Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarnobyl

jake345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurwa stary a nie lepiej na hiroszime , tam to dopiero jest zabawa , napromieniowane japonce latają jak swietliki ;)

@top

po co pytasz jK i tak tam nie pojedziesz ?

a tak na prawdę taka wycięcia jest bardzo droga , nie lepiej polecięc do egiptu , przynajmniej jest co zwiedzać

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

1-Pozwolenie od rządu RU + Przepustka do strefy radioaktywnej wydana w instytucie zdrowia

2-To nie jest teren dla cywilów

3-Na tereny radioaktywne możesz wejść jedynie z "siłami zbrojnymi" które są upoważnione do wchodzenia na te tereny

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

jedz najwyżej twoja żona urodzi cyklopa a ty umrzesz na nowotwór za około 2 miesiące po wycieczce

albo urodzi zjeba co pisze debilizmy na jakims forum dla gimbów :E

@droga ta wycieczka ale warto wydac kase, oszczedzaj i pojedziesz w wakacje

Weteran
Opublikowano

Wpisz sobie w google frazę "Czarnobyl wycieczki ekstremalne" i szukaj.

Ps: Niektórzy tutaj niezłe bzdury piszą o.O

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Tyle jest ciekawych rzeczy na świecie a ci pojadą oglądać komunistyczne ruiny tylko dlatego, że zdarzyła się tam jakaś tragedia...

Za te pieniądze lepiej jedź do Rzymu. Pozwiedzać. To zdecydowanie lepsza opcja :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Strach się bać A co jak uszkodzi forum :D? Takie monstrum będzie

Żeby nie było offtopu to masz linka do wycieczek:

http://www.alienatours.pl/?op=str,3,29,0&j=

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Opublikowano

Ja ci polecam do Elektrowni Youkushima czy jakoś tak ;3

Fukushima tak dla gwoli ścisłości. ;)

Chcesz to jedź, ale zrób zdjęcie jak urośnie ci druga głowa. :D Taki tam troll. Ja z tego co słyszałem też, to tylko tereny reaktora są jeszcze mocno skażone.

Opublikowano

Jprdl. Widzę że ludzie na tym forum chyba są niedorozwinięci, albo udają idiotów.

Po co zwiedzać piramidy skoro są może cię dopaść klątwa ?

Po co zwiedzać zamki skoro możemy spotkać ducha ?

Po co jechać zwiedzać Afrykę skoro możemy zachorować ?

Jak by człowiek zadawał sobie takie same pytania jak Wy to życie by nie miało sensu. Wy chyba siedzicie w pokoju bez klamek z laptopem na kolanach i nie wiecie co tracicie.

simply.4557.gif

Opublikowano

jedz najwyżej twoja żona urodzi cyklopa a ty umrzesz na nowotwór za około 2 miesiące po wycieczce

albo urodzi zjeba co pisze debilizmy na jakims forum dla gimbów :E

@droga ta wycieczka ale warto wydac kase, oszczedzaj i pojedziesz w wakacje

Popierdoliło was?

Chyba głowa was boli, że takie coś się stanie. TA STREFA JEST JUŻ MAŁO SZKODLIWA DLA ZDROWIA!!!!

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Popierdoliło was?

Chyba głowa was boli, że takie coś się stanie. TA STREFA JEST JUŻ MAŁO SZKODLIWA DLA ZDROWIA!!!!

tłumacz debilom, oni i tak nie przeczytają.

76561198001815076.png
Opublikowano

Wycieczki napewno są musisz poszukać ,google nie gryzie.

