Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak najdłuższe płynięcie pod wodą :C

Terik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaaa! Zdaję kartę pływacką i tam trzeba przepłynąć pod wodą 10m. A ja jak przepłynę 2-3m to idę odrazu do góry.. Macie może jakieś techniki jak przepłynąć te 10m pod wodą? :C

Opublikowano

Hm.. z braku powietrza mnie nie wypycha bo dopiero co skoczę ze słupka 2m i mnie wypycha na gorę. Mam ręce skierowane ku dołu a dalej mnie wypycha..

Opublikowano

Zdajesz kartę pływacką to nie możesz się spytać instruktora czy kogo tam masz?

Pozatym wypycha cię bo za dużo powietrza w klatę nabierasz albo zła technika, ja nie potrafię za dobrze pływać a bez problemu utrzymuje się pod wodą

Opublikowano

Co wy za pierdoły gadacie? o.O

Po prostu płyniesz w dół i głowę ustawiasz tak, by znosił cię w dół. Im głębiej tym łatwiej się utrzymać pod wodą :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Głęboki wdech, wskakujesz do wody tzw. strzałką i od razu lecisz w dół. Najlepiej zgrać ruchy rąk i nóg - próbuj coś na sposób żabki.

Opublikowano

Kurczę.. przepływam całą długość, do dwóch spokojnie pod wodą, ale nie potrafię nawet powiedzieć jak.. Po prostu praktyka. Wydaje mi się, że jeśli postarasz się nabrać szybkości, to nie wyniesie Cię na powierzchnię tak szybko. Nie wiem czy skaczesz, czy odbijasz się od ściany z wody? Jeśli skaczesz to postaraj się pod małym kątem wpaść do wody, a jeśli się odbijasz, to zrób to mocno. Głowa skierowana w dół, tak jakbyś leżał na brzuchu. Myślę również, że łatwiej by Ci było przepłynąć te 10 metrów nogami do kraula - będzie po prostu szybciej (łapy prosto w strzałeczkę równolegle do dna, pomiędzy nimi głowa) - no chyba że narzucili technikę.

#don't care

Opublikowano

3m po wodą tylko? przecież jak skaczesz to z samego rozpędu masz jakieś 2-4m ( o ile skaczsz na dyńkę). Ja przepływam ok 40m pod wodą.

Opublikowano

Tluszcz wypływa na powierzchnie :c

BTW: A tak na poważnie zgraj ruchy rąk i nóg, skieruj głowę w takich sposób aby nie stanowiła oporu dla wody, płyn delikatnie pochylonym w dół.

Opublikowano

Skacz bez powietrza, może wytrzymasz te 10m :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Po prostu wypuść troszkę powietrza z płuc, uwierz nie udusisz się(jestem członkiem klubu nurkowego).

pod wodą daję radę 50-tkę zrobić

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Technika na pływanie pod wodą żabką jest taka :

Jeśli zejdziesz na 4 m powietrze w twoich płucach skompresuje się tak, że będzie cię o wiele mnie wyrzucać.Im niżej zejdziesz tym powietrze się bardziej kompresuje pod wpływem ciśnienia i masz go mniej, nie przesadz w głębokością.

Ruchy wykonujesz płynne aż do zatrzymania się w wodzie(trzeba to wyczuć). Nie myśl o niczym, nie skupiaj się na niczym, najlepiej zamknij oczy(tylko nie przyjeb głową w ścianę).

Poćwicz scyzoryk.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Jeśli zejdziesz na 4 m powietrze w twoich płucach skompresuje się tak, że będzie cię o wiele mnie wyrzucać.Im niżej zejdziesz tym powietrze się bardziej kompresuje pod wpływem ciśnienia i masz go mniej, nie przesadz w głębokością.

"Nurkując" w basenie sobie raczej na takie głębokości nie poschodzi :P

@Down Great White - "zwyczajne" baseny nieczęsto oferują udogodnienia takie jak 5m głębokości xD ale dla takich przypadków zostawiłam margines prawdopodobieństwa używając słowa "raczej" :P

#don't care

Opublikowano

Jak ja pływam pod wodą to zawsze płynę na samo dno i po prostu dalej żabką. Włóż w to troszkę intensywności i przede wszystkim najpierw zanurkuj pod samo dno basenu.

Opublikowano

Wez tyle powietrza do pluc tak jak normalnie oddychasz i skok <-- mi tak instruktor mowil tez mialem z tym problemy ;p U mnie bylo bledem to ze za duzo powietrza bralem i poprostu gdy plynolem wypychalo mnie stopniowo ;p Staraj miec glowe pochylona tak 30-40 stopni w dol . Jak bedziesz szybciej plynal bedzie lepiej ( nie bedzie cie tak wypychac ) wiem co mowie testowalem na sobie ;p

BUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...