

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Jak gram z kolegą przez hamachi i wybiorę to połączenie to znajduje mi go.

Ale na tunnglu pomimo tego, że jest w tym pokoju 20 osob, to nie znajduje mi żadnej gry pomimo wielu prób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...