Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagralibyście an takim serverze?

dannyy1029

Zagrałbyś?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagra?by??

• Tak
      10
    • Nie
      6
    • Mo?e
      3
  2. 2. Czy wed?ug Ciebie server przyci?gn??by wi?ksz? liczb? graczy?

• Tak
      14
    • Nie
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy użytkownicy MPCforum.

Mam do was pytanie.

Czy któryś z was zagrałby na serverze osadzonym w realiach wiedzmina?

Chyba każdy grał w gre lub czytał książkę. Moje pytanie brzmi: " czy gralibyście na serverze z tą tematyką"

Od kilku dni zastanawiam się ,czy napisać ten temat czy nie

:D W końcu jak widać napisałem.

Chciałbym zająć się tworzeniem takiego servera.

Mapa była by odwzorowana z opisów książki + z gry.

Fabuła również opierała by się na książce.

Oczywiście nie każdy byłby wiedźminem.

Po prostu server byłby osadzony w tych czasach(postacie z książki ,były by postaciami sterowanymi przez administracje)

,gracz wcielałby się w biednego chłopa i piął się po szczeblach kariery.

Mógłby zostać(w późniejszym etapie) magiem , druidem ,czy choćby wiedźminem

:D

Gracze brali by udział ,chociażby w Bitwie o Wzgórze Sodden itp.

Wyraźcie swoją opninię.

Co wy chcielibyście widzieć na takim serverze?

Co musi się tam znaleźć ,a czego nie powinno być?

Jeżeli komentarze będą pozytywne ,zacznę próbować coś działać

PS server byłby oczywiście na modach

Czekam na opinie fanów Wiedźmina

Przepraszam za literówkę w tytule :D

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Mogę prosić jakiegoś moderatora o poprawienie tej literówki ,bo mnie irytuje :D

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Ja jako jedyny zaznaczyłem na nie xD

otóż już wyjaśniam dlaczego.

Ostatnio robiłem ankiete i prawie wieksza część osób zaznaczyła serwer Role-Play.

chodzi o to że prawie większa część osób już nie lubi survivali i serwerów,na których jest cały czas wojna.

Teraz chcą aby i można było troche pobudować i od czasu do czasu troche powalczyc.

Opublikowano

survival to nie tylko pvp dziecko. Survival jest bez pvp, poprostu budujesz sie gdzie chcesz. Jestes przyzwyczajony ze to survival, bo serwerow survival + frakcje jest miliard.

48493277998663850365.jpg
Opublikowano

survival to nie tylko pvp dziecko. Survival jest bez pvp, poprostu budujesz sie gdzie chcesz. Jestes przyzwyczajony ze to survival, bo serwerow survival + frakcje jest miliard.

]

Aha.

Polecam RPG pisałem Ci w statusie twoim. Ja bym zagrał ;D

Opublikowano

O tobie wiem. Liczyłem na większą aktywność. Widać myliłem się i mało z was jest fanami Sapkowskiego :D

No trudno.

Poczekam jeszcze do końca tygodnia i zadecyduje czy jest sens się wysilać czy nie:D

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Pomysł fajny, tylko wiesz, pomysł jest ale gorzej z wykonaniem. Jeśli Ci by się udało zrobić to dobrze, to myślę, że dużo ludzi którzy lubią fantaze by zagrało.

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Pomysł dobry jeszcze nie widziałem żeby na tym forum ktoś podsunął ową propozycję.

Sama gra, książka czy nawet film pt. "Wiedźmin" są nieco inaczej opisane. Więc najlepiej byłoby połączyć je razem żeby każdy fan tego bestselleru mógł odnaleźć się w świecie.

Oczywiście można też nasączyć ten pomysł swoją oliwą.

Ale czy wypali ten pomysł? Na tą chwilę widzę to niestety czarno, aczkolwiek pożyjemy zobaczymy.

Na takim serwerze chętnie bym zagrał. Czytałem nie raz książki, tak samo grałem w obie części i oglądałem film. ._.

67qtMtN.png

Opublikowano

Ja szczerze mówiąc bym na takim serwerze nie zagrał, ponieważ takich nie lubię i wole hardcore.

Myślę, że taki serwer był by nowością i przyciągnął by ludzi, więc życzę powodzenia.

Opublikowano

Dziękuje za opinie :D

Szczególnie podziękuje Mabashi

Może miałbyś ochotę pomóc w budowie mapy?

Chce połączyć tylko gre i książke :D Film oczywiście widziałem ,ale nie przypadł mi do gustu.

Na 100% nie było by też wszystkich lokacji ,bo jest tego za dużo ,a chciałbym otworzyć server dla graczy w tym roku :D

Nadal czekam na jakieś propozycje. Co według was musi być na servie ,a co już niekoniecznie.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Z tego co wynika z Twojego postu, to ma być RPG/Role-Play. Przynajmniej tak pomyślałem, gdyż napisałeś że będziemy "wspinać się po szczeblach kariery", a mi się to kojarzy z czystym RolePlay. Chociaż muszę przyznać że takiego pomysłu jeszcze nie było i chciałbym brać udział w bitwie o Sodden. Sądzę że jest wielu fanów wiedżmina, którzy chętnie by zagrali na takim serwerze. Ale nie może się obejść bez nowych broni, pancerzy, a nawet koni i wozów (np. dla kupców), czy nawet autorskiego modu specjalnie "dla wiedźminów". No cóż, to już byłby raj. Rzadko można taki stworzyć ;] Świetnie to wymyśliłeś, ale do tego trzeba chęci i sporo pracy, ale myślę że zaowocuje to dobrym serwerem, miłym dla graczy. Przy samej budowie mapy będzie ciężko, ale na szczęście można zrobić pomniejszone wersje miast. Nilffgard, Temeria, Redania, Aedirn, Kaedwen, Kovir, Possis, Lyria i oczywiście Rivia - jest tego sporo, ale da się to zbudować. Po drodze do miast można zrobić ruiny, jaskinie specjalnie zapełnione nowymi gatunkami potworów.. Aż cięzko sobie wyobrazić taki serwer. Jeśli chodzi jednak o budowanie, to polecałbym coś takiego jak "budowniczy", którzy budowali by domy w wsiach lub miastach za pieniądze. Taki świat to całkowicie byłby czymś nowym w Mc.

Wątpie by szybko udało się to zrobić, ale przy odpowiedniej administracji, budowniczych itp. - łatwo pójdzie i w dodatku szybko. Jeśli spodobały Ci się moje pomysły, napisz na PW - mam ich więcej. Życzę szczęścia :D

PS : Widzę że nie tylko ja czytałem całą serię Wiedźmina ;d

challenger.png

Opublikowano

Widać nie tylko ty :D Czytałem 3 razy całą sage i zamierzam czytać kolejny raz :D

Wiem ,że odwzorowanie tego wszystkiego jest praktycznie niemożliwe.

Zastanawiałem się jak rozwiązać ten problem i na dzień dzisiejszy jedyne co wymyśliłem to to ,by nie budować odrazu wszystkich królestw.

Na 100% będzie Nilfgaard , Cintra , Temeria i Redania. Ponadto takie miejsca jak Brooklin , czy Kear Morten (i inne ważne miejsca)

Co do reszty to myślę ,że można je przecież dobudować potem prawda?

Co do nowych modyfikacji itp to oczywiście były by.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Dobra widzę ,że zainteresowanie znikowme ,a głosy w ankiecie mówią same za siebie. Niestety ,ale server nie powstanie.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...