Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem+Pytanie] Kamienie dusz z metinów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem jest dosyć dziwny. Przechodząc do sedna:

Po jakichś dwóch tygodniach grania pojawił się problem, który znacznie utrudnia gre. Z każdego metina, podkreślam z każdego dropią mi kamienie dusz +3 i nigdy inne.

Czym to jest spowodowane i jak to mogę naprawić? Jeżeli musiałbym edytować drop każdego metina z osobna to poprosiłbym o "czysty" plik mob_drop_item.txt

Jeżeli chodzi o zabawe w plikach serwerowych to nic nie tykałem. Serwer stoi na plikach od Terenzo, dodawałem jedynie fixy do questów (np. dt).

ognistyadd.jpg
Opublikowano

Może masz dziwne szczęście i ciągle ci wypada +3

ehehhehe. Chciałbym, sprawdziłem respiąc sobie metiny. Po ubiciu ponad 200+ wypadały mi tylko kamienie +3 :P (oczywiście reszta dropu jest jak najbardziej poprawna)

ognistyadd.jpg
Opublikowano

To już wina MySql i innego tego typu gówna... Admini serwera ustawiają dropa,a ty (niestety) nie masz nic tu do powiedzenia. <_< <_<

Wiesz mu chodziło o własny serwer, więc on ustawia drop.

Co do KD, to nawet jeśli usuniesz drop z metkó w mob_drop_item to i tak będą dropić. To jest gdzieś zagłębione, nie sprawdzałem gdzie ale jak tylko dostanę maszynę to to sprawdzę.

2430991019.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...