Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ciekawi mnie historia prywatnych serverow

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie dotyczace prywatnych serverow.Kto stworzyl pierwszy prywatny server metin2 ? Skad mial pliki serverowe ? Przeciez firma Ymir ich nieudostepna.Prosze jestem bardzo ciekawy ^^ Czekam na odpowiedzi.Wszystkie sensowne i niosące informacje odpowiedzi maja like'a :D

ie068n.jpg
Opublikowano

Z privami to zaczeło się tak że jakiś typek z GF udostępnił gdzieś pliki 2007 full chińskie bo go wylano z pracy , reszte to tak jak widzisz , sami ludzie odkrywali.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

z tego co pamiętam pierwszy prywatny serwer to był chiński longju gdzie z grupki psów dostawało się 13lv,i nie było jeszcze do tego spolszczeń .

kto go stworzył to nie mam pojęcia,ale nie długo po tym sieć yt/mpc i inne strony roiły się od publikacji innych chińskich privów ;d

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

z tego co pamiętam pierwszy prywatny serwer to był chiński longju gdzie z grupki psów dostawało się 13lv,i nie było jeszcze do tego spolszczeń .

kto go stworzył to nie mam pojęcia,ale nie długo po tym sieć yt/mpc i inne strony roiły się od publikacji innych chińskich privów ;d

Rain chyba

Z privami to zaczeło się tak że jakiś typek z GF udostępnił gdzieś pliki 2007 full chińskie bo go wylano z pracy , reszte to tak jak widzisz , sami ludzie odkrywali.

Co Ty za głupoty piszesz.Wtedy GF jeszcze chyba nie było.Pliki wyszły od chińczyków

Opublikowano

A ja mam jeszcze takie pytanie, jaki był pierwszy POLSKI prywatny serwer metin2? :D

Avalon? Yitian? (Dawniej xLast)

skpUo.png

Opublikowano

Pierwszy polski priv o ile się nie mylę to Insomnia (możliwe, że pomyliłem się w nazwie). Była dobra zajawka, ale HA Biały o ile pamiętam miał sprawę w sądzie o pliki serwerowe lecz myślę, że to jakaś bajka z tym sądem.

+ to forma podziękowania za pomoc.

Opublikowano

Pierwsza byla insomnia bo sam tam gralem, ciekawie zrobiony serwer i oczywiscie bardzo duzo graczy tam bylo ;)

zakaz handlu

Opublikowano

Nie czytałem postów, ale pierwszym prywatem był chiński serwer longju :) Ską zdobyli pliki, nie wiadomo, niby od ymir jak pisali wyżej :) .. Ale graliśmy tam z bambuskiem i kilkoma kolegami :) Od tego serwera się zaczeło, pierwszym polskim serwerem nie wiem jaki był, ale chciałbym powrócić do tego chińskiego serwera.. Polak do nas podszedł i wyzywał nas od ciot, ale zgasił się jak dowiedział się, że jesteśmy polakami, bo tam tylko chinole mieli eq +9 wtedy :) My byliśmy jedyną gildią z takim eq polską :) Tak więc prv przyszły z chin, jak wiele rzeczy :) Później pliki zostały udostępnione i dostępne dla wszystkich, kumatych :) i są dostępne do tej pory, a globalne metki czerpią pomysłi z privków takie gotowce ;)

Opublikowano

Pierwsze pliki serwerowe stworzył Rain, potem zaczęła się zabawa w spolszczenia itd.

Pierwszy Polski serwer Metin2 to Insomnia, była prowadzona przez Białego ;-)

Nawet Mounthains tam był GM'em.

Opublikowano

Prywatne serwery pierwsze wychodziły właśnie w chinach.

Ja w tę grę zacząłem grać właśnie od priva pod nazwą Yxyt2.com

To były czasy. Teraz wejdziesz na taki niemiecki serwer napiszesz ,,Kurwa" a połowa wołaj napisze ,,Hi Poland!" ;d

Opublikowano

Jak wiadomo to musiałbyć programista,ktoś te pliki musiał stworzyć zrobić na jakie komendy działąją itd...

Dasz '+' Plosee:***

31234410162108496453820.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...