Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Laptop nie widzi wentylatora

Domsss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od 1,5 roku jestem posiadaczem laptopa Acer Aspire 5742G, od jakiegoś czasu strasznie się grzeje, temperatura osiąga nawet do 80 stopni przy czym komputer się wyłącza, czyszczony był w miare możliwości (Odkurzaczem :P ). Postanowiłem więc podkręcić prędkość wiatraka programami takimi jak SpeedFan, MSI Afterburner, AVGA Precision X oraz RivaTuner, problem w tym iż żaden z tych programów nie widzi wentylatora. Mam nadzieje że to się szybko wyjaśni bo w najgorszym wypadku będę musiał kupić podstawkę chłodzącą i wentylator bo inaczej ani rusz (Sprawdzony sposób kolegi :D ).

Opublikowano

W ustawieniach tych programów pokombinuj z konfiguracją chipsetu sterującego. Bądź jednak myśli, że kupisz podkładkę i będzie spokój.

Opublikowano

Coś jeszcze poszperam a co do podkladek to jedną zamuwiłem na allegro na świeta ze "sklepu" który ma tam stronę, ale to co otrzymałem nijak się miało do opisu na ich stronie, miał być metal a był plastik (połamana przyszła + brak zabespieczenia + zniszczone opakowanie) miała być cicha a głośna jak helikopter (z tego co wynika z komentarzy bo nie miałem okazji jej nawet włączyć) tak więc zamiast podstawki chłodzącej dostałem lampke nocną bo świeci... na niebiesko <_< .

Opublikowano

zmiany obrotów nie zrobisz i nie zobaczysz w żadnym programie bo to badziew na dwóch kabelkach a nie wentylator do sterowania obrotami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...