Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Release] Fastest Mass Spawn

darx667

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FASTES MASS SPAWN

If you have tried to use the Laiden mass spawn hack at the end of Treasure of Crespo, you should see that it only spawns about 1 Ego per second. After messing around with the vac script in CE, I had no luck making anything faster, but I knew it could be done. So, I went to winhex and looked around for anything that might help. I got it working, but only with winhex. Here's how:

First off, the things you will need are found here (give the releasers thanks, because without them, this would have been impossible):

DOWNLOAD :

Unpacker: 2Moons Data Unpacker

Winhex: Google

CRC bypass: how i gotthe crc bypass to work

Once you've unpacked your data, go to Date, Share, Action, Monster. This folder has all of the CSVs that are the "animations" or movements that each mob does for various things. If you take a look at the Ivid Laiden (reiden.act.2732) you will see all of the various animations that it could do. The only ones we care about are the Attack animations. I am not sure exactly which one relates to summoning (if somebody knows, PM me so I can edit this), so I just edit all 3 of them.

The 3rd parameter after the animation file name, you will see the Time Length. Change all of those to 0. This will make it so that when it goes to summon an Ego, it will not have to go through the animation, and the Ego will spawn instantly.

Now to edit the number of mobs it will spawn, and how long it waits in between spawns.

Go to Data, Share, AI, Info. This has the mob information without the names, just with the numbers. Find the beginning of the Ivid Laiden info (..2732). If you take a look at the 16th parameter after 2732, you will see a number 4. This means that up to 4 mobs will vac to you. To edit this, you need to replace nearby 0 parameters with just a comma.

Original:
2732,6,16,18,6,2000,2000,1200,1000,0,0,0,50,2,0,4, 4 

Edited:
2732,6,16,18,6,2000,2000,1200,1000,,,,50,2,0,4,999 9 

This keeps the same number of parameters and doesn't change the 0 values (a blank comma = 0). With my edited line, up to 9,999 mobs will vac to me.

Look a little further down that line and you will see this:

:3,30000  

This tells us how many mobs it will spawn, and the time in between spawns. In this case, it will spawn a max of 3 Egos, and it will wait 30 seconds in between spawns.

So, we want to make it spawn as many mobs, as fast as we possibly can, without going over our vac limit of 9,999:

:9999,01 

That keeps the size of our pack the same and it will stop spawning mobs at 9999. And, because of our earlier edit, it will actually spawn 1 faster than 1 per second.

Using this, I get around 3 or 4 per second. Make sure you edit and make them all non-agro or you'll be owned by around 20 Egos in 2 second, haha.

Press thanks!

Please PM me if you have the piece of information I'm missing!

TO NIE JEST MOJA PRACA TYLKO ZERZNIETA Z INEGO FORUM .

PYTANIE ; CZY BY KTOS UMIAL TO PRZETLUMACZYC I WYJASNIC JAK DOKLADNIE ZROBIC TEGO HACKA

1850653737.png
Admin Cienia
Opublikowano

Nie patrząc na to że jeśli potrafi kopiować to przetłumaczył by chociaż, ostatecznie to polskie forum.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ehh to są podstawy angola...

Ja chodze do 2 gim i praktycznie wszystko rozumiem (jak czegoś nie wiem to się z kontekstu domyślam...)

A po 2 naprawde kopiować każdy n00b potrafi...

16435562.jpg
Opublikowano

Sorry za ten temat ale fast spawn by mi sie przydał a sam nie umię zrobic nawet po probach wiec tylko chcialem sie zapytac czy ktos umie ...

temat do zamkniecia

1850653737.png
Pasjonat
Opublikowano

hmm to nie koniecznie winhex, można to zrobić na csv, działa, sumonuje około 100 mobów w 3 sek, nie polecam ustawić limitu mobów powyżej 100 bo nie da się praktycznie skilli wykonywać, no i jakby nie patrzeć rzeczywiście stare ale działa

btw. tak na marginesie ja korzystam z csv/winhex'a bo robienia skryptów nie mogę ogarnąć (może nie znalazłem jeszcze dobrego poradnika)

Opublikowano

hmm to nie koniecznie winhex, można to zrobić na csv, działa, sumonuje około 100 mobów w 3 sek, nie polecam ustawić limitu mobów powyżej 100 bo nie da się praktycznie skilli wykonywać, no i jakby nie patrzeć rzeczywiście stare ale działa

btw. tak na marginesie ja korzystam z csv/winhex'a bo robienia skryptów nie mogę ogarnąć (może nie znalazłem jeszcze dobrego poradnika)