Od kiedy to odsyłamy do wyszukiwarek - zgłoszenie

Popierdoliło was?

offtop

@TOP

http://bispol.com/imprezy-wlasne/

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Opublikowano

o matko...

więc napisze jeszcze raz

1.strefa w obrębie 30km od elektrowni jest jeszcze TROCHĘ!!! skażona. liczniki trzymane w powietrzu wskazują wartość taką jaka jest w KRAKOWIE!!! wniosek? w krakowie też wyrośnie ci 3 głowa

2.700 - 900zł to aż tak dużo? jak się ktoś przyłoży to odłoży kase(1 paczka papierosów to ok.12zł)

3.proszę...zakończmy już ten temat

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

Napisze ci coś co jednemu userowi

Sa 2 wyjścia od 18lat niektóre biura podroży robią wycieczki ale z nimi lepiej nie jechać gówno zobaczysz.

A 2 wyjście to przekupienie dozorcy/przewodnia z tego co słyszałem wystarczy 1500zł na osobę i zobaczysz wszystko, bo milicje to tam widać raz na tydzień przejedzie i to wszystko.

A co do radioaktywności przy budyniach w Prypeci jest znikoma pamiętając że Prypeć znajduje się 4km od samej elektrowni.

Najwięcej jest w tzw "czerwonym lesie" złomowisku maszyn biorących udział w akcji oraz przy samym reaktorze choć po współpracy z USA został on zabetonowany.

A samej Prypeci radioaktywność jest mała i ciągle spada wiec spokojnie da sie jechać, nawet są ludzie co wyjeżdżają na kilka tygodni i nic im nie jest a mieszkają w Hotelu nieopodał zakazanej strefy.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Od kiedy to odsyłamy do wyszukiwarek - zgłoszenie

offtop

@TOP

http://bispol.com/imprezy-wlasne/

Linki wychodzące w code. I do tego link do strony ma być uzupełnieniem wyczerpującej odpowiedzi, a nie odpowiedzią. ;) Jak już tak przestrzegamy regulaminu.

@topic: To, co tutaj ludzie wypisują na temat Czarnobyla po prostu ręce opadają. Chyba za dużo horrorów i oglądania 'Czarnobyl - reaktor strachu', prawda? :) Myślicie, że byłyby tam organizowane jakiekolwiek wyprawy jeżeli byłoby jawne zagrożenie życia? Fakt, że nie jest to miejsce typowe, ale ja osobiście wolałabym pojechać do Czarnobyla i zobaczyć jak wielkie szkody potrafi wyrządzić jeden wybuch niż jechać do Rzymu i zwiedzać takie same kamienie...

Opublikowano

Linki wychodzące w code. I do tego link do strony ma być uzupełnieniem wyczerpującej odpowiedzi, a nie odpowiedzią. ;) Jak już tak przestrzegamy regulaminu.

@topic: To, co tutaj ludzie wypisują na temat Czarnobyla po prostu ręce opadają. Chyba za dużo horrorów i oglądania 'Czarnobyl - reaktor strachu', prawda? :) Myślicie, że byłyby tam organizowane jakiekolwiek wyprawy jeżeli byłoby jawne zagrożenie życia? Fakt, że nie jest to miejsce typowe, ale ja osobiście wolałabym pojechać do Czarnobyla i zobaczyć jak wielkie szkody potrafi wyrządzić jeden wybuch niż jechać do Rzymu i zwiedzać takie same kamienie...

:D

Wcześniej dawałam w code

@top tak jak pisałam teren jest radioaktywny są nawet tablice ostrzegawcze z tego co mi również wiadomo to teren jest skażony i może skutkować chorobą :D Dlatego do samego reaktoru nie dojdziesz ani nie dojedziesz dolecisz itd

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Opublikowano

:D

Wcześniej dawałam w code

@top tak jak pisałam teren jest radioaktywny są nawet tablice ostrzegawcze z tego co mi również wiadomo to teren jest skażony i może skutkować chorobą :D Dlatego do samego reaktoru nie dojdziesz ani nie dojedziesz dolecisz itd

Akurat dojdzie jak pojedzie na własną ręke

Bo z wycieczką przejdziesz głównymi ulicami Prypeci i to wszysytko,a jak pojedziesz i przekupisz przewodnika to wejdziesz gdzie chcesz.

