Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] WorldBorder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie co do pluginu worldborder, chce zaznaczyc jeden i drugi koniec mapy poprzez //wand a nastepnie zablokowac zeby nie mogli wychodzic poza wyznaczony obszar, jaka jest komenda do worldborder ?, Nie chce na ilosc kratek tylko tak jakbym robil cuboida czyli zaznaczajac recznie.

daje lubie to !

Opublikowano

WorldGuard pobierz, następnie nadaj flagę na wcześniej zrobiony cuboid:

/region flag nazwa_cuboida entry deny

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

WorldGuard pobierz, następnie nadaj flagę na wcześniej zrobiony cuboid:

/region flag nazwa_cuboida entry deny

Jak tak ustawilem to w miescie nikt nie mogl sie ruszac -,-

Opublikowano

Jak tak ustawilem to w miescie nikt nie mogl sie ruszac -,-

Nie mógł się ruszać ponieważ dałeś flagę na cały cuboid. Załóżmy że cuboid na miasto nazywa się miasto1. Ten obszar który chcesz wyłączyć poprzez nadanie flagi zaznaczasz //wand oba robi, tak jak normalny cuboid.

//expand x y up

za x y wysokości

/region define teren1 Vergras

Tutaj dałem właściciela teren1 graczowi Vergras

/region setparent teren1 miasto1

Tutaj przypisałem teren1 cuboidowi głównemu miasto1

By dać flagę wpisujesz:

/region flag teren1 entry deny

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

tylko czy jak to zrobie to gracze na dzialkach beda mogli sie budowac ?

Zależy na jakim obszarze tworzysz kolejny cuboid oraz kto jest do niego przypisany. Opisz najlepiej co chcesz uczynić. Jeżeli na nowym cuboidzie przypisanym do głównego, lecz na jego obszarze znajdują się cuboidy z działkami będzie trzeba wpisać ponownie użytkowników do działek lecz uwzględniając nowym cuboid.

Opublikowano

mam obszar na cuboidzie miasto, na nim mam okolo 100 dzialek do kazdej dzialki jest przypisany gracz.

Chce ustawic tak aby nie mogi wychodzic poza wyznaczone przeze mnie miejsce, zeby nie ladowala sie mapa i nie bylo lagow

Nie koniecznie musi to byc akurat tam gdzie sie konczy cuboid

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...