Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] GameBooster i inne usprawnienia WarRocka

Pioti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem, jako iż jestem zielony w programach komputerowych, więc postanowiłem poprosić o pomoc Was. Gram w WarRocka od prawie 6 lat, od 3 lat używałem EasyTune 6, ale w ciągu tego czasu zgarnąłem już za niego 3 bany. Dlatego stwierdziłem, że nie będę kręcił, a usprawnię sobie WarRocka innym sposobem. Zastosowałem się do porad zawartych w TuToriale DoraNa:

http://www.mpcforum.pl/topic/72961-tut-lepsza-wydajnosc/

Lecz temat ten jest z końca 2009 roku, więc parę rzeczy się pozmieniało.. Przykładowo GameBooster przeszedł już kilka aktualizacji. DoraN w swoim TuTcie napisał "Ten program jest wykrywany jak cheat we warrocku, więc żeby nie wyskakiwało "hack detected" wciskamy w programie SEND TO TRAY" - w obecnej wersji GB nigdzie tego nie widać.. Pobawiłem się tymi programami wczoraj i spróbowałem zagrać z włączonymi programami: GameBooster i Tweak-XP Pro v4. Nie zdążyłem dograć jednej gry i HackShield wyrzucił mnie z WarRocka. Kolejną sprawą jest to, że mój znajomy w tamtym roku dostał bana za GameBoostera (przynajmniej tak odpisał mu Admin na ticketa). Powiedzcie, czy da radę jakoś to obejść? Jak poustawiać obecną wersję GB, żeby poprawnie współpracowała z WarRockiem? Jakie są inne metody na poprawienie wydajności komputera i poprawienie sprawności WR?

Bardzo proszę o pomoc ogarniętych "informatyków" z tego forum. : )

Parametry sprzętu:

Processor: IntelCore2 Duo CPU E8400 3,00GHz (Gigabyte)

Grafika: GeForce 9600GT 512mb (Gigabyte)

RAM: 2 x 1GB (OCZ)

Zasilacz: 600v (OCZ)

Opublikowano

To tak.

Za game booster'a były bany ale kiedyś.

Od krótkiego czasu nexon wycofał za to bany, lecz PPD został...

Polecam program również dobry jak GB, z tej samej rodziny iObit.

Advanced System Care.

26_23_23_logompc.png

Opublikowano

Wytłumaczysz mi sktór PPD ? :)

Jak działa ten program, który wymieniłeś wyżej? Opiszesz konkretnie jak go użyć?

Przepraszam za takie pytania, ale co do programów jestem straaaaasznie zielony.. :<

Opublikowano

Wytłumaczysz mi sktór PPD ? :)

Jak działa ten program, który wymieniłeś wyżej? Opiszesz konkretnie jak go użyć?

Przepraszam za takie pytania, ale co do programów jestem straaaaasznie zielony.. :<

PPD " Party program detected"

Program działa następująco:

Masz tryb turbo który zamyka ci zbędne procesy, i zmienia wygląd na podstawowy.

Dodaje plan zasialania, dzięki czemu jest wydajny system.

Jest również opcja która defragmentuje dysk i naprawia błędy systemowe.

26_23_23_logompc.png

Opublikowano

taki laik jak ja ogarnie ten program?

nie ma z nim problemu takiego jak z GB, że wykrywa go jako program wspomagający?

nie ma opcji zgarnięcia bana za niego ?

Opublikowano

taki laik jak ja ogarnie ten program?

nie ma z nim problemu takiego jak z GB, że wykrywa go jako program wspomagający?

nie ma opcji zgarnięcia bana za niego ?

Nie :P,

Sam go używałem 2 tyg temu. Gdy miałem jeszcze słabego PC.

Teraz nie muszę.

Grałem na nim od czasu G1 i 0 banów, 0 PPD :D

26_23_23_logompc.png

Opublikowano

masz może ochotę wytłumaczyć mi co poustawiać w tym programie i jak się nim obsłużyć? już zassałem i zainstalowałem.

Opublikowano

Używam ASC 6 od kilku dni, ale szczerze mówiąc nie widzę żadnej różnicy..

Jeszcze jedno pytanko: co to jest plan Advenced Power Systemcare przy konfiguracji TurboBoosta?

Opublikowano

Używam ASC 6 od kilku dni, ale szczerze mówiąc nie widzę żadnej różnicy..

Jeszcze jedno pytanko: co to jest plan Advenced Power Systemcare przy konfiguracji TurboBoosta?

Jest to plan zasilania.

Typu wysoka wydajnosc :D

26_23_23_logompc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...