Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wóz za SB?

nickof

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heya!A więc tak zastanawiam sie nad kupnem auta za sb [ilosc sb nie gra roli uzbiera sie wkoncu] ciągle chciałem kupic lambo avetador lecz potem sam zobaczyłem na staty avetadora i na mclarena f1 no i zobaczyłem ze jednak f1 ma lepszy start oraz prędkość maksymalną tylko sterowanie gorsze niz avetador .Z kierowaniem aut [nie zaleznie od stat] nie mam problemow więc pytam sie was .Co kupić?

Opublikowano

F1 ma większe statystyki bo ma lepsze części zamontowane, gdyby obaj mieli te same części Aventador wyprzedzałby go pod tym względem. Poza tym statystyki rzadko mają odzwierciedlenie w wirtualnej rzeczywistości. Ave jest jak dla mnie najlepszym samochodem pod każdym względem, a F1 jest po prostu szybki.

Większość powie Ci:

- McLaren - dragi

- Lamborghini - sprinty/tory

Poczytaj: http://www.mpcforum.pl/topic/819360-pytanie-mclaren-f1-vs-koenigsegg-agera-vs-lamborghini-aventador/

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

A ja powiem tak. Oba są świetne, kup ten który Ci się bardziej podoba, bo właśnie wtedy najlepiej się jeździ ;)

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Zgodzę się z benq10r.Aventador jest o połowę tańszy niż McLaren F1 i no własnie gdyby miał te same częsci (bo Ave ma wyścigowe, a F1 ma pro) to ave by zjechał go raz dwa.Powracając co do ceny to gdybyś kupił Ave to zostały by ci SB na tuning czy coś i już mógłbyś być szybszy niż Mclaren.

Opublikowano

Zgodzę się z benq10r.Aventador jest o połowę tańszy niż McLaren F1 i no własnie gdyby miał te same częsci (bo Ave ma wyścigowe, a F1 ma pro) to ave by zjechał go raz dwa.Powracając co do ceny to gdybyś kupił Ave to zostały by ci SB na tuning czy coś i już mógłbyś być szybszy niż Mclaren.

No ' zjechał by go raz dwa' jak nie jeździłeś obydwoma autami to nie porównuj. F1 jest najlepszym autem w grze i jest lepszy od aventadora (nieznacznie) Przy czym Aventador jest o ponad połowę tańszy i zdecydowanie lepiej wygląda tak więc poleciłbym Ci kupno Lambo.

Opublikowano

Nawet jeśli F1 jest nieznacznie lepszy od Aventadora, to przy jego aktualnej cenie nie opłaca się go kupować.

Jeździłem oboma autami i w moim udczuciu lepszy jest Aventador. Nieznacznie, ale jednak, chociaż to i tak kwestia gustu, jednej osobie bardziej podpasuje F1, a drugiej Lambo.

Opublikowano

tak jak pisalem wczesniej cena sb nie gra roli tez wlasnie patrzylem na te części lecz np mam w porschaku moim 2 gwiazdkową wyscigową część no i z zlotej karty wypadla mi 4 gwiazdkowa profesjonalna czesc to nie o duzo up by dalo wiec tak mysle czy aven bylo by lepsze z all 4gwiazdkowymi czesciami czy f1

Opublikowano

tak jak pisalem wczesniej cena sb nie gra roli tez wlasnie patrzylem na te części lecz np mam w porschaku moim 2 gwiazdkową wyscigową część no i z zlotej karty wypadla mi 4 gwiazdkowa profesjonalna czesc to nie o duzo up by dalo wiec tak mysle czy aven bylo by lepsze z all 4gwiazdkowymi czesciami czy f1

Jeśli chcesz porównać Aventadora , który ma lepsze częsci od F1 to wiadomo ,ze wygra Lambo . Ale porównując z tymi samymi częsciami wynik będzie bardzo podobny, a róznice ok 1-2sek. Wiem ,ze pisałeś iż cena SB nie gra roli , ale lepiej kupić sobie Aventadora , który bez problemu rywalizuje z F1 i inne autko np. Zonde, CCXR . Zawsze lepiej mieć więcej aut , a cena F1 jest bardzo wysoka .

Opublikowano

Najważniejszym co odróżnia Aventadora od F1 i daje mu zarazem przewagę jest jego prowadzenie. Ave prowadzi się zdecydowanie pewniej, nie ucieka.

