Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Komputer do 3500/4000 zł.

Uranometris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A bo ja wiem, tak było na Anandzie to tak napisałem ;p Może faktycznie to cały zestaw :D No w każdym bądź razie lepiej dopłacić do 600W i zamiast 3770k brać 2500k tańszy o 400-500 zł

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do tego HD7850+ 965 to jak mu zjada 450W to chyba ma zasilacz o sprawności nie wyższej, niż 60%.

Taki pobór mocy ma całego zestawu w szczytowym momencie.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A bo ja wiem, tak było na Anandzie to tak napisałem ;p Może faktycznie to cały zestaw :D No w każdym bądź razie lepiej dopłacić do 600W i zamiast 3770k brać 2500k tańszy o 400-500 zł

Tak, to pobór całego zestawu... Boże, żeby tego nie wiedzieć o.O

Taki pobór mocy ma całego zestawu w szczytowym momencie.

Przy jakim zasilaczu? Zresztą phenom to dość prądożerne bydle, przy OC i w stresie w porównaniu do kręconego i5 2500k zeżre około 100W więcej czyli przy Intelu pobór takiego zestawu byłby maksymalnie około 360W.

Opublikowano

Tak btw. Nvidia z Keplerem to nie jest "niewypał".... Są to dalej dobre karty tylko dali tą cholerną szynę, a i tak w grach jest podobnej wydajności co Radeony... Niewypały to chyba zbieracie po sylwestrze... W grach jakoś są testy gdzie GTX się nie duszą przy AA, AF itp.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Chyba przy XFX Core 750W o ile wcześniej nie miał innego zasilacza.

Przy takim o/c:

Gigabyte GA-990XA-UD3 @1.3V 2,8GHz NB

AMD Phenom II x4 965BE @1.475V 4GHz

Sapphire AMD Radeon HD7870 @GPU 1150MHz, MEM 1350MHz, 1,3V

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Chyba przy XFX Core 750W o ile wcześniej nie miał innego zasilacza.

Przy takim o/c:

Gigabyte GA-990XA-UD3 @1.3V 2,8GHz NB

AMD Phenom II x4 965BE @1.475V 4GHz

Sapphire AMD Radeon HD7870 @GPU 1150MHz, MEM 1350MHz, 1,3V

Czyli norma licząc wyższy pobór mocy phenoma. Przy Intelu ta wartość byłaby około 100W niższa.

Opublikowano

Będziesz :P Jak nie teraz to za parę lat jak gry zaczną chodzić na średnich, mianowicie po to żeby chodziły na maxie ;f Potem będziesz żałował że podzespoły stają się gorsze i nic z tym nie możesz zrobić.

Opublikowano

To jest jakieś dziecko nie wytłumaczysz mu tego...

Niech sobie robi co chce i do końca życia boi się o/c.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nie da się bez OC za tyle złożyć nie rozumiesz ? Dasz słabszy proc bez OC trzeba będzie słabszą grafę i już masz dużo mniejszą wydajność. Do tego tańsza płyta bo przecież bez OC, tak samo bez chłodzenia ew. tańsze i się robi jakieś 3k zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...