Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradziez na allegro-Pytanie

Gapciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ! Mój kolega zamówił sobie yangi na allegro za 75 zł. niestety koleś go oszukał... 75 Zł to n ie duzo.. no ale mozna byc wrednym :D Mozna to jakoś zgłosic na allegro policje itp? Ogarnia to ktos :D

BĘDA+

Opublikowano

Kolega mi piszę ze mozna zgłosić to jak jest powyzej 200 zł... Bo to jest drobne oszustwo czy cuś :c

PS. xDaYEnd Czy coś-Zgłoszony

Dobra pierdziele.. zadzwonie na policje i sie spytam

Opublikowano

Jeśli zostaniesz oszukany gdy kwota przekroczy 100 zł allegro Ci odda , a allegro już od niego wyciągnie kase.

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

napisz do ciołków z allegro może co się da wyjaśnić a jak nie to policja , zrób zdjęcia dowodów itd

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Nie popadajmy w paranoje. To jak ktoś zostanie oszukany na kwotę 50 zł to już się nie warto tym zająć? :) Allegro to jest na tyle ogarnięta 'firma', że na pewno coś z tym zrobią. Napisz do nich albo zadzwoń (bądź niech Twój kolega to zrobi) i zapytaj co w takiej sytuacji należy uczynić. Aczkolwiek myślę, że i tak skończy się policją. Ja od siebie dodam, że miałam parę 'afer' na allegro i zawsze mi pomagali. :)

Opublikowano

Kradzież do 100 zł to wykroczenie, nie przestępstwo. W sprawach wykroczeń nie są wszczynane śledztwa. Pieniędzy nie odzyskasz krótko i brutalnie mówiąc :)

Trzeba było być rozsądniejszym...

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...