Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szablony Burned123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam wam mój szablon do strony Minecraft, który robiłem sam za pomocą HTML oraz CSS.

Każdy wasz post z poradą jest dla mnie bardzo ważny.

DEMO:

http://lecter.strefa.in/index.html

Witajcie!

Długo oczekiwana druga wersja już jest.

Przepraszam bardzo, że tak długo, lecz nie wiedziałem jak ma wyglądać, co chwile to usuwałem coś, zmieniałem i znów usuwałem. Możliwe że poprzednie były lepsze. Cuż, już się tego nie dowiemy.

Zaprszam do oceniania!

http://lecter.strefa.in/stronawww/index.html

Zająłem się też drugim projektem nie związanym z Minecraftem, chciałem sprawdzić w ten sposób swoje umiejętności, gdyż tematyka wcześniejsza ograniczała mnie. Stworzyłem szablon pod stronę serwera TeamSpeak 3. Zapraszam do oceny!

http://lecter.strefa.in/WP-WebTS3/index.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przyszłe portfolio

http://pannweb.xaa.pl/index.html

Porady w stylu.. "odpuść sobie", "do dupy", "zajmij się czymś innym" będą przeze mnie ignorowane, i mam nadzieję że moderatorzy też coś z tym zrobią.

Pierwszy link nadal aktywny, więc dla chętnych zapraszam do porównania i w grafice i w kodzie.

Opublikowano

Całkiem całkiem, tylko te buttony... Kolorystyka dupna.

Poza tym mógł byś pofatygować się i dać coś innego, niż tylko ich wyciemnienie, po najechaniu myszką.

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Myślałem też, żeby dać zamiast tego tła.. takie jakby deski z minecrafta.. lub belke menu zamienić na takowe deski z majna.. co do czcionki na niej to nie mam pomysłu..

Opublikowano

Tą pierwszą czcionkę Minecraft mam.. tą drugą spróbuje i może jakiś lekki efekt na nia nałożę aby nie co ładniej sie prezentowała.

@edit:

Tło zmienione, czcionka raczej zostanie bo ładnie się prezentuje.

Mógłby ktoś wytłumaczyć jak zrobić efekt hover? Bo zbytnio tego nie czaje, a u mnie jest jedynie zastosowana zmiana obrazka po najechaniu na niego.

Opublikowano

Boże! Odpuść sobie :D

Nie no a tak na serio, to poczytaj poradniki. Zobaczyłem źródło i myślałem, że się popłacze... ;x

TABELE człowieku, nie korzysta się z tego [przynajmniej do robienia stron ;x] od paru lat..

Nie korzysta się z ISO, tylko UTF, ISO jest słabe [lekko powiedziane...]. Dodatkowo, japierdole, kto się nauczył tak starej formy? Korzysta się z krótkiej formy: <meta charset="" />

Nie chce mi się dalej tego sprawdzać :D

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

@Albert221

Dzięki, nawet nie zauważyłem że zły znak dałem..

@cxxus

Mnie nie obchodzi jakiej formy się używa.. dla mnie ważne jest to aby był pożądany efekt końcowy..

Opublikowano

@ up

Dokładnie

Na początku może to wyglądać nawet jak gówno

Ważne jest aby się nie zniechęcać...

Najważniejsze jest co jest na końcu!..

@2up twój post jest bez sensowny.. Każdy używa to co chce..

3769194757.png

Opublikowano

Dobra teraz moja kolei:

icon_minus.gif Validator

icon_minus.gificon_minus.gificon_minus.gif brak DOCTYPE

icon_minus.gif brak lang dla html

icon_minus.gificon_minus.gificon_minus.gificon_minus.gificon_minus.gif Raz używasz kodowania UTF-8, a za chwilę zmieniasz na ISO-8859-2

icon_minus.gif Błędy w budowie kodu (zaznaczone na czerwono w kodzie źródłowym)

icon_minus.gif Zdecyduj się!!! Korzystasz z HTML czy xHTML

icon_minus.gificon_minus.gificon_minus.gificon_minus.gificon_minus.gif używanie tabel zamiast divów, to się stosowało może 10 lat temu albo nawet wcale!

icon_minus.gif <center> już nie stosujemy

icon_minus.gif menu robimy pomiędzy <ul> i na <li>

icon_minus.gificon_minus.gificon_minus.gif używanie <br> jako obniżanie tekstu

icon_minus.gif Brak alt dla images

icon_minus.gif style inline

icon_point.gif proponuję poczytać o tworzeniu stron na divach

icon_point.gif poczytaj także na temat znaczników w HTML 5

Ogólnie to tyle nie patrzyłem na css, jak na początki to nie jest najgorzej ale jeszcze trochę pracy przed tobą. Wygląd też nie jest najgorszy ale mógłbyś się bardziej postarać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, lecz na razie nie wstawiam wszystkich zmian na gotowy hosting, lecz na cba.pl aby sprawdzić błędy.. i ew. je poprawić.

Projekt powinien być skończony za ok. 2 tyg.

Powód: Brak dużej ilości czasu..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moja ocena jako początkujący?
dam ci 9/10
jedyne co to to samo co u mnie :p html5
zamiast div id="footer" daj

<footer id="footer">tresc stopki</footer> <!-- nowsze zapewne lepsze ;p -->
<nav class="menu"> <nav id="menu"> </nav> </nav>

to tyle ;p
styl 1 nie był sprawdzany ;p niezbyt mi się spodobał bo bardziej typ garden niż game/craft

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Myślałem nad tym

<nav class="menu"> <nav id="menu"> </nav> </nav>

Ale jakoś nie byłem do tego przekonany.. multun stron jakie przeglądałem, miało samo <div id/class..> a że i tak długo robiłem ten szablon, bo było kilkanaście wersji, ale każdej czegoś brakowało.. postanowiłem zostać przy starej metodzie...

Jak będzie więcej komentarzy podobnych to zmienie.

Hehe, już zmieniłem. Jakoś lepiej się prezentuje.

Opublikowano

Dodałem zakładkę "Downloads"

A w niej na razie jedna kategorię rozdzieloną na 3 cześci..

Aktualnie działa tylko pierwszy odnośnik (Mapy RPG) ale nie ma żadnego DL ponieważ siedzę na kompie ze słabym łączem.. i plik 5 mb wysyła się 30 minut... wiec dodam wszystko co zostało jutro.

Oceniajcie, czy wam się podoba, co zmienic../

Opublikowano

Szablon na tą część w 80%* ukończony.

Zapraszam do oceny, poradźcie co wy byście zmienili by lepiej wyglądał.

* brakuje tematu z moja mapą na forum

* nie czyta filmików na firefoxie (nie wiem jak z resztą przeglądarki, korzystam z Chrome)

Jak kod powinien wygladać aby filmiki działały na wszystkich przeglądarkach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...