Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co bym musial zmienic - komputer do gier(koszt)

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Moj komputer kupywalem 3lata temu w promocji za 1100 zl.Komputer mam ogolnie do gier;P i surfowania bo necie.Chcialbym spytac ile wart moja karta graficzna i procesor ? Czy sa slabe/dobre srednie w porownaniu do tych ktore wydano w tym lub we wczesniejszym roku.Ile bym musial wydac zeby kupic lepszy procesor/karte graficzna (zeby mi dzialaly duzo wymagajace gry typu batlefield3,FarCry,Assasin itd)

Moj procesor : AMD Athlon X2 Dual Core Processor5000+

Moja karta graficzna : ATI Radeon HD 2400

Ramu mam 4gb

ie068n.jpg
Opublikowano

Co do procesora nie jestem pewna (aczkolwiek wydaje mi się, że powinieneś go wymienić ;f), ale na tej grafie AC czy BF Ci raczej na pewno nie pójdzie. Jakie masz fundusze? To Ci coś doradzimy.

Opublikowano

Nie ten dział. Ale myślę, że wszystko do wymiany, cały komp nowy. Moderator przeniesie temat do działu Komputery, tam złożymy coś spoko, tylko jaki masz budżet?

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Budżetu narazie niemam ^^ Mieszkam z rodzicami ^^ Nie jestem jeszcze pelnoletni ^^ Ale chce juz wiedziec co bym musial kupic.Powoli bym sobie odgladal ^^ Niedlugo bede mial praktyki to troche zarobie;P Sadze ze do 1200zl powinnem jakies fajne czesci kupic;P

ie068n.jpg
Opublikowano

Ja mam podobnie jak ty (17 lat), ale mozna sobie i w tym wieku dorobic i wtedy masz kase na porządny sprzęt, bo niestety za 1200zł cudów nie oczekuj.

Jak wrócę ze szkoły, to coś złożymy

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

Sprzęt szybko się starzeje, żadna nowa gra nie ma szansy na nim odpalić płynnie. Za proca dostaniesz kilka dych, RAM opchniesz za 80-100zł

Sprzedaj to, co masz i kup

Pentium G860

V3D Radeon 4850HD

Brutus 410

Dysk może masz ?

MSI B75A-G43

Thermaltake Smart 430w

Crucial Ballistix Sport 4GB

Na tym procku raczej nie pograsz w nowe gierki (45fps+), na zestawie, ktory podałem wyżej pójdzie każda gra low/medium.

Opublikowano

sweet no tak, ale czy to ma sens? Za 1-2 lata znowu bedzie wymieniał, jeśli weszłaby nowsza generacja, to byłoby to strzałem w kolano :/

Opublikowano

sweet no tak, ale czy to ma sens? Za 1-2 lata znowu bedzie wymieniał, jeśli weszłaby nowsza generacja, to byłoby to strzałem w kolano :/

No właśnie, technologia idzie do przodu, powinno się iść razem nią. To normalne, że będzie wymieniał za jakiś czas, za pół roku wchodzi kolejna generacja Intelów, może się przyjąć, ale nie musi, jeśli wydajność wzrośnie tylko o jakieś 10%. SB i IB wystarczą jeszcze na spory okres czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...