Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile osób uciągnie ten laptop / Czy warto go kupić ?

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. pragnę kupić w przyszłości laptop i mam teraz pytanie.. Ile uciągnie taki laptop osób ? (Gry: Metin2,Tibia,Minecraft)

Procesor: AMD A6-4400M 2.70 GHz - 3.20

Ram: 16 GB szybkiej pamięci RAM DDR3

Dysk: Dysk twardy o pojemności 500 GB

Predkość Internetu: 20 mbs/s później możliwe 50 mb/s

Karta Graficzna: AMD Radeon HD 7470M 1 GB

System Operacyjny: Windows 7 Home Premium PL 64-bit

Czy Polecacie Zakup Takiego Laptopa Kosztuje On 2,159 zł.. ? Jeśli nie to jaki laptop lepszy (tańszy opcjonalnie) polecacie ?

Jeszcze jedna prośba polecacie jakieś darmowe.. programy do optymalizacji komputera Np podobne do GameBoostera

Lub jakieś dobre ustawienia do gry "Minecraft" Bym miał w tej chwili więcej Fps.. ?

Będą Liki za dobre rady.. :)

image.png

Opublikowano

Pod prywatny serwer Metina możesz nawet Zrobić No-Hamachi ale tak od Poniedziałku do niedzieli serwer by był otwart od 6 do 24 .

Tibia ? Zależy czy silnik będziesz mieć dobry który utrzyma dużą ilość osób.

Minecraft ? Na 250 slotów poleci luzem . Może troszkę więcej .

Pomogłem ??? Daj + :D

Welcome in MPCForum House ;p

Opublikowano

Pod prywatny serwer Metina możesz nawet Zrobić No-Hamachi ale tak od Poniedziałku do niedzieli serwer by był otwart od 6 do 24 .

Tibia ? Zależy czy silnik będziesz mieć dobry który utrzyma dużą ilość osób.

Minecraft ? Na 250 slotów poleci luzem . Może troszkę więcej .

Pomogłem ??? Daj + :D

250 osób powiadasz? Raczej nie bardzo.

Ja mogę dać info, że na Pentium D 2x2,8 ghz, 4 gb ramu, łącze 40Mb/s download, 4 Mb/s upload, na hamachi uciągnę z 6 - 10 osób bez lagów + do tego jednocześnie gram (na minimalnych ustawieniach.) w minecrafcie.

Jak na takiego kompa to i tak nieźle

Opublikowano

Up ^^ mam w tej chwili procesor 2 ghz 4 gb ram na metinie uciągnął mi 30 ludzi bez lagów ^_^.. Nie pomogłeś.

Proszę o dalsze opinie co do tego laptopu.

Nadal nie wiem ile by na Ots Tibia moim serwerze mogło grać osób jak bym postawił na no hamachi na tym laptopie co chcę kupić oraz na metinie na Minecraft już wiem ale czy 250 to nie za dużo ? Bądź się mylę :) Było by świetnie :P

222 post Yeaa jak równo 222 !

image.png

Opublikowano

Tylko, że metin to jest jakiś syf napisany nie wiadomo na czym....

Minecraft ma ogromne wymagania....

Nie polecam zbytnio, bo jest naćpane tego ramu bardzo;x

Lepiej kup z 8 GB ramu, lepszy procek, grafa i może jeszcze

jakieś dodatki.

Opublikowano

Komputer nie wchodzi w gre :) Chcę laptop tak jak pisałem..

dzekon Metin2 to nie syf oraz ram jest potrzebne bardzo do stawiania serwerów typu Metin2 jak byś wiedział :) (Ale nic nie wiesz)

Dajcie w końcu jakąś miłą radę co do tego laptopa czy warto kupić ile osób udźwignie a nie spamujecie...

Ludzie jak nie wiecie po jaki chuj piszecie.. ? By pomóc ? By dostać laika ? Czy nabić posty ? Nie rozumiem was :(

image.png

Opublikowano

Ja pierdole... kolejny spamer Inteligentny Pisałem pisałem pisałem że ja chcę laptop a nie jakiś zasrany dedyk czy komp tak trudno to zrozumieć... ? Od teraz zgłaszam za spamowanie oraz pisanie nie na temat. Up Zgłoszony.

Nie wiecie.. ? Nie piszcie ! Proste 5 latek by zrozumiał -.-

image.png

Opublikowano

Za 2200 lipny lapek jak nie wiem. Kup z i5 albo jakimś naprawdę dobrym APU i porządną grafiką. Co do minecrafta, może 30 osób ale nie liczyłbym na to, za słaby proc. Metin też w granicach 20-30 osób

Opublikowano

no i podstawa dla serwera dysk w laptopie trzeba wymienić na szybszy albo raid z dwóch wolniejszych dysków zrobić jak masz na dwa dyski

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tylko 20-30 osób ? No to mało ;/ Polecacie jakiś laptop lepszy z lepszym procesorem i dosyć dużą pamięcią ram Itp.. do max 2400 zł ?

image.png

Opublikowano

@Refesh Nadal czekam na kilka opinii co do tego laptopa czy warto go kupić Itp.. jeśli nie... poprosił bym link na pw do jakiegoś laptopa dobrego na max 2400 zł.. Odwdzięcze się likiem :)

