Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[War Rock] Lepsza Wydajność

DoraN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!
Niektórzy mają problem z "przycinami" w warrocku.
W tym poradniku postaram się wam wytłumaczyć jak zwiększyć wydajność w Warrocku.
Więc zaczynajmy ;)
Krok 1.
Ściągamy następujący program:
5star GameTuner
Odpalamy:
Wciskamy 2 zakładkę Optimization>Optimited
Wciskamy tak po czym następuje reset komputera.
Krok 2.
Game Booster
Włączamy i wciskamy Przełącz na tryb gry.
Potem wyskakuje okno, w którym wyłączamy niepotrzebne programy.
Ten program jest wykrywany jak cheat we warrocku, więc żeby nie wyskakiwało "hack detected" wciskamy w programie
SEND TO TRAY
Krok 3.
Tweak-XP Pro v4
Odpalamy
Tutaj można się nieźle pobawić nas jednak interesuje, Dostosuj system (zakładka do góry)
Optymalizacja pamięci
Teraz zobaczcie macie np 500 wolnego ramu.
Wciskacie Optymalizuj RAM
I czekamy
Teraz powinno być 600+
Krok 4.
Ściagamy najlepsze sterowniki do karty graficznej:
google.pl

Za każdym razem kiedy odpalacie warrocka najpierw włączcie GameBostera i Tweak-xp pro v4

A teraz jak mi to pomogło:
Jako iż nie mam najlepszego komputera postanowiłem jakoś go "podkręcić"
Ściągnąłem najpierw Tweak-xp pr0 v4
Patrze mam tylko 300 wolnego ramu
Więc trzeba coś z tym zrobić, zrobiłem tak jak w 1 i 2 kroku i już nie było 300 tylko 500 ;)
Potem optymalizuj RAM i już 600 ;P
Warrock teraz chodzi jak marzenie, bez zacin -odrazu lepiej mi idzie ;>
Nierozumiem jednego w moim laptopie
Gdy go kupywałem pisało, że ma 1024 mb ramu- z początku miał 900 ale od jakiegoś miesiąca nie ma 900 tylko 768mb :P

Pozdrawiam, Doran81
Mam nadzieję, że komuś pomoże ;)

1317454587-U195480.png

Opublikowano

podaj jaki masz sprzęt i na jakich grasz mapach bez zacięcia

porównam sobie

PS to naprawdę działa... dotychczas stosowałem tylko game Boostera i pomagał... ściągne jeszcze stery do grafiki

xniquinjectx.png

sygnaniqu.png

Opublikowano
u mnie na gamebosterze jest hak detected -.-

Mówiłem wciśnij SEND TO TRAY, żeby był w prawym dolnym rogu a nie na pasku startu.

Mój komputer:

Procek: Intel Celeron 1.86ghz

Ram:1024 mb niby ale jest 768mb

Grafika:ATI Radeon xpress 1100 512mb- zintegrowana

-Laptop- :P

1317454587-U195480.png

Opublikowano

ramu ci pokazuje ze masz mniej bo to jest laptop z zintegrowana karta graficzna, czyli pobiera ram zeby poprawic wydajnosc karty graficznej normalka ;)

Opublikowano
ramu ci pokazuje ze masz mniej bo to jest laptop z zintegrowana karta graficzna, czyli pobiera ram zeby poprawic wydajnosc karty graficznej normalka ;)

No tak ale przedtem miałem 900mb a teraz 768mb ;P bede musiał formata zrobic ;)

A przydał się tut ?:P

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Dzięki przydało się mam 2giga ramu ale vista i jej oprogramowanie + karta graficzna zintegrowana (laptop) połykają ten ram i wr się troszkę cieło a teraz jest w miarę ok .

