Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mini FAQ, pytania i problemy z grą

Menierva

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was kilka pytań związanych z pokemmo.

żeby nie przedłuzac:

1.Espeon czy umbreon i na ktorym lvl zrobic evo eevee

2. gdzie i jak zdobyc lucky eqq i po co one jest (co daje?)

3.gdzie wystepują shiny pokemony

4.da sie zdobyć master ball? (jak tak to na co go wykozystać)

Odemnie to narazie tyle mam nadzieje ze ktoś odpowie :)

Opublikowano

1. To zależy od setupu, który pokemon bardziej Ci pasuje. Umbreon jest silniejszy i lepiej sobie radzi w pojedynkach, sam takiego posiadam, najważniejsze by miał dobra naturę, staty - IVs. Ewolułowanie pokemona najlepiej zrobić jak najwcześniej, zostaw sobie tylko skill BITE który posiada eevee bo jest przydatny dla umbreona w pvp :)

2. Lucky egg zdobywasz na safari, jest bardzo ciężki do zdobycia, ten przedmiot posiada pokemon Chansey, masz tylko 4% na spotkanie a jak już go spotkasz i złapiesz to to jest 5% szans że akurat ma lucky egga.

Lucky Egg daje 50% do zdobywanego doświadczenia, jest też dobrym sposobem na wymianę zamiast money w grze. Spokojnie dostaniesz za lucky egga dobrego pokemona do pvp lub słabego shiny :)

3. Shiny pokemon występują w całej grze

Prawdopodobieństwo znalezienia takiego poka to:

około 1/8000

4. Tak, jest tylko jeden dostępny master ball na postać i nie można go wymienić, zostaw go sobie na shiny.

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

1. Natura ma wpływ na grę, dodaje +10% base stats w zależności jaka to natura, są też zwykłe natury które nie dają nic.

2. Pokemony z nowej generacji możemy spotkać na wyspach gdy pokonamy elite four.

3. Tak to prawda, shiny różnią się tylko kolorem ale są bardzo pożądane i drogie w grze.

Jestem dinozaurem

Opublikowano

Pokemon prawdopodobnie musi walczyć i musisz go karmić a i nie zapomnij że umbreona możesz zrobić tylko w nocy

fd9cu1.jpg

Opublikowano

Pokemon prawdopodobnie musi walczyć i musisz go karmić a i nie zapomnij że umbreona możesz zrobić tylko w nocy

Dokładnie. Szczęście rośnie podczas karmienia potkami i innymi specyfikami, musisz chodzić z pokemonem oraz nim walczyć.

Jestem dinozaurem

Opublikowano

1. Mam Eevee na 45 i 70% szczęścia, czy aby ewoluował w Umbreona musi mieć 100%?

To normalne by przy takim poziomie był jeszcze 1 formą?

2. Czemu mając wędkę nie mogę nią łowić?

3. Czy Butterfree to 'dobry' pokemon? Czy w ogóle są takie pokemony którymi nie opłaca się grać chcąc wygrywać pvp? I które Smerfie polecasz?

Tak odbiegając od tematu, naginając już od podstawówki w FR miło pograć w taką gierkę w sieci. :))

Opublikowano

1. Wystarczy 70% teraz musisz dać komuś przez trade pokemona żeby ewoluował.

2. Musisz ją umieścić w action barze

3. Butterfree nie jest zbyt dobrym pokemonem, oczywiście jest masa takich pokemonów :)

Warto sprawdzać statystyki na bulbapedii, mogę Ci polecić te pokemony: Houndom,Lapras,Growlite,Exegg,Larvitar,Jolteon,Snorlax,Scyther,Umbreon,Espeon,Tauros,Blissey,Cacturne,Sowbro, Heracross

Sam szukam takich z dobrymi statami :)

Jestem dinozaurem

Opublikowano

Dragonite i Aerodactyl też są dobre ale ja podałem moją listę faworytów

pokemony typu mewtwo, legendarne ptaki etc są niedostępne i nie będą, jak dla mnie jest to dobre posunięcie bo każdy by latał z najlepszymi legendami zamiast zwykłymi pokemonami.

Jestem dinozaurem

Opublikowano

Może i racja ale gdyby tak byłaby blokada? 1 konto = 1 legenda? Może i ludzie mięliby kilka kont ale w pvp użyty byłby tylko jeden 'unikat'. :)

Z drugiej strony Mewtwo był tylko jeden na 'świecie' to samo tyczy się ptaków, Mew czy Deoxysa. :)

Mogę wiedzieć jak wędkę umieścić w action barze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...