Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Co to tuner w drukarce ?

*UFO*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam urządzenie wielofunkcyjne Canon PIXMA MP270. Drukowałem bardzo mało na tym sprzęcie. Mam go równy rok bo po świętach kupiłem rok temu to cacko.

Problem jest w tym że dzisiaj po miesiącu nie używania urzadzenia chciałem sobie skanować pliki na komputer. Niestety wyświetlał mi się błąd :

Code 2,140,2

Znalazłem takie coś na necie ale nie bardzo rozumiem jak to zrobić :

If you get a warning regarding Ink is Empty and even you cannot Scan your documents then you might require a small R&D, Just hold Stop/Reset button for about 5 seconds, then open cartridge access door, Remove both the Cartridge's and wipe it with the wet tissue or cloth... spray water or deodorant on the exposed golden surface of the cartridge and do not let it dry, install as soon as possible... Then close the cartridge access door and switch off your printer, then Re-start it and connect to your computer, Hold Stop/Reset button for 5 seconds and then enjoy scanning...

lub

Hello and WelcomeError 5200 is a service error. Follow this solution step by step
   With the printer turned on,unplug it
   Open the top and bring the ink cartridge holder to the middle
   Raise the gray bar and remove the print head assembly with the cartridges in it
   Lower the gray bar with the head missing and close the top with the head out
   Restore the power,wait till the printer starts
   It will tell you to put in the cartridges, Put in the cartridge
   Restore the print head, close the top and the printer will resume working
Error will be removed.
If you have already tried all of the above and still you have error then it is probably that your Canon printer is in need of servicing by a service professional.
So go to the Canon Service Center. If you want to get support on Call then Call Canon Support by phone, at 1-800-OK-CANON (1-800-652-2666)

Proszę o pomoc ! Co mam zrobić. Drukowałem mało a podobno ten toner ( nie wiem co to jest proszę mi wytłumaczyć ) starcza na drukowanie kilku tysięcu stron a ja max 200 wydrukowałem...

Opublikowano

Toner - pojemnik z czarnym tonerem. Toner to barwny proszek stosowany w kserografii do otrzymywania obrazu kopiowanego oryginału.

Toner zazwyczaj składa się z dwóch frakcji: większe kulki szklane (średnica kilkadziesiąt ?m) i bardzo drobnych odpowiednio zabarwionych kulek żywicy termoplastycznej (średnica ok 0,1 ?m). W niektórych typach kserokopiarek stosuje się ciekłe tonery. Toner wykorzystuje się głównie w drukarkach laserowych i kserokopiarkach.

Najlepiej zadzwoń do obsługi klienta Canon'a, tam Ci pomogą.

Opublikowano

wcale nie zabrakło , nowe nigdy nie maja normalnego pełnego kartridża

żadnego toneru nie masz bo to nie laserówka , kup nowe kartridże co się zużyły ok 100zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

robem czyli przez to nie mogę nawet skanu zrobić :O ? Dałem za nią 300zł i jest jeszcze chyba na gwarancji o ile się nie mylę

A mogę kupić normalnie tusz czarny + kolorowy tam za 200zł oryginał czy taniej i to wystarczy ? Bo nie wiem gdzie niby mam te kartridże :O

Opublikowano

a co ma gwarancja do pustego kartridża ? wyjmij stare jak nie wiesz jakie masz i kup nowe

nie wiem ile zapłacisz , nie chce mi się szukać cen

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem że brak tuszu blokuje skanowanie :O ale ok dzięki

Opublikowano

to gdzieś tam w opcjach masz skanowania by wyłączyć drukowanie po skanowaniu albo zapis był robiony do pliku. chyba aktualnie masz ustawione skanowanie z wydrukiem i dlatego się rzuca

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...