Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zostałem oszukany ? Proszę o pomoc !

warszawa224

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ten komputer jest dobry ?

Tzn czy pociągnie gierki takie jak:

BF3

GTA IV

BO 2

Zamiast tej 1 gb karty, włożona jest GT 330 2 gb.

http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-komputery-akcesoria-software-komputery-stacjonarne-Mega-Okazja-DualCore-2x2-8Ghz-2GB-640GB-GT440-1GB-BLU-RAY-DELL19-W0QQAdIdZ436633465

Pytam się, ponieważ kupiłem ten komputer, i informatyk który sprzedaje owy sprzęt gwarantował mi, że pójdą wszystkie najnowsze gierki.

Oczywiście zaczęło się od lagów w fifie 12, minecraft itd...

Kazał przeinstalować sterowniki chipsetu. Podobno gówno da.

Proszę Was fachowców o pomoc.

I teraz pytanie. Zostałem oszukany ?

Z góry dziękuję BARDZO za pomoc. Bo nwm czy mam iść wyjaśniać o z nim ..

_______________________________________________________________________________________________________

EDIT:

Tutaj jest nasza rozmowa ( e-mail )

Pierwszy napisałem ja maila:

Witam jestem zainteresowany komputerem, który pan sprzedaje. Aukcja jest nadal aktualna ? Jeśli tak proszę mi powiedzieć czy odpalą gry typu: gta 4 , bf3 ? Z góry dziękuje za odpowiedź.

On odpisał:

zestawy są w ciągłej sprzedaży - do GTA 4 i BT3 potrzeba karty mocniejszej np. GF GT 630 4 GB lub GT 330 2 GB 256 bit

dopłata do w/w karty 80 zł

Następnie znowu napisałem o tym, że gry lagują:

Witam.

Mamy mały problem z komputerem, który kupiliśmy od pana.

Gry typu:

* Minecraft ;

* Fifa 12

się zacinają. Szczególnie Fifa 12 na minimalnych ustawieniach. Minecraft na full prawie, prawie chodzi płynnie.

Inne gry typu Call Of Duty, Medal Of Honor chodzą płynnie na maksymalnych ustawieniach.

Mamy laptopa dość słabego, karta 128 mb. 2.4 Ghz procek i 4 gb ram i Fifa 12 chodzi bardzo płynnie na minimalnych.

Co jest spowodowane zacinkami w tych grach ?

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Odpisał:

Może trzeba zainstalować nowe sterowniki NVIDII i jeszcze raz reinstalować sterownik chipsetu

Proszę bardzo. Cała nasza rozmowa.

Opublikowano

gdzie zostałeś oszukany ? twoja strata że kupujesz kota w worku, gówniany sprzęt za 700 zł i liczysz na cud że pójdą nowości

sam sobie załatwiaj sprawę jak ci się nie podoba bo to nie nasz problem na forum

napisał ci wyraźnie a ty co zrobiłeś ? reinstaluj sterowniki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Gówno jakich mało. Jak ja tylko widzę te "mega" "super wydajny" "dla gracza" to mi się rzygać chce.

PS

Te karty z serii GT są gówniane, powinny być tylko na marginesie, niestety sprzedawcy-nooby sprzedawają to ścierwo. Do BF3 starczy radek 4850/7750/ nvidia gts 450/GTX 660

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

gdzie zostałeś oszukany ? twoja strata że kupujesz kota w worku, gówniany sprzęt za 700 zł i liczysz na cud że pójdą nowości

sam sobie załatwiaj sprawę jak ci się nie podoba bo to nie nasz problem na forum

napisał ci wyraźnie a ty co zrobiłeś ? reinstaluj sterowniki

Czytanie ze zrozumieniem się kłania, proszę pana.

Wyraźnie jest napisane. Potrzeba mocniejszej karty. Kupiłem ją od niego, i co ? CH*J !

Zostałem oszukany na to wygląda.

Chłopie..

Po co wszedłeś ?

