Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"znienawidzone" hamachi...

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

pragnąłbym poruszyć temat dotyczący głownie serwera minecraft,stojący na hamachi.

Otóż prawie większość ludzi (a nawet może 97%) że tak powiem "nie nawidzi hamachi".I jak widzą np na forum że serwer jest hamachi to nikt nawet tam nie chce wejśc.

Taki przypadek miał pewien serwer (było to juz dawno,więc nie wiem czy na tym forum) noi wchodząc w dział minecraft-serwery zauważam ten serwer. Nie wchodziłem bo był to nowy temat,wiec chciałem sprawdzić,kto wejdzie i odpowie. Po 20 minutach wchodze ponownie na ten dział,a ten temat był już na samym dole, i nie dość tego nadal miał 0 odpowiedzi a nawet 0 odwiedzin.Postanowiłem że tam wejdę, i sprawdzę. Serwer może nie stał na hamachi,ale za to był o wiele lepszy niż wszystkie serwery dedyk zebrane do siebie.Screeny Map były wspaniałe a pluginów było tak duzo,że się zastanawiałem czy nie bedzie lagów, ale ich administracja zapewniała że serwer był sprawdzany i nie będzie dużo lagów. Więc postanowiłem wejść na ten serwer dołączając przede wszystkim na hamachi. wszystko było super tylko administracja miała jeden kłopot. Miała bardzo małą ilość graczy a mapa była dość duża.

I tu się pytam.

Dlaczego, jeżeli ludzie widzą,że serwer stoi na hamachi,to już nikt nie wejdzie?

Dlaczego omijają te serwery szerokim łukiem?

Czy tylko serwer dedykowany jest najlepszy z najlepszych? przecież będzie on stał tylko 2 miesiące,moze pół roku i tyle.A na hamachi mozna grac cały czas i nie będzie trzeba zaczynać znowu od nowa.

Opublikowano

Bo sprawa wyglada tak, ze jest wiele ludzi ambitnych, grajacych w minecrafta, maja zajebiste pomysly, znaja sie na tym, ale nie maja kasy...

harnasiek_sygna.png

Masz pytanie? Problem? Pisz PW!

Pomogłem? Polub ->

Opublikowano

Ja popieram up, ale każdy chce grać gdzie server stoi 24/7 i bez instalowania zbędnych programów, przynajmniej ja :>

Opublikowano

Dokładnie, na dedyku nie musisz czekać aż szanowny admin wejdzie i właczy serwer. Tylko kiedy chcesz wtedy wchodzisz. Ponadto takie serwery hamachi maja większe prawdopodobienstwo na włam i brak backupów, więc też zniechęca.

scvEdS9.png

Najbardziej popularny niemiecki serwer easy, średnio ponad 2000 graczy.

http://www.mpcforum.pl/topic/954506-tutde-shiro2/

Opublikowano

Dokładnie, na dedyku nie musisz czekać aż szanowny admin wejdzie i właczy serwer. Tylko kiedy chcesz wtedy wchodzisz. Ponadto takie serwery hamachi maja większe prawdopodobienstwo na włam i brak backupów, więc też zniechęca.

Oho.

1. Backupy można robić prostą komendą lub plugnem Backup ustawiając czas, więc gdzie problem.

2. Włam ... nie wiem co ma do tego hamachi, jak nie masz keya na kompie nikt Ci się nie włamie. Easy.

Minecraft ma bardzo tanie hostingi do opłacania przez co jest duuużo dedyków przez co serwery hamachi zostały ograniczone i jest ich coraz mniej.

Opublikowano

Oho.

1. Backupy można robić prostą komendą lub plugnem Backup ustawiając czas, więc gdzie problem.

2. Włam ... nie wiem co ma do tego hamachi, jak nie masz keya na kompie nikt Ci się nie włamie. Easy.

Minecraft ma bardzo tanie hostingi do opłacania przez co jest duuużo dedyków przez co serwery hamachi zostały ograniczone i jest ich coraz mniej.

ale np serwera z modami nie postawisz na dedyku...

Opublikowano

ale np serwera z modami nie postawisz na dedyku...

Postawisz ;) Craftserve czy mineserv ma takie opcje możliwe do wykupienia.

