Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nową neostradą.

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nową umowę na neostradę,dostałem nowy router i większą prędkość.I pytanie trzeba odczekać jakieś 24 h od podłączenia czy coś ? Bo na routerze wszystko na zielono miga oprocz internet,on na czerwono.A jak klikam na rozwiązywanie problemów to wychodzi że trzeba się zalogować na stronie konfiguracji routera.Do tego trzeba mieć nazwe i hasło.A żeby to mieć trzeba się zarejestrować,a ja nie mogę na tą stronkę rejestracji wbić.Pomoże ktoś ? daje limit lików. :)

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Napisałem do nich i napisali że powinienem dostać sms o aktywacji,ktorego jeszcze nie dostałem :C

No to poczekaj.........

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Mój tata pracuje w TP, musisz poczekać na tzw. Aktywację średnio trwa to 1-2 dni zależy jak im się chcę. Musisz niestety czekać podobnie jest przy zwiększaniu prędkości.

Opublikowano

Zeby sie zalogowac na strone routera trzeba login i haslo a to znajduje sie pod routerem ;p Od spodu masz taka naklejke ;p Na kazdym jest ;p

BUM

Opublikowano

Livebox do dziadostwo sam mialem i wiem ;p Caly czas sie wieszal ;p A na pudelku od routera nic nie ma ? Ja mialem na pudelku naklejke i tam bylo login i haslo -admin a na routerze od spodu tez byla naklejka ciut inna ale tez bylo to podane ;p Pewnie dostales plik kartek razem z umowa tam jest haslo do wifi a nad nim powinny byc passy do strony routera jak zostaly zmienione . Bo akurat mialem karte na wieszku i u mnie tak jest ;p Sprawdz moze akurat

BUM

Opublikowano

widzę niektórzy cały czas ŹLE rozszyfrowują skrót "TP" który tak naprawdę oznacza - Twój Problem. Jako iż podłączałem neostrade przez 4 miesiące, a mój ojciec przez 5 lat, to dobrze wiemy jakie to jest chujostwo. NIE POLECAM brać stamtąd internetu. Nie znam się na ustawieniach jej, bo ja tylko podłączałem a do ojca dzwonić nie będę ale mogę ci z góry powiedzieć że to był twój błąd życia. Ogółem jak coś ci się zepsuje to czasami na naprawe czeka się pół roku. Drogo i do bani cóż więcej mogę powiedzieć powodzenia życzę. POZDRO

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Na routerze masz kilka linijek informacji, czyli podstawowe hasło Wi-Fi oraz nazwa użytkownika (najczęściej ciąg liter i liczb), jak i hasło (najczęściej ciąg 12 znaków). Jeśli to nie działa to wejdź na podstawowe IP neostrady (nie mieszkam w Polsce, więc nie wiem), zaloguj się podstawowymi danymi, tj. admin:admin, a następnie zrób ręcznego reboota.

Opublikowano

widzę niektórzy cały czas ŹLE rozszyfrowują skrót "TP" który tak naprawdę oznacza - Twój Problem. Jako iż podłączałem neostrade przez 4 miesiące, a mój ojciec przez 5 lat, to dobrze wiemy jakie to jest chujostwo. NIE POLECAM brać stamtąd internetu. Nie znam się na ustawieniach jej, bo ja tylko podłączałem a do ojca dzwonić nie będę ale mogę ci z góry powiedzieć że to był twój błąd życia. Ogółem jak coś ci się zepsuje to czasami na naprawe czeka się pół roku. Drogo i do bani cóż więcej mogę powiedzieć powodzenia życzę. POZDRO

Nie rozsiewaj takich plot .

Mieszkasz pewnei w chujowej strefie , lub masz ciulowe osprzetowanie.

mam juz trzecia umowe z TP na tel/tv/neta i ani nie bylo nigdy z nim problemów ,ani zadnych niespodzianek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...