Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Far Cry 3 BF 3 Uncharted 3/ grafika

Maciek2699

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstepie - wiem, ze gra to nie grafika, ale grafika tez sie liczy.

Grałem dzisiaj pierwszy raz w Far Cry 3 i nie wiem czemu wszyscy sie tym tak jaraja tgrafika w tej grze bo jak dla mnie jest najwyzej przecietna. Ta trawa ?! WTF, a woda ?!

Bf3 wyglada znacznie lepiej, a o uncharted 3( na ps) nie wspomne - przynajmniej w moim subiektywnym odczuciu. Chciałbym poznac wasze zdanie na temat grafiki w Far cry 3.

Po za tym mam wrazenie ze gra jest słabo zoptymalizowana bo grafika sie meczy bardziej niz w BF na 64 graczy przy ustawieniach High, a to dlatego ze w BF temp mam okolo 70 a w far cry było 78 :O

Opublikowano

1. Inny silnik.

2. Pewnie masz komputer na węgiel -.-

3. Moim zdaniem grafika w FC3 jest zajebista, a może nawet przewyższa BF3 (bo w BF'ie to tylko pełno tych wszystkich świecidełek dymów gówien).

4. Nie zauważyłem szczególnej różnicy - zresztą, ja i tak tylko daję zawsze full i i tak leci na 50FPS + :D

@edit

W takim razie jest to tylko kwestia gustu :)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

1.I co z tego ?

2.hmm komputer mam na prad :)

3. Abstrahujac od tego czy mam słabego kompa czy nie, bf leci na wysokich i jest 45 FPS w full hd - wiec najgorzej nie jest. A w FC 3 ten dym w bazach(czy jak to tam sie nazywa) wyglad smiesznie, rekin jak z innej epoki, trawa ? Nie komentuje. Krokodylek wyszedł im fajnie - dziwna jest ta gra bo niektore rzeczy wygladaja swietnie a inne jak z 5 letniej gry. Oglądałem gameplaya u Rocka przed chwila zeby zobaczyć czy u niego tez ta trawa tak wyglada i okazalo sie ze wyglada identycznie a on ma dobra maszyne.

4 Ojeku ale ty jestes boski.

Opublikowano

1. Porównaj sobie silnik FC3, a np. CE3/4 lub UE3/4 na którym stoi Samaritanin tech demo.

2. Na prąd xDD

3. Ustaw sobie ultra preset rozdziałkę FHD+ z DX11 odpalonym. Pewnie grasz na medium + DX9 i mniejsza rozdziałka niż FHD.4

4.To jeśli masz 78FPS to albo masz topową 680(choć wątpie, bo ultra preset z DX11 w FHD+ = może z 55-60FPS'ów), albo masz low/medium ustawione.

Opublikowano

1.I co z tego ?

2.hmm komputer mam na prad :)

3. Abstrahujac od tego czy mam słabego kompa czy nie, bf leci na wysokich i jest 45 FPS w full hd - wiec najgorzej nie jest. A w FC 3 ten dym w bazach(czy jak to tam sie nazywa) wyglad smiesznie, rekin jak z innej epoki, trawa ? Nie komentuje. Krokodylek wyszedł im fajnie - dziwna jest ta gra bo niektore rzeczy wygladaja swietnie a inne jak z 5 letniej gry. Oglądałem gameplaya u Rocka przed chwila zeby zobaczyć czy u niego tez ta trawa tak wyglada i okazalo sie ze wyglada identycznie a on ma dobra maszyne.

4 Ojeku ale ty jestes boski.

Jak BF Ci przy takich ustawieniach chodzi, to jakim cudem zamierzasz oglądać detale świata Far Cry 3 ? Te gry oprócz wyglądu odróżnia naprawdę ważny czynnik brany pod uwagę przy ocenie - fabuła. Nie oszukujmy się - w BF-e zrobiona jest na pałę (Singla w ogóle mogłoby nie być, to tylko demo dla których nie stać na wydatek 45zł na klucz), całość jest prosta, postaci kilka i nic praktycznie nie trzyma się kupy.

Zaś jeśli chodzi o grafikę, to Far Cry według mnie stawia wrażenie gry niezbyt realistycznej właśnie z punktów wizualnych. Nie znaczy to jednak, że grafika jest gorsza. Przy pełnych ustawieniach (których ja niestety nie jestem w stanie swobodnie pograć) krajobraz wygląda cudnie.

Opublikowano

hmm nie chodzi mi o krajobraz - z daleka wszystko wyglada dobrze, ale tekstury z bliska w fc3 sa w kiepskiej rozdzielczosci mimo ze ustawilem na ultra z dx11 nawet nie cielo za bardzo ^^ Co do fabuly to sie zgadza jednak na wstepie tematu napisalem ze rozpatrzamy tylko i wylacznie grafike.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...