Zresztą co jest do oglądanie w samym reaktorze? jak jest on zabetonowany, a co do radioaktywności już jest tak mała że nie groźna

Jedynie w czerwonym lesie, złomowisku,i przy samym reaktorze można mówić o radioaktywności

Polecam wam filmy tego pana co jeździ co roku na własną rekę jak widac może wejść gdzie tylko chce.

http://www.youtube.com/watch?v=B01NtsUDHkY&list=UUXPLnpE8MX5aKmhlLfqtz4w&index=10

A tutaj macie z Wiki:)

Ukraińskie normy dotyczące czasu przebywania ludzi na terenie "Zony" limitują czas ich obecności do trzech miesięcy w ciągu roku. Naukowcy mogą przebywać w Czarnobylu bez jego opuszczania przez dwa tygodnie, po upływie tego czasu wyjeżdżają na miesiąc a ich miejsce zajmują kolejni naukowcy aż do ich powrotu.

Wiec nie słuchaj ludzi którzy pierdolą głupoty "nie jedz bo umrzesz" jak widać są dopuszczalne normy

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Jprdl. Widzę że ludzie na tym forum chyba są niedorozwinięci, albo udają idiotów.

Po co zwiedzać piramidy skoro są może cię dopaść klątwa ?

Po co zwiedzać zamki skoro możemy spotkać ducha ?

Po co jechać zwiedzać Afrykę skoro możemy zachorować ?

Jak by człowiek zadawał sobie takie same pytania jak Wy to życie by nie miało sensu. Wy chyba siedzicie w pokoju bez klamek z laptopem na kolanach i nie wiecie co tracicie.

Podsumował mnie jebany :(

Byłem zajebałem stamtąd jakąs zmutowaną jaszczurke wsadzilem do słoika zyla jakis miech karmiłem ja różnymi shitami polecam fajnie było

Z rzymu nie weźmiecie sobie zmutowanej jaszczury a z czarnobyla tak :D

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Jak to czytam to mi ręce opadają, niby żyjemy w XXI wieku, a niektórzy się zachowują jakby co dopiero opuścili jaskinie, a może i nawet nie jaskinie - "BO ZA JASKINIĄ UMRZEĆ MOŻNA DINOZAŁRY CHODZO, NIE WYCHOĆ" takie jest wasze rozumowanie... Smutne. Po ulicy też bym nie chodził bo samochód może potrącić, a samą wycieczkę do Czarnobyla sam chciałbym odbyć, ale tak jak możemy widzieć na YT, że ludzie sobie łażą itd, a nie z przewodnikiem, gdzie wszystko jest w biegu, żeby zobaczyć jak najwięcej a tak naprawdę jak najmniej.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

O co chodzi z tymi glowami

Nowotworami skazeniami? nie interesuje sie tym ale powiedzcie bo chce miec brata cyklopa xD

Mutacje związane z promieniowaniem? Ale teraz już i tak za późno, żebyś sobie brata zcyklopił. Promieniowanie nie jest tak wysokie, normalnie można tam wjechać. Osobiście bałbym się trochę przebywać tam samemu. Bądź co bądź to duże miasto, bez żywej duszy. Z resztą, zbyt ciekawski jestem, wlazłbym gdzie nie trzeba. Z wycieczką mógłbym jechać.

W sumie to dosyć oryginalny pomysł. Mało kto był w Czarnobylu czy Prypeci.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Jedź w wakacje może się akurat załapiesz jak nowy sarkofag bd budować bo z tego co pamiętam to jakoś teraz mieli zaczynać budować :P

Oglądałem film na elektroenergetyce i ruskie żeby zmniejszyć promieniowanie cały teren spryskali tlenkiem boru (nie mam pewności) ale chodzi mi o to że promieniowanie jest niskie, prędzej zginiesz od zjedzenia czegoś skażonego tym "borkiem" czy innym dziadostwem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...