Opublikowano

ale są też wady dedyka. Nie pograsz sobie zbyt długo.

Postawisz ;) Craftserve czy mineserv ma takie opcje możliwe do wykupienia.

ale są drogie jak krew. Zapewne jakieś 50-80 zł za serw z modami 20 slotów.

Opublikowano

ale są też wady dedyka. Nie pograsz sobie zbyt długo.

ale są drogie jak krew. Zapewne jakieś 50-80 zł za serw z modami 20 slotów.

25 zł PayPal, paysafecard czy tam przelew za 10 slotów na miesiąc + baza ftp mody normalny bukkit.

To nie jest drogo... 3x ktoś kupi vipa i masz serwer na kolejny miesiąc

Opublikowano

25 zł PayPal, paysafecard czy tam przelew za 10 slotów na miesiąc + baza ftp mody normalny bukkit.

To nie jest drogo... 3x ktoś kupi vipa i masz serwer na kolejny miesiąc

dla mnie to nie ma sensu.

Poco wydawać 25 złotych w błoto , skoro nie masz pewności,że ten serwer napewno wypali?

ja pamiętam kiedyś też że gość robił taki serw z modami to mu nie wypalił bo nikomu nie chciało się ściągac.

Wierz mi ja z tym kupowaniem dedyka nie jestem naiwniak jak cała reszta. Ja myślę w przód.

Opublikowano

No jak nie ma się umiejętności aby rozkręcić serwer i inteligencji aby go odpowiednio prowadzić to tak jest.

Opublikowano

No jak nie ma się umiejętności aby rozkręcić serwer i inteligencji aby go odpowiednio prowadzić to tak jest.

no właśnie...

a ja jeszcze nigdy nie byłem administratorem żadnego serwera :)

Opublikowano

Ja nie wchodzę, bo zazwyczaj takie serwery lagują, a poza tym nie mam przekonania. bo już 3 serwery były porażką

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Ja nie wchodzę, bo zazwyczaj takie serwery lagują, a poza tym nie mam przekonania. bo już 3 serwery były porażką

Ale nawet czasami na dedyku laguje.

Opublikowano

Ale jak na 3 serwerach to samo, to nawet nie mam ochoty wchodzić na więcej. Poza tym takie serwery zazwyczaj robią nieogarnięte dzieci >10lat -.-

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Ja mam serwer hamachi , 20 slotowy i nikt nie nazeka :P Kazdy mile gra u nas, nie ma problemu wszystko sie dobrze kreci ... A wiec nie wiem dobrze o co autorowi chodzi w tym calym temacie.

Opublikowano

Ale jak na 3 serwerach to samo, to nawet nie mam ochoty wchodzić na więcej. Poza tym takie serwery zazwyczaj robią nieogarnięte dzieci >10lat -.-

że hamachi robią nieogarnięte dzieci?

o to ja sobie to wypraszam.

Mam 15 lat robie serwer hamachi.W dodatku nie zwykły tylko na modach.

A w dodatku czasem się zdarzy że dedyka robią (że tak powiem) nawet nieogarniete neo dzieci,które nie mają wogóle pojęcia o minecrafcie i jeszcze się pchają żeby zrobić serwer a sami nie znaja podstaw.

Takie zdarzenie kiedyś miałem. Wchodze na serwer 20 slotów. 18 pluginów na serwie. Były okropne lagi a administratorzy byli nieuprzejmi. Chciałem się spytać jaka jest komenda, to oni powiedzieli że maja to (przepraszam za wyrazenie) w du**e i żebym sobie sam poszukał. W dodatku nazwali mnie szmatą. Okazało się to później że serwerem rządziła para 9 i 11 latków,którzy chcieli zrobić serwer bo tak im się podobało. Na drugi dzień na serwer wchodziło po 2-4 osoby.

Opublikowano

Ja mam serwer hamachi , 20 slotowy i nikt nie nazeka :P Kazdy mile gra u nas, nie ma problemu wszystko sie dobrze kreci ... A wiec nie wiem dobrze o co autorowi chodzi w tym calym temacie.

chodzi o to,że niektórych nie stac na hamachi i sie zastanawia dlaczego nikt nie chce wejść na serw hamachi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...