"Ile osób będzie mogło grać maksymalnie na moim serwerze Minecraft ?" - To mnie bardzo zastanawia ! :P

image.png

Opublikowano

kup byle obudowę ( albo i nie bo po co) zasilacz wystarczy nawet badziew z czarnej listy, płytę i procek, ram i dysk x2 ( raid ) 40gb ok 300-400zł

do serwera grafika zbędna wystarczy ta co ma płyta albo dowolna nawet stara i działa

serwer chyba na linuxie to problem nie jest postawić i odpada wirtualizacja, utrata pamięci na windows czyli ponad dwukrotny wzrost wydajności serwera w porównaniu do tego pod windowsem

co do reszty spokojnie wyciągnie taka konfiguracja 2-3 serwery gier na raz ,

lapka kup tańszego z zaoszczędzonej kasy złóż zestaw albo kup szrota zestaw komputerowy albo laptop ( z core2duo spokojnie 300zł za używkę ) na allegro

co do laptopa ciężko by było wpakować 16gb ram do laptopa w tej cenie co chcesz, nie ta klasa cenowa!

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Hmm ciekawe.. Ale ja nie będę składał laptopa na pewno nie.. :) Wolę kupić 1 i sprawny by pochodził nie 1 dzień a parę dobrych lat.

@Suviaro Oj bardzo ciekawe w tej chwili na laptopie 2 ghz słaby procek 4 gb ram jakoś serwer jest nawet na luzie.. :) Słaba wiedza na temat stawiania serwerów i laptopów nie wiesz nie udzielaj się.

@TrueFaith Ok poszukam zaraz.. :P zobaczymy.

@robem właśnie taki znalazłem.. :)

Ludzie na pewno składać laptopa nie będę komputer odpada !!!

image.png

Opublikowano

16gb ddr3 w laptopie za około 2200zł? Ktoś tu ewidentnie Was robi w ch... Nie ma takiej opcji by był laptop z taką ilością RAM za niecałe 2200zł.

Proszę o zweryfikowanie tego w postaci dowodu.

Serwerów do gier nie stawiamy na laptopach tylko na serwerach dedykowanych.

Procesory w laptopach są za słabe by mogły uciągnąć sporo ludzi. Dodatkowo jaki masz UPLOAD bo podałeś download.

Btw. jeśli nam tu nie zweryfikujesz tego laptopa w postaci dowodu to zostaniesz zgłoszony za trollowanie.

jqeuR.png

Opublikowano

Wszystkie pro zajebiste laptopy mają w sobie tyle bajeru, tyle ramu taki pro procesor z HT... a teraz popatrz na kartę graficzną.

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

@PanZaglady Jest taki laptop już aukcja na allegro się zakończyła mam do niej link ale jeśli podam tu to dostanę warna.. a tego nie chcę.

Nie trolluje :O popatrz na procesor nie jest taki dobry.. ;)

Jeśli nie wiesz człowieku że takie laptopy istnieją za taką cenę to nie udzielaj się.. Tylko spamisz.. Nie pomagasz tym !

Kolejne pytanie.. Jeśli laptop nie jest dobry do stawiania serwerów.. To czy dobrze będzie się na nim nagrywało różne tuty i ile będzie fps w minecrafcie na najwyższych detalach ?

Czy może lepiej kupić taki laptop Procesor I5 / Ram 8 GB ddr3 / 4 Rdzenie..

Jak byście mogli to odpowiedzcie mi na te "fps i nagrywanie" na tym laptopie i na tym :)

image.png

Opublikowano
Kolejne pytanie.. Jeśli laptop nie jest dobry do stawiania serwerów.. To czy dobrze będzie się na nim nagrywało różne tuty i ile będzie fps w minecrafcie na najwyższych detalach ?

nagrywało ? zapomnij, na samej grze nie wejdziesz powyżej 40 FPS raczej

Kup coś tak jak pisałem 4/6/8 GB ram i HD7670, bynajmniej w coś pograsz, procek i3 wystarczy

jak możesz wydać 2800 to najtańsze Lenovo Y580 z GTX660 8GB ram i i3

Opublikowano

"Czy może lepiej kupić taki laptop Procesor I5 / Ram 8 GB ddr3 / 4 Rdzenie.."

Up wydaje mi się że ten laptop co podałeś jest raczej do dupy ;( I3 za słaby procek ;/

Wydaje mi się że raczej lepszy jest ten laptop co opisałem na górze w ""

image.png

Opublikowano

Nie nie jest lepszy, bo jak będzie do dupy grafa to sobie w 20FPS pograsz w minecrafta. Na tym GTXie sobie nawet coś ponagrywasz, jak wersja z i5 + GTX660 to okolo 2900 zł.

Tansza opcja to HD7670 + 8GB ram + i3/i5, okolo 2000-2300 zł

i nie pisz kolorem bo uznam to za podszywanie pod team

Opublikowano

"Czy może lepiej kupić taki laptop Procesor I5 / Ram 8 GB ddr3 / 4 Rdzenie.."

Up wydaje mi się że ten laptop co podałeś jest raczej do dupy ;( I3 za słaby procek ;/

Wydaje mi się że raczej lepszy jest ten laptop co opisałem na górze w ""

i3 słaby procek ? Razem z GTX660M będą stanowić dobre rozwiązanie w przeciwieństwie to tego Twojego notebooka, zapewne z kijowym układem graficznym, którego i5M nie wykorzysta... więc po co ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...