Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Komputer za 3.5k

PiekielnySandal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ;> Uzbierałem trochę mońków, resztę dołoży mi father, będzie tego ok. 3500zł. Jako, że mój stary blaszak już ledwo żyje xD planuje za to kupić nowego kompa. Złożyłem sobie zestaw i teraz chcę, żebyście go sprawdzili i w razie potrzeby coś poprawili.

Mój zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/wlrsmv/

Opublikowano

Nie oplaca sie .. Za taka cene Mozesz miec spokojnie dobry zestaw z core i 7 -.- Popatrz na alegro tam sa przystepne ceny . i daj znac to tam wypatrzyles . Karta Graficzna wymiata :)

//

Nie polecamy zestawów z allegro

s1wy92r.gif
Opublikowano

A może dołożyć do tych 4k zł i wziąść jakiś i7 jak pisał @up i zamiast hd 7950 może 7970?

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

@s1wy

Jaja sobie robisz? NIGDY SIĘ NIE BIERZE KOMPÓW Z ALLEGRO. procek w miarę, karta graficzna, zasilacz itp. do dupy

@top

grafika na Sapphire Radeon 7850 3gb. 8gb ram wystarczy do wszystkiego, procek podkręcisz do ponad 4.0ghz spokojnie, jeśli nie zamierzasz podkręcać to zmień procek.

Opublikowano

@s1wy

Jaja sobie robisz? NIGDY SIĘ NIE BIERZE KOMPÓW Z ALLEGRO. procek w miarę, karta graficzna, zasilacz itp. do dupy

@top

grafika na Sapphire Radeon 7850 3gb. 8gb ram wystarczy do wszystkiego, procek podkręcisz do ponad 4.0ghz spokojnie, jeśli nie zamierzasz podkręcać to zmień procek.

Sorry za offtopic, ale nie zrozumiałeś postu siwego. Chodziło mu o to, że może złożyć zestaw pod intel i7. I ewentualnie zakupić ten procesor poprzez allegro. Tak więc, to nie zestaw z allegro :> Jedynie podzespół.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Z tym procesorem jedynie problemy :) Moze cos z marki amd ?? Chodza Pisy na roznych forach ze Nie jest to za dobre rozwiazanie . Pisza ze Intel topuje nad amd poniewaz Praca procesorow intel jest 2 razy szybsza ... . Mam kolege Ktory ma wlasnie taki procesor :

Procesor AMD FX 8-Core Black Edition FX-8150 3.6GHz

i powiem wam Ze lepiej sie sprawdza niz moj i 7 ... . Np : W Assins Creed 3 Pojawia sie lag .. na ok. 2 sec ( chodzi o wczytanie mapy ) w przypadku amd , Owego laga nie ma .\

Dodam Ze obydwoje mamy po 12 gb ram , mam tylko karte graficzna lepsza i o tb Wiecej pamieci dysku .

s1wy92r.gif
Opublikowano

Nie rozumiem co wy macie z tym Radeonem :D Ale dobra, ja też mam Radeonka już ale po co tyle Radków skoro są karty od Nvidii są tańsze i są dużo lepsze od Radeonków w np Battlefield 3 ?

Oto dobry radeonek od Asus : http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd7970-matrix-hd7970-3gd5-535128/

A to jest dobra nvidka od MSI : http://www.morele.ne...m2d2gd5-465816/

Według mnie Radeon narazie odstaje od Nvidki gdyż Nvidka wynalazła gtx690 za 4 tysiące )_) raczej dla upartego gracza :D

Ale w rankingu Komputer Świat karta Radeon ( Szafirek ) jest na 3 miejscu za GTX680(Gigabyte) a w top 10 mamy : 7 GTX-ów a tylko 3 Radeonki co może pokazać że GTX nie odchodzi do najgorszych :)

Jednak ja jestem za Radeonkiem od Asus HD7970 a Nvidką od

MSI N680GTX

A jeżeli podkręcasz Procka to weź najlepiej od : http://www.morele.ne...frguwox-460904/

Albo : http://www.morele.ne...i72700k-426402/

Opublikowano

Boshe jaki ty jesteś... ekhem. Patrz się na benchmarki, testy, porównania ! 7970 szczególnie GHz gniecie gtx'a680 a jest w tej samej cenie

Nvdie są pod BFa lepsze tylko praktycznie a nie każdy w ten shit gra.

Polecasz FXa ? Na łeb upadłeś ? Weź się nie wypowiadaj w dziale albo się naucz dużo rzeczy jeszcze

Opublikowano

yyyy @ up?

Ale napisałeś:

Zestawiasz Matrixa z całkiem przebudowanym PCB(może nawet autorskim) z referentem ;DDDDD

Z tym FX8150 też poleciałeś.

8 rdzeni? FX'y są modułowcami. 1 pseudo moduł = rdzeń Phenoma. FX8320 ma dobry stosunek wydajność/cena i nierówną wydajność.

Opublikowano

Bo Ihamil to kolejny znaffca w dziale ;) 2500k/2600k/2700k zostawia w tyle wszystkie AMD w grach i żre 2x mniej prądu, zanim jakaś gra wykorzysta 8 rdzeni to intel zacznie je robić i będą 3x szybsze od AMD niestety.

Ładnie też z kartami poleciałeś, wszystkie referenty o.O Człowieku :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...