Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak zainstalować GBA na Androidzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zzqrbz.jpg

Elo

W tym poradniku nauczę was jak zainstalować GBA.

Do paczki dożuciłem grę Pokemon Fire Red.

Dla zielonych:

GBA to program dzięki któremu można grać np. w pokemony.

1308765487-U105386.png

http://vivads.net/lm3I

1308765590-U105386.png

https://www.virustotal.com/file/bc017db4e9999fbd02b400a7820e580f205cbd6ccc0bcd9642288a7b08dd7545/analysis/1358070060/

1308765441-U105386.png

- Użytkownik : Pobrałem już pliki co teraz ?

- Bartollinix : 1.Teraz należy podłączyć telefon za pomocą kabla USB do komputera, otworzyć jego zawartość i na karcie pamięci stworzyć folder - o nazwie, przykładowo "ROMY GBA".

- Użytkownik : No i co dalej ?

- Bartollinix : 2.Wszystkie pliki z WinRar'a wklejamy do folderu "ROMY GBA". Kabel USB możemy już wyjąć i włożyć naszą kartę pamięci do telefonu. Wchodzimy w ''Moje Pliki'' i znajdujemy nasz folder.

3. Klikamy w ''GameBoid'' Lite i go instalujemy.

4. Otwieramy go, teraz musimy znowu znaleźć folder "ROMY GBA" i kliknąć w ''gba_bios .bin''.

5. To już prawie końiec. Teraz możemy już wybrać grę w jaką chcemy grać. W moim przypadku znów wchodzę w "ROMY GBA" i wybieram Pokemony Fire Red. Teraz klikamy w aplikację GameBoid, wybieramy gba_bios .bin i potem grę.

- Użytkownik : Dziękuję Ci, jak mogę się odwdzięczyć?

- Bartollinix : Wystarczy, że klikniesz "Lubię to", oraz dasz 5 na profilu. Nie pogardzę też limitem Lajków ^_^

Zabraniam kopiowania!

Opublikowano

Szukam dobrej stronki, gdzie mogę włożyć ten plik i nie wygaśnie, gdyż na hostingu na którym jest aktualnie wygasa za 7 dni.

Mediafire.com

Jak masz konto to długo wytrzymają ;) (mam pliki z września)

Ja mam inne pytanie: na jakim telefonie testowałeś? Nie wiem czy się wgl. na moim opłaca próbować

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Telefon musi być zrootowany?

Nie musi.

Ja mam inne pytanie: na jakim telefonie testowałeś? Nie wiem czy się wgl. na moim opłaca próbować

Samsung Galaxy Gio, android słaby 2.3, ale wszystko ładnie działa.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

po co nabijasz posty, skoro tut jest w spisie. _.

Sprawdzałem spis i go tam nie znalazłem, a nawet jeżeli jest w spisie to mam prawo odświeżać swój temat, jeżeli nie jest podpięty.

a i mam problem zainstalowalem i odpalam GBA i mi sie od razu wylacza pomozesz?

Rozpisz bardziej swój problem, na czym polega. Starałem się napisać jak najłatwiej ten poradnik. Którego punkta w tym poradniku nie rozumiesz?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem jak w poradniku.

Zainstalowałem - czarne tło.

A jaki masz telefon? Aby to działało musisz mieć system w komórce Android. Ja mam słaby (2.2) i wszystko działa.

Może też masz zapełniony telefon - brak miejsce.

Jeżeli nie masz nic z wymienionych powyżej problemów, to spróbuj jeszcze raz, powinno się udać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jaki masz telefon? Aby to działało musisz mieć system w komórce Android. Ja mam słaby (2.2) i wszystko działa.

Może też masz zapełniony telefon - brak miejsce.

Jeżeli nie masz nic z wymienionych powyżej problemów, to spróbuj jeszcze raz, powinno się udać.

nowy system 2.3.6, 98 mb w tele 2 gb na sd.

ten sam problem

Nowy serwer ProCrafters! Survival + Gildie! Wielkie otwarcie dziś o 20.00! IP: 46.29.20.175:26982

Chcesz być jak Jurek i zostać ProKoxem? Zapraszamy!

Opublikowano

nowy system 2.3.6, 98 mb w tele 2 gb na sd.

ten sam problem

Ale te czarne tło jest przy włączaniu GameBoid 'a?

Może tak spróbuj:

4. Otwieramy go(GameBoid), teraz musimy znowu znaleźć folder "ROMY GBA" (w gameboidzie musimy znaleźć) i kliknąć w ''gba_bios .bin''.(po czym wchodzimy w folder "Romy GBA" i wybieramy grę, może też być tak, że dana gra nie działa, dla tego należy pobrać inną grę na gba/nową wersję)

Opublikowano

przy wlaczeniu.

tak tez nie dziala

Nowy serwer ProCrafters! Survival + Gildie! Wielkie otwarcie dziś o 20.00! IP: 46.29.20.175:26982

Opublikowano

©

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

przy wlaczeniu.

tak tez nie dziala

Nie spotkałem jeszcze się z czymś takim.

Może powinieneś pobrać nową wersję gba_bios .bin'

Możliwe też, że przy włączaniu nie klikasz gba_bios_bin.

Na początku wybierasz gba_bios_bin potem grę.

Może być też, że gra nie działa, bo np. jest zła wersja.

No i oczywiście telefon z systemem Android.

poszukaj na internecie nowej wersji, powinno zadziałać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam problem, ściągnąłem z google play tę aplikacje i grę ale gdy ją uruchamiam to mi się wyłącza, mam telefon HTC wildfire S i nie wiem co mam zrobić :/

Po co ściągasz z google play? W temacie masz link do pobrania tego pliku. Chyba wrzuciłem już wcześniej Pokemony Fire Red, więc pobierz to i przeczytaj mój poradnik.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...