Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zacinanie się komputera

reks100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam problem dotyczący komputera, otóż podczas gry w fife 12 oraz 13 komputer po kilku minutach grania zacina się, występuje czarny lub kreskowany ekran i buczenie z głośników.

Pomaga tylko twardy reset (przytrzymanie włącznika komputera). Na początku myślałem że procek albo karta graficzna się przegrzewa to wymieniłem tu i tu paste termoprzewodzącą, wyczyściłem całego kompa, i nic nie pomogło.

Podczas grania w CS'a problem nie występuje, gra chodzi płynnie.

Mój komputer to:

ATX 12V 2 2 COMPATYBILE MAX 620W

DualCore AMD Athlon II X2 245, 2900 MHz (14.5 x 200)

MSI GF615M-P33 (MS-7597) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)

4 GB RAM DDR3 1333 MHz

Dodatkowo zrobiłem SS z temperaturami, napięciami itd. podczas przebywania w głównym menu fify 13 (komputer zacina się najczęściej podczas meczu, rzadziej podczas przebywania w menu).

347eah5.jpg

Proszę was o pomoc, co sie dzieje i co mam zrobić.

Opublikowano

Podkręcałeś coś?

Jeśli podałeś pełną nazwę zasilacza to znaczy, że trzeba go wymienić bo to jakiś no-name :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Zmieniałem ustawienia na najniższe i dalej było to samo. Ogólnie zrobiłem teraz taki test, uruchomiłem fife, rozebrałem kompa i sprawdzałem temperatury, wszystko było letnie, zasilacz również, jedynie mostek północny był lekko gorący to wymieniałem pastę pod jego radiatorem i tak jakby troszeczkę pomogło, rozegrałem 3 mecze w fifie i w połowie 4 zwiecha ... Nic nie podkręcałem, zasilacz to MODECOM. Myślę czy nie kupić wiatraczka na obudowę, jest specjalne miejsce tylko że puste. Wiatraczki są jedynie na procku i karcie graficznej. System mam win 7.

Opublikowano
Także stawiam na zasilacz zmień na jakiś 400-500 Kw trochę to cię będzie kosztować ale myślę że przeżyjesz a będziesz miał spokój ;P

400-500 kW ? Chcesz miasta zasilać ?

Co do tematu podaj ile możesz wydać na zasiłke jednak od razu proponuję np. Corsair'a VS 450/550W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...