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Ja zamiast Aventadora, kupił bym Reventona. Dostało by jeszcze na samochody z wyprzedarzy czyli lamborghini Superveloce lp670 -4 i Valentino Balboni.

Moim zdaniem lepiej mieć więcej samochodów niż jednego zje.....

Opublikowano

Ja zamiast Aventadora, kupił bym Reventona. Dostało by jeszcze na samochody z wyprzedarzy czyli lamborghini Superveloce lp670 -4 i Valentino Balboni.

Moim zdaniem lepiej mieć więcej samochodów niż jednego zje.....

Nie powiedziałbym, że Ave jest pod jakimkolwiek względem choćby słaby ale rozumiem, że masz swoje zdanie, które szanuje.

Co do Reventona, od niego lepsza jest właśnie Murcia SV, a wiem o czym mówię bo jeżdżę nią od dłuższego czasu i wątpię by w czymkolwiek była słabsza od Reventon'a.

Opublikowano

No ' zjechał by go raz dwa' jak nie jeździłeś obydwoma autami to nie porównuj. F1 jest najlepszym autem w grze i jest lepszy od aventadora (nieznacznie) Przy czym Aventador jest o ponad połowę tańszy i zdecydowanie lepiej wygląda tak więc poleciłbym Ci kupno Lambo.

A skąd możesz "geniuszu" wiedzieć że nimi niejechałem????????? Ja sam mam Lambo Aventador i przyżnam że kiedy trzeba hamować na zakrętach to leciutko wystarczy co daje ogromną przewagę gdy inni muszą zwolnić do 50-120 km/h. I Mclarenem też miałem okazję jechać bo mój kuzyn go ma i powiem tyle że on jest według mnie dobry na dragi. Więc aventador jest dobry do manewrów na spirnatch,torach itp. a do szybkiej jazdy po prostej (dragi) to sam sie prosi F1

Opublikowano

A skąd możesz "geniuszu" wiedzieć że nimi niejechałem????????? Ja sam mam Lambo Aventador i przyżnam że kiedy trzeba hamować na zakrętach to leciutko wystarczy co daje ogromną przewagę gdy inni muszą zwolnić do 50-120 km/h. I Mclarenem też miałem okazję jechać bo mój kuzyn go ma i powiem tyle że on jest według mnie dobry na dragi. Więc aventador jest dobry do manewrów na spirnatch,torach itp. a do szybkiej jazdy po prostej (dragi) to sam sie prosi F1

Wystarczy wywnioskować z Twojej odpowiedzi , ze słabo się znasz. Cóż z tego , ze Aventador ma lepsze prowadzenie , skoro F1 też się dobrze prowadzi. A żeby zdobywać w wyścigu przewagę przez prowadzenie to musi być widoczna różnica między autami . A tak przy okazji jest na YT koleś który porównuję samochody i zdecydowanie widać , które jest lepsze . Jeśli chcecie to macie jego nick na YT - XXLANGJBXX . Myślę ,że to najlepszy sposób , aby dokładnie porównać auta ze sobą.

Opublikowano

@up F1 ma słabsze prowadzenie więc poco komu szybkość skoro zaraz albo przywali w barierkę albo będzie musział ostro przyhamować. Lambo Ave ma może słabszą prędkość max. ale praktycznie niemuszi prawie wcale hamować na zakrętach i zachować przy tym swoją prędkość, no może że zakręt jest wyjątkowo ostry. F1 wydaje się tylko "najlepsze w grze" bo ma częsci prof. a ave ma wyścigowe.

Opublikowano

@up F1 ma słabsze prowadzenie więc poco komu szybkość skoro zaraz albo przywali w barierkę albo będzie musział ostro przyhamować. Lambo Ave ma może słabszą prędkość max. ale praktycznie niemuszi prawie wcale hamować na zakrętach i zachować przy tym swoją prędkość, no może że zakręt jest wyjątkowo ostry. F1 wydaje się tylko "najlepsze w grze" bo ma częsci prof. a ave ma wyścigowe.

Gówno wiesz , a się kłócisz. No F1 ma gorsze prowadzenie , ale tylko troche i prowadzi się i tak dobrze koleś ! F1 ma wystarczające prowadzenie , aby się przyjemnie jeździło przy czym na prostej bierze Aventadora .

Opublikowano

@lieroxor i @Thoose

Dajcie spokój. Wszystkim można wymiatać jeśli się wie jak jeździć. Każdy ma własny punkt widzenia i radzę go albo uszanować, albo przenieść dyskusję na wiadomości prywatne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...