Ale w jakim programie i jak to zrobic ?? Byś mógł wytłumaczyć :P

1850653737.png
Pasjonat
Opublikowano

no jak już sobie wypakujesz date (czy jak wolisz te pliki pack) to będziesz miał pliki csv które otwierasz najlepiej w notatniku i przerabiasz według powyższego poradnika (jest on krok po kroku więc nie wiem jaki problem),da się je również edytować w exelu i domyślnie je będzie chciał w nim otwierać ale nie polecam bo się robiły jakieś problemy

Opublikowano

no jak już sobie wypakujesz date (czy jak wolisz te pliki pack) to będziesz miał pliki csv które otwierasz najlepiej w notatniku i przerabiasz według powyższego poradnika (jest on krok po kroku więc nie wiem jaki problem),da się je również edytować w exelu i domyślnie je będzie chciał w nim otwierać ale nie polecam bo się robiły jakieś problemy

ok zrobilem to w csved wszytko pozmienialem tak jak pisze w poscie i nie dziala co trzeba zrobic jeszcze oprocz tego

1850653737.png
Pasjonat
Opublikowano

no więc jak pozmieniałeś, nie musisz nic pakować, wystarczy zmienić w pliku "shadow.txt" linijkę "PackIO 1" na "PackIO 0", odpalasz i idziesz do crespo A bo jak podczas edycji zapewne zauważyłeś edytowałeś Ivid Laiden'a i jeżeli wszystko jest ok to powinien sumonować bardzo szybko

tylko jedno, ale w poradniku jest napisane żeby edytować

3,30000

na

9999,01

nie polecam tego robić ponieważ oznacza że będzie sumonować Ivid Laiden Ego aż będzie ich 9999, lecz po osiągnięciu około 200-300 nawet na dobrych kompach ciężko będzie nam wykonać skille, sumonowanie tych 300 zajmie około 10 sek może mniej

dlatego polecam zamiast

9999,01

wpisać

100,001

lub nawet

40,0001

co nam w zupełności wystarczy

odrazu radze przygotować vac hacka bo bez niego długo nie pożyjesz

Opublikowano

Moim zdaniem bez sensu się tyle bawić w csv. W paczce skryptów jest hack "Vac 3 in 1" = vac, no agro,fastest mass spawn.

Opublikowano

Moim zdaniem bez sensu się tyle bawić w csv. W paczce skryptów jest hack "Vac 3 in 1" = vac, no agro,fastest mass spawn.

wiem ze jest ale on nie dziala tak jak bym chcial malo moobkow sie respawnuje a mi chodzi o to zeby bylo ich duzo w ciagu krotkiego czasu

1850653737.png
Opublikowano

Mógł by mi ktoś wytłumaczyl na czym polega to cos,poniewaz pierwszy raz sie spotykam z czyms takim,to mnozy moby w dg??

Unpacker: 2Moons Data Unpacker a to to chodzi o global unpacked ?

CRC bypass: how i gotthe crc bypass to work a to to rexignation dzialajacy??

Pasjonat
Opublikowano

nie, nie, nie, powiedzmy że masz jakiegoś bossa który sumonuje sobie pomocników(ja znam takie 3) za pomocą tego zwiększasz ilość pomocników które są sumonowane, czyli powiedzmy że boss sumonuje 1 moba na minute, a po edycji sumonuje 1 moba na 3 sek, natomiast powyższy poradnik pozwala na sumonowanie 100 mobów w 3 sek

Unpacker: 2Moons Data Unpacker a to to chodzi o global unpacked ?

CRC bypass: how i gotthe crc bypass to work a to to rexignation dzialajacy??

Unpacker - nie to program który rozpakowuje pliki pack które znajdują się w katalogu data

CRC bypass - tak to rexignation

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Mam takie pytanko ;)

Otóż.. Wczoraj przeinstalowałem 2moonsa, zrobiłem wszystko zgodnie ze wskazówkami.

Po zmianie pliku shadow.txt, kiedy chce wejść do gry Wyskakuje komunikat 'invalid client'.

Pobrałem pliki CRC wkleiłem do folderu Bin i lipa, to samo.

Otwieram przez nowego bypassa.

Czytałem, że jest to błąd plików CRC?

Próbowałem nawet ręcznie zrobić pliki CRC. I nic..

Po zmianie do oryginału pliku shadows.txt wszystko śmiga.

W czym problem? ;)

Pozdrawiam

EDIT: Z problemem sobie poradziłem.. Jakoś ominąłem chyba punkt, w którym była mowa o zaznaczeniu 'bypass CRC check' w bypassie ;D

Z tym, że problemów nie ma końca.. Kiedy podchodzę do bossa, np. boss 'Forgery' w Req2 on stoi i nic nie robi, zero ruchu, ataku, mobów, tylko stoi.. Co mogłem źle zmienić?