POMOGŁEM DAJ 5*
Warrock jest bogiem famas nałogiem grant zabawą a headshoot podstawą
Opublikowano
dobra nie wiem jaki jest ten sposob

bo zadnego z tych programow co napisales nie da sie sciagnac ;p

no jesli da sie to moze daj linka ;p

No jak sie nieda ;D

1.GameBooster

http://game-booster.en.softonic.com/

2.Tweak xp pro v4

http://www.instalki.pl/programy/download/narzedzia_systemowe/Tweak-XP_Pro.php

3.5stars game tuner

http://download.chip.eu/pl/5Star-Game-Tuner-1_1236192.html

1317454587-U195480.png

Opublikowano
to juz wiemy kto podkreca i bedziemy mogli bluznic na niektorych w wr'rze xD

osobiscie sam sprobuje ;D

Ja nie kręce ^^

Poprostu mam 30 fpsu w grze i próbowałem pokombinować, niestety mi to dużo nie pomaga.

1317454587-U195480.png

• 3 lata później...
Opublikowano

nie wiem czy kojarzycie gościa z nickiem "rudka77" - w tamtym roku byłem z nim w klanie i dostał bana za Game Boostera. Przynajmniej tak odpisał mu admin na ticketa.. co daje kliknięcie "send to tray"? tak czy inaczej GB jest nadal odpalony, więc nadal jest prawdopodobieństwo zgarnięcia banika.. jakie jest Wasze zdanie na ten temat ?

Opublikowano

ale gamebostera nie mozna uzywac ehh :D

@Edit

"Mówiłem wciśnij SEND TO TRAY, żeby był w prawym dolnym rogu a nie na pasku startu" lol ale jak to zrobic?>

Twoje uda czynią cuda <3

Opublikowano

ale gamebostera nie mozna uzywac ehh :D

@Edit

"Mówiłem wciśnij SEND TO TRAY, żeby był w prawym dolnym rogu a nie na pasku startu" lol ale jak to zrobic?>

Można używać gameboostera, podczas pewnej aktualizacji było info, że gracze od tej pory mogą używać GB i ci co go używali dostaną UnBana :) Lecz graczom wyskakuje nadal niby PArty Program Detected, więc nie ma przyjemności z gry :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

mam pytanko do doświadczonego, który to ogarnia, akurat tak się składa, że mam słabego kompa i mam śninki w wr dosyć często i chcę pobrac ten program Tweak-XP Pro v4 i czy nic mi się z kompem nie stanie po tym jak to ustawie tak jak napisał DoraN

Wędkarz telefonuje do kolegi:

- Wpadnij do mnie jutro rano, pojedziemy na ryby.

- Ale ja nie potrafię łowić - odpowiada ten drugi.

- Co w tym trudnego? Nalewasz i pijesz.

Opublikowano

mam pytanko do doświadczonego, który to ogarnia, akurat tak się składa, że mam słabego kompa i mam śninki w wr dosyć często i chcę pobrac ten program Tweak-XP Pro v4 i czy nic mi się z kompem nie stanie po tym jak to ustawie tak jak napisał DoraN

Ni sie nie stanie ;) On poprostu wylaczy zbedne procesy itp. "Glebiej" nic nie grzebie wiec nie ma co sie bac :-D

Opublikowano

nwm wydaje mi sie ze masz XP ale napisze to dla tych ktorzy maja Viste/7/8.warto jezeli macie ten system wylaczyc tez w nim aero.nie dosc ze system chodzi szybciej to jeszcze aero pobiera nawet 500+ MB ramu. Ja majac na lapku 8 GB RAMU, aero pozeralo mi 1.2 GB ramu wiec to troche jest.po wylaczeniu go laptop chodzi szybciej i plynniej.w win 8 moga byc prolemy z wylaczeniem aero gdyz w niektorych sytuajach jezeli masz pirata wola o aktywacje systemu

jak chcesz mozesz dodac tez to jako punkt do tuta aby wylaczy aero w systemach win vista/7/8

pozdrawiam

• Aive zmienił(a) tytuł na [War Rock] Lepsza Wydajność

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...