Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Normale

WTFSzymon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JOŁ, powiedzcie mi jak to jest z tymi normalami, na jakiej podstawie dorzuca mnie do kolejki do konkretnych graczy tzn. na podstawie winów czy Win/Lose Ratio czy co ? mam 30 lvl 450 winów i od ostatnich 100 winów nie odczuwam różnicy zmiany poziomu gry tzn. ( farma przeciwnika i taktyki) na jakiej zasadzie dobiera graczy na normalach za potwierdzone informacje daje łapki :)

lolzed.jpg

Opublikowano

zależy od elo hell . ! winy to już nie wiem . wiem ,że od elo hell na 100%

NORMALE ZIOMEK, NIE RANKEDY TO INNA BAJKA. PYTAM O TO NA JAKIEJ PODSTAWIE DOBIERA MI DRUŻYNE I PRZECIWNĄ NA NORMALACH

lolzed.jpg

Opublikowano

@2up blagam cie ile ty w to grasz? wiesz co to jest elo hell? ja jebie czlowieku nie pisz jak nie wiesz o czym piszesz

@Topic

Normale to tylko normale... losuje ci przeciwnikow 30 lvlowych czyli moze miec 1000 winow albo 200 winow nie wazne ile ty ich masz...

po za tym sa rankedy i tam sie liczy "Elo" czyli jaki jest twoj ranking. im wieksze elo tym lepsi przeciwnicy i towarzysze broni :)

Opublikowano

od elo też zależy jacy się nam trafiają na normalu ... ! pomyśl trochę jakby taki z 1900 elo grał z takim co ma 900 ...

piszesz ze jestem idiotą bo od elo hell nie zależy a sam zara piszesz ,że zależy . idź już spać .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Highlander ogarnij sie...

Nie , nie zależy od elo , nie zależy od ilości winów tylko od stosunku Win:Lose czyli np. 1000 Win : 500 Lose i masz Stosunek 2.0(2:1 jak ktoś woli) i na takiej podstawie Ci dobiera

Inny przykład 1000 Win : 700 Lose , mamy stosunek 1.3 . i taki sam stosunek może mieć typ 10000win : 7000 lose...

Ile razy spotykam ludzi 300-400 elo większych lub mniejszych odemnie... więc nie pierdol mi tu o elo

Opublikowano

od elo też zależy jacy się nam trafiają na normalu ... ! pomyśl trochę jakby taki z 1900 elo grał z takim co ma 900 ...

piszesz ze jestem idiotą bo od elo hell nie zależy a sam zara piszesz ,że zależy . idź już spać .

Gościu.. on gra normalne mecze nie rankedy.

W normalnych meczach ELO nie ma znaczenia

Opublikowano

Elo na soloq ma w jakimś stopniu znaczenie, bo np. nigdy nie trafiłem na gościa z diamenetem (z platyną dość sporadycznie), a sam skonczyłem s2 z goldem na soloq i utrzymuję się na ~~1500 elo mniej więcej :)

Co do winów nie ma znaczenia... Sam mam 450~~ na normalach, a czasem trafiam ludzi co mają po 2000 bądź więcej. W/L ratio też na pewno w jakimś stopniu ma znaczenie. Nie jestem do konca pewien, ale moim zdaniem im większa róznica między winami, a losami tym powinieneś lepszych (teoretycznie) trafiać graczy :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Przeciwnicy do "normali" są dobierani na drodze W/L, może dochodzą do tego inne czynniki, ale nie pamiętam, żeby riot się chwalił w jaki sposób dobierani są przeciwnicy.

Opublikowano

Bodajże na stronie supportu jest FAQ dotyczące właśnie takich zagadnień. Kiedyś o tym czytałem nie potrafię teraz sprecyzować gdzie, ale porponuję poszukać myślę, że nie trudno to znaleźć.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Na rankedach masz "ranked ELO" które jest dobierane z Win/Lose ratio, tak?

Na normalach też masz "ELO' ale to jest tzw. "Normal ELO" -> Jeżeli masz mniej winów niż losów, to dostajesz dumbtardów, a jak masz więcej winów, to dostajesz lepszych graczy (tj. z lepszej puli dostajesz).

Pomogłem? Polub mój post :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...