Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] blue screen

Lelon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj robilem formata, przesiadka z 32 bit na 64 bit. instalowałem win 7 ultimate 64, wszystko się zainstalowało, jednak po wyświetleniu się ekranu uruchamianie systemu Windows wyskakuje blue screen. Pomyślałem, że jakieś pliki z drugiej partycji koligują z 64 bitową wersją, więc sformatowałem ją i wgrałem system od nowa, nie działa tak samo. w trybie awaryjnym blue screena już nie było, jednak pierwsze uruchomienie musi nastąpić w trybie normalnym, więc nie miałem dostępu do pliku minidump. teraz komputer jest bez systemu i nie wiem, co zrobić, żeby normalnie zainstalować win7 64bit. kiedyś już miałem taki system, więc nie wiem w czym problem.. Inne systemy (win xp pro 32, vista home basic 32) po instalacji działają normalnie..

spongebob1.png

Opublikowano

przełącz w biosie tryb dysku z AHCI na IDE albo kompatybile

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

skoro mowisz ze dzialaja ci systemy 32bit to moze procesor nie obsluguje 64?

po zakupie mialem zainstalowany system 64bit :)

@up, mam zaznaczoną tą opcję, ale tu jest Native IDE i Legacy IDE, nie wiem co to jest :P

@edit, na obu nie dziala, na AHCI się resetuje bez blue screena. przy blue screenie pokazuje ze to jakis plik od grafiki, ale jak to mozliwe, skoro dysk jest czysty i inne systemy w tej konfiguracji sprzętowej dzialaja bez zarzutow.. nie mam zintegrowanej karty graficznej, wiec nie mam jak sprawdzic czy to w karcie tkwi problem

spongebob1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...