Po co napisałeś ten jebnię*ty post ?

Nie pasuje nie pisz, od tego jest te forum, mam pytanie to je do cholery zadaje !

Gówno jakich mało. Jak ja tylko widzę te "mega" "super wydajny" "dla gracza" to mi się rzygać chce.

PS

Te karty z serii GT są gówniane, powinny być tylko na marginesie, niestety sprzedawcy-nooby sprzedawają to ścierwo. Do BF3 starczy radek 4850/7750/ nvidia gts 450/GTX 660

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie w tym jest problem : / Byłem u niego w domu, też obiecywał, że wszystko pójdzie ..

Z tego co widzę, to muszę zmienić karte graficzną tylko ?

Kupiłeś piece of shit. GT630 nie nadaję się do gier co najwyżej do filmów.

Dziękuję za odpowiedź. Tylko tutaj mała ciekawostka. Kupiłem od niego GT 330 2 gb. Czyli tej 630 nie ma. Tak mi doradzał wziąć - wtedy niby BF odpali ...

Opublikowano

Mówił, że odpali? Mówił.

Mówił w jakiej rozdzielczości i na jakich detalach? Nie

Zmień na najniższe i rozdzielczość na 800:600 i powinno jakoś chodzić.

W skrócie, jemu nic nie udowodnisz jak coś. Nie myślałeś jak kupowałeś to teraz płać.

Opublikowano

Mówił, że odpali? Mówił.

Mówił w jakiej rozdzielczości i na jakich detalach? Nie

Zmień na najniższe i rozdzielczość na 800:600 i powinno jakoś chodzić.

W skrócie, jemu nic nie udowodnisz jak coś. Nie myślałeś jak kupowałeś to teraz płać.

Dzięki.

Jakim cudem na tym kompie laguje mi fifa 12 na minimalnych ?

Skoro mam lapka:

Procek 2.3 GHz, 4 GB ram, 128 mb karta ?

Gra na minimalnych chodzi 25-35 fps.

A na tym pc 2x lepszym lagi -,-

Dobra. Czyli będę musiał zmienić w nim kilka rzeczy : /

Opublikowano

Nie zostałeś oszukany, typ napisał przecież co sprzedaje, a że gwarantował Ci, że każda gra będzie super śmigać, to normalne. Przecież jakby gadał, że to szit jak na te czasy, to kto by mu ot kupił?! Trochę logiki chłopie. A że ty nie potrafiłeś sprawdzić sobie wydajności i żywotności podzespołów w necie, to już tylko i wyłącznie twoja wina. Nie można było się zapytać tutaj na MPC, czy ten zestaw jest dobry jeszcze przed jego zakupem?

Sam sobie sprawiłeś taki "prezent".

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Nie zostałeś oszukany, typ napisał przecież co sprzedaje, a że gwarantował Ci, że każda gra będzie super śmigać, to normalne. Przecież jakby gadał, że to szit jak na te czasy, to kto by mu ot kupił?! Trochę logiki chłopie. A że ty nie potrafiłeś sprawdzić sobie wydajności i żywotności podzespołów w necie, to już tylko i wyłącznie twoja wina. Nie można było się zapytać tutaj na MPC, czy ten zestaw jest dobry jeszcze przed jego zakupem?

Sam sobie sprawiłeś taki "prezent".

Czyli co, PC gorszy od lapka ? 0O

EDIT:

Miałem 800 zł.

Informatyk powiedział ( inny ), że w ej cenie lepszego nie kupie. To go wziąłem. To, że obiecał i ch*j oszukał to inna sprawa.

Opublikowano

i co się dziwisz , może nie gorszy ale mniej wydajniejszy

napisałem ci wcześniej to moje zdanie i tego nie zmienię, nie potrafisz załatwić swojej sprawy jak należy i zażądać zwrotu to już twój problem

wyraźnie napisał że daje gwarancje rozruchową, to ZWRACAJ SPRZĘT puki możesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...