Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie mogę na 2 pc połączyć się z serwerem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam problem. Otóż kumpel, który nie jest połączony z moim routerem, po prostu nie ma wi fi tylko kabel i oddzielny internet łączy się z serwerem. Ale teraz tak, ja się też łącze ok, ale drugi komputer w sieci wi-fi już się nie łączy, ani ze stroną ani z serwerem, wyłączona zapora wszystko off i nic... A internet działa normalnie. O co chodzi bo mi się pomysły skończyły... Z góry dzięki za pomoc

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

Ojojo... dość dziwny przypadek.. tam wyskakuje Błąd, czy jak ?

Opublikowano

No właśnie nic zero. Jeśli chcę ze strona to mamy: Przekroczono limit ble ble ble... Jeśli chodzi o hamachi, to zauważyłem, że nick u niego jest na ten szary kolor który oznacza "offline", kropka jest zielona, a obok wykrzyknik... Coś mam podać więcej coś chcecie? mogę np SS dać czy coś.. A serwer dobrze skonfigurowany.. port map on itp itd

@edit

teraz np przez chwilę na razie pokazuje na normalny czarny kolor a reszta bez zmian.

@edit2

Pisze na tym trójkącie tak:

Problem z Tunele

Wystąpił problem z połączeniem peer

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

Też miałem ten problem używasz GBoostera?

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Jedno z lepszych pomysłów to jest reinstall hamachi i pownone zainstalowanie. Chyba jedyne rozwiązanie. Albo on albo ty musi odinstalować . Zależy też kto ma na hamachi wykrzyknik.

Technik aka Quester Helper.

Opublikowano

PortMap jest ok bo kumpel się łączy. GBooster? Ale ja czy na 2 pc? Bo ja nie używam.

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

Sprawdź poprawnosc rootow na obu clientach, sprawdz poprawnosc portow.

Jezeli wszystko okej, mowisz ze ma hamachi na szaro, reinstall hamachi + czyszczenie rejestru z hamachi i ponowne jego polaczenie z innym IP.

Jezeli nie ma zew IP musisz przekierowac porty na ruterze, sprawdz czy nie masz PunktBusterow na komputerach, wylacz zapore. Sprawdz porty zewnetrzne na komputerach.

Jezeli wszystko jest okej, opisz problem troche dokladniej bo szczerze mowiac Twoja skladnia to jest dosc trudna do zrozumienia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...