Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy ap yi w s3

Creoser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w s3 ap yi na midzie na elo ok~1250-60 jest dobry. Wiekszosc ludzi gdy widzi ze pickuje go na mida to odrazu wychodzi lub flamuje. Pod jungle ten champion mi nie odpowiada ze wzgledu na jego niepewne ganki.

Opublikowano

Sa lepsze picki na mida niz Master, W teamfighcie moze co najwyzej wlaczyc ulti i liczyc na asysty spamujac z Q lub robic za cel na W, inaczej jest srednio uzyteczny. Jest dobry, ale latwo go controwac i z mojego doswiadczenia ( prawie to samo elo bo to 1320) zwykle Yi przegrywal masakrycznie Mid.

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

Jest ok, mida raczej nie przegra przez swojego heala z W. Gorzej w tf, bo jeśli nie złapiesz killa to jesteś uselles, jeśli złapiesz to sam wygrywasz tf.

Z yi jest tak że jeśli twój team wygrywa to yi go ciągnie do góry, jeśli przegrywa to w dół, ze względu na swój niepewny dmg.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Problem jest jak zkontruja Cie na midzie a wiele postaci moze,kazdy kto moze przerwac twoje leczenie sie.

W late jest dobry,moze nawet 5razy uzyc swojego q i zadac ogromnego dmg ale moze tylko raz i kupe zrobic.

Dobry jest ale trzeba poprostu dobrze nauczyc sie nim grac :) i wiedziec jakiego ma sie dmg zeby sie nie przeliczyc

sstwc.jpg

Opublikowano

Jest dobry, ale teamu sam nie wycarrujesz, dlatego są lepsze picki od niego. Mimo to jak najbardziej viable, jak ogarniasz to graj :)

Opublikowano

ap yi op :D

Se zobaczylem pente Alexa Icha I se postanowilem sprobowac. No I jest 5/2 w rankach, 1 quadra, 7triple I 8 double.

Mida wygrac bardzo latwo ze wzgledu na bezpieczna farme, harass z duzej odleglosci oraz sustain. Team fighty to zdecydowanoe jego pora, jesli farmilismy w miare (180 cs+ w 20) I mamy w mid game dwa dorany, buty I rabadona, to po prostu czekamy na pierwszego low hp targeta, wpadamy z Q na ulcie, potem drugie I tak do pentakilla :D

no ale racja, failujemy poczatek fighta albo uzywamy za wczesnie ulta I jest przerypane, bo mozna zrobic co najwyzej 1 alpha strike I pasc ;/

jednak serdecznie polecam

Opublikowano

Master Yi na SoloQ/DuoQ nie sprawdza się - on potrzebuje odpowiedniej kompozycji teamów - takiej, która pozwoli mu na nieustanne resetowanie cooldownów podczas teamfightów. Niestety nie wszyscy potrafią odpowiednio zagrać pod Yi (i nie wszyscy godzą się na oddawanie killi, których Yi potrzebuje), więc odradzam ten pick. Co innego ze zgranym teamem.

Opublikowano

takim masterem yi mozna carrnac bez problemu, na midzie ludzie go nieogarniaja i na takim 1200 elo fb na 4 lvlu to nie problem wystarczy dobrze poharasowac i zaatakowac z pasywem na podwojny auto attack, sfeedowany w tfie praktycznie oneshotujesz ap/ad carry a co za tym idzie resetuja ci sie cd

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Grałem jednego ranka yi ap i staty 23/3/11(+ wiele normali)... Wg mnie yi ap jest bardzo dobra postacią na mida i uważam ze jeżeli ma sie taktyke to można obejsc przerwanie naszej medytacji( użycie jej po za zasięgiem wzroku i skilli naszego przeciwnika, nie robienie za inicjatora w tf'ach). Po za tym masterem bardziej gra sie na psychice przeciwnika nie dając mu podejść do farmy i zadając mu duże dmg.

Opublikowano

Takiego Yi skontrować to jest przecież nic, ja jestem zdania, że AP yi na midzie to ścierwo i nic więcej... Jego meditate można przebić stunem, przebijesz mu meditate to padnie jak szmata.

Nom, ale harass z Q ma dobry i ja grając taka vayne nie chciałbym mieć ap yi na bocie, tak samo jak zileana :)

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

w S3 na midzie i to jeszcze na ranked'zie nie jest takim dobrym bohaterem pod AP ;//

Tylko Q jest dobre . co prawda leczenie też . ult+skil+Q i ktoś leży .

Ale są lepsi :

Ja gram teraz Swain'em i jestem kosa co możesz zobaczyć :

mojestaty.jpg

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Tak swain jest dobry by carrowac sobie low elo jednak bardziej polecam evelinke , bo który support na tym elo bedzie stawial anty wardy by byc pewnym ze evka nie wpadnie z imprezą.

Opublikowano

@up nie tylko na low elo ;] ja nie mam problemu i nie siędze na 900 elo np . ;]

Eve też jest dobra na swój sposób ale teraz będzie nerfowana :P więc pozdro

Może on też spróbować zagrać ezreal'em czy cho na topie

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...