Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Walka dystansowa.

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ema.

Mam już 1900 punktów zasługi i mam jakiś tam wybór postaci, między innymi Morgana.

Ale bardziej mnie interesuje, jaka postać dystansowa była by lepsza? Nieważne czy 3100, 4800 czy 6300 punktów. Poszukuje postaci którą szybko nauczę się grać, bo Morganą lamiłem strasznie jak była za free.

Opublikowano

za 1350 polecam teemo a build jest dobry taki: na początku kupujesz butki 3 potki jak nazbierasz 475 golda lub więcej kupujesz pierśćień dorana pózniej obówie maga, rabadon, ząb nashora, huragan, zmora licza, sprzedajesz pierscien dorana i kupujesz ostrze nieskonczonosci lub krwiopijca

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem tych bohaterów.

Ahri.

Fiddlesticks.

Teemo.

Ryze.

Z czego Fiddlesticks to jungler, ogarnąłbym go?

Opublikowano

Ja Ci polece ryzea. Jeden z najlepszych apkow w grze. swietnu dmg, snear, aoe ult, mocne combo i tankowaty . :)

Opublikowano

Osobiście polecę Twisted Fate'a, praktycznie ad carry składa na combo W(do tego zmora licza) + Q, dzięki E drużyna i Ty otrzymujecie więcej golda, BARDZO DOBRE ULTI DO GANKÓW na każdej linii, w jungli. Q ma praktycznie co 2-3s w teamfigtach. Dzięki ulti można nie raz fajnie uciekać :)

Opublikowano

Polecam Ci Ryze albo Ahri z tych co chciałeś.

Ahri - dość mobilna po 6 lvlu, taunt, heal jako pasyw ? (nie pamiętam, nie gram nią)

Ryze - bardzo dobry pick ze względu na op dimejdż / snare i oczywiście spellvamp z ulta

Buduje się go zwykle pod ap/tank więc z maną problemów nigdy nie ma, może stać na lane cały czas, ult co kilka minut i życia też Ci nie brakuje.

Opublikowano

Odświeżam, ponieważ mam jeszcze w głowie Caitlyn. Brać ją?

Tak, z nunu na bocie owni wszystko.

Akurat mam jeszcze punkty na Ryze to kupię go.

Damomo możesz mi dać na PW build dla Ryze?

Merce/Sorce, Łezka, RoA, Muramana, Łezka, Archangell, Frozen Heart, Guardian Angel.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Akurat mam jeszcze punkty na Ryze to kupię go.

Damomo możesz mi dać na PW build dla Ryze?

Taki jak up Ci podał może być, chociaż buty powinny być z penetracją (jest ważna).

Próbuj eksperymentować, czasem inne itemy są dużo lepsze niż oklepane buildy.

Opublikowano

Odświeżam temat z kolejnym pytaniem.

Miss Fortune brać? Bo grałem kilka razy przeciwko niej i potrafiła nieźle dokopać innym.

Opublikowano

Bierz fiddle łatwy i przyjemny :)

na mida wg mnie słaby bo jego "e" potrzebuje sie odbijac :)

easy jungle

easy pentakill (ult :)

miska też op jest :)

jej ult jest fajny na tf :)

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

A jakie buildy dla Fiddla i Miss zainwestować? Bo jestem obiema postaciami zainteresowany.

Ewentualnie szukam jeszcze jakiś junglerów.

Opublikowano

Odświeżam temat z kolejnym pytaniem.

Miss Fortune brać? Bo grałem kilka razy przeciwko niej i potrafiła nieźle dokopać innym.

Jeśli ci się podoba, ma fajne ulti do teamfightów, boost do aa i as.

A jakie buildy dla Fiddla i Miss zainwestować? Bo jestem obiema postaciami zainteresowany.

Ewentualnie szukam jeszcze jakiś junglerów.

Mogę ci podać do mf : Berki, Vamp Scepter, Infinity Edge, Phantom Dancer, Bloodthirster, Last Whisper, Guardian Angel

652601399840421198520.png

Opublikowano

Veigar, Ryze, Annie (czasem niedoceniana a dmg potrafi wyciągnać i to piękny :D ) 450

Teemo, Morgana 1350

Miss Fortune (jest bardzo dobra ale na początku ludzie się wkur***** bo łatwo przypadkiem ks się robi :P ), Malzahar, Anivia (bardziej na supporta pasuje[murek i ulti]), Khartus 3150

Opublikowano

Polecam Ci Ryze albo Ahri z tych co chciałeś.

Ahri - dość mobilna po 6 lvlu, taunt, heal jako pasyw ? (nie pamiętam, nie gram nią)

Ryze - bardzo dobry pick ze względu na op dimejdż / snare i oczywiście spellvamp z ulta

Buduje się go zwykle pod ap/tank więc z maną problemów nigdy nie ma, może stać na lane cały czas, ult co kilka minut i życia też Ci nie brakuje.

pomyśl ,ze jeżeli nie ogarnął Morgany to i nie ogarnie Ahri .

Ja ci poleca Veigara

- dobry w early ( a to najważniejsze ponieważ jak się zacznie tak sie zazwyczaj kończy . )

- mega mocne W

- stun

- Mocny ult

Opublikowano

za 1350 polecam teemo a build jest dobry taki: na początku kupujesz butki 3 potki jak nazbierasz 475 golda lub więcej kupujesz pierśćień dorana pózniej obówie maga, rabadon, ząb nashora, huragan, zmora licza, sprzedajesz pierscien dorana i kupujesz ostrze nieskonczonosci lub krwiopijca

Tak zgadzam się z tym,że teemo.A to mój build: 3potki i butki,obuwie maga,zaraza,huragan,nashor,rabadon,klepsydra.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc.

Myślę że spróbuje niedługo Sivir zagrać.

I co do buildów, sprawdzę je, i ewentualnie przemyślę i spróbuje czegoś innego.

Lecą lajki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...