Czytałem również, że do tego jest potrzebnych 2 ludzi?

Pozdro

Opublikowano

czasem nie zmieniłeś mu ai na 7 lub 0??

Nie za bardzo wiem o co chodzi? ;D

Ai? Folder zawierający się w data/share? I, w którym trzeba edytować plik info? ;)

Sugerowałem się tymi podpowiedziami,

'1. Open: 2Moons\data\share\action\monster\reiden.act.2732.c sv (NOTE: there is no space between the c and the s, its the forum's fault)

2. On box G13 change the 2.5 to 0 (will be different 4 different mobs, look for Index 9 on column C)

(The following steps are not needed if you use the Cheat Engine [VacPart1] or [VacAllTogether])

3. Open: 2Moons\data\share\ai\info.csv

4. On box Q368 change the 4 to 1000 (dwFollowTarget column)

5. On box AK368 change the 3 to 190 (dwMaxSummonsMonsterCount column)

6. On box AL368 change the 3000 to 1 (dwMaxSummonsMonsterCount column)'

Pasjonat
Opublikowano

w pliku \share\creature\monster.csv

2025,Forgery,3,28,91,628996,0,835,1194,20,70,2,6,0,0,0,0,0,57,0,0,0,0,0,3,5.5,1,1,fogery,???,1,1,5,22715,3000,5000,30800,1,1,3,.....

parametr na czerwono oznacza poziom inteligencji, powinien on być taki jak na początku żeby chodziło (chyba na 1)

Opublikowano

To tutaj moje kolejne pytanie, czy w tym pliku \share\creature\monster.csv cokolwiek zmieniać?

EDIT: Dany parametr mam na 1. Czy w tym pliku miałem cokolwiek edytować? ;)

Opublikowano

Czyli jeżeli używam trainera to nie potrzebne? ;)

Teraz mam pewne wątpliwości.. Co dokładniej miałem edytować w pliku fogery.act.2025.csv (data\share\action\monster) ?

Bo co to pliku info jestem chyba pewny, że dobrze edytowałem

Pasjonat
Opublikowano

Czyli jeżeli używam trainera to nie potrzebne? ;)

to może tu właśnie problem, jak używasz w nim noagro to będzie problem

co do tego co masz edytować

0 ATTACK 0 Monster\Fogery\Fogery_att01.anim 4 1 1,36 0 0 0,53 0 1 0 84 0

0 ATTACK 1 Monster\Fogery\Fogery_att02.anim 4 1 2 0 0 0,25 0 1 0 85 0

0 ATTACK 2 Monster\Fogery\Fogery_att03.anim 4 1 1,33 0 0 0,62 0 1 0 86 0

0 ATTACK 9 Monster\Fogery\Fogery_att01.anim 4 1 1,36 0 0 0,53 0 1 0 84 0

to to co jest na czerwono masz na 0 pozmieniać, ale jeszcze pozostaje pytanie czy edytujesz odpowiedniego moba bo są 2, jeden 2025 a drugi 2312

Opublikowano

Ah tak.. Czyli to pewnie problem z Trainerem. Dokładniej używam 'Helmir's trainer'.. ;]

Dokładnie tak edytowałem.. ;)

Czy mógłbym w takim razie spytać, co należy edytować żebym nie musiał włączać komendy 'no argo'? Bądź komendy 'Vac hack'? :)

Edit: Edytuje tego 2025 ;)

Edit: Kiedy otwieram tylko przez bypassa wszystkie moby idą jakby 'tip-topami' :O Krok - stop, krok - stop. :huh:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam wielką prośbę, czy mógłby ktoś napisać mi po polsku jak zrobić mass spawna na bosa np. w dg Crespo.

Czytałem po angielsku, rozumiem temat ale widocznie coś muszę robić źle bo nie chce mi działać ;/ Pomorze ktoś?

Napisze krok po kroku co robię i jeśli ktoś wie co robię źle proszę o pomoc.

1.Sciagłem unpacker i rozpakowałem w folderze data.

2.Uruchamiam program i utwarzam nową data z tych plików packd00 i tak do packd04.

3.Kiedy je utworzylem wchodze w Date, Share, Action, Monster i otwieram za pomoca notatnika Ivid Laiden (reiden.act.2732). --- jest tam napisane zeby zmienić cos na 0 i nie wiem o co chodzi.

4.Nastepnie ide do Data, Share, AI, Info i zmieniam w notatniu ten wiersz 2732,6,16,18,6,2000,2000,1200,1000,0,0,0,50,2,0,4, 4 na ten 2732,6,16,18,6,2000,2000,1200,1000,,,,50,2,0,4,999 9 .

W tym momencie nie wiem co dalej .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...