Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Modernizacja] modernizacja komputera

HeYbarrabarra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Oto mój komputer:

1 gb ram ddr3  667 mhz (podobno płyta główna nie pozwala na szybsze pamięci)
Płyta główna ASUS P5VD2 - VM/S
Procesor Intel e2160 1.8ghz
grafika nvidia geforce GT630 1GB
zasilacz 500W - Pisze logic, choć podobno to modecom 

I teraz tak. Chciałbym go zmodernizować (głównie bym mógł nagrywać z nowszych gier).

Czy jeśli dokupie 2gb ram i podkręcę procesor do 3ghz (ja się w to nie mieszam, zrobi mi to specjalista) to będzie znaczny wzrost wydajności?

Co wy byście zmienili w tym sprzęcie?

Dodam że używam win 7

13383240635273632566.png

Opublikowano

1. ram to nie ddr3 tylko ddr lub ddr2, ma za małe takty na ddr3

2. dokupienie ramu raczej mało da

3. do 3GHz ? Się ciesz jak do 2,2 dojdzie

W tym sprzęcie w zasadzie wszystko, do dupy grafa, stary procesor i płyta, zasilacz czarna lista

Opublikowano

1. ram to nie ddr3 tylko ddr lub ddr2, ma za małe takty na ddr3

2. dokupienie ramu raczej mało da

3. do 3GHz ? Się ciesz jak do 2,2 dojdzie

W tym sprzęcie w zasadzie wszystko, do dupy grafa, stary procesor i płyta, zasilacz czarna lista

he. he he herbata Ci stygnie - grafika jedna z nowszych, pewnie mylisz ją z GT 630 512 mb - która była niewypałem

procesor i płyta wiem że do dupy, ale to że tobie udało się o 0,4 podkręcić to nie znaczy że każdy ma podobne możliwości. Podkręcanie o prawie 1ghz z dobrym zasilaczem i chłodzeniem to standard

ale zasilacz z górnej półki specjalnie wybrałem najlepszy, też nie był zbyt tani więc proszę... poza tym zobacz na tą listę:

http://www.elektroda...pic1199271.html

modecom jest za równo w czarnej liscie, jak i polecanych -,-

13383240635273632566.png

Opublikowano

Herbata chyba tobie stygnie, GT630 to szit nie nadający się do gier, najwyżej do biura. Logic czy Modecom to zasilacze z czarnej listy, WSZYSTKIE MODELE, nie ważne co piszą na elektrodzie.

Zrób sobie porównanie GT630 i HD4850, ta sama cena a HD4850 wgniata GT630 w beton.

Jak się nie znasz to po co się wymądrzasz ? Chyba że nie potrzebujesz pomocy i sam wszystko rozwiążesz.

Opublikowano

Jest najgorsza, ma wąską szynę i pamięci ddr3. 2x mniejsza wydajność od HD4850 w tej samej cenie. Jak chcesz coś wymieniać to zacznij od zasilacza, potem mobo z procem ew. grafa

i jeszcze to, śmiech na sali:

procesor i płyta wiem że do dupy, ale to że tobie udało się o 0,4 podkręcić to nie znaczy że każdy ma podobne możliwości. Podkręcanie o prawie 1ghz z dobrym zasilaczem i chłodzeniem to standard

1 GHz to się podkręca faktycznie, z DOBRYM zasilaczem, DOBRYM chłodzeniem i BARDZO DOBRA płytą, a nie na takim shicie co masz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...