Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wyciskanie ^^

Eddyxcv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem , mianowicie kupilem sobie laweczke dla kulturystów i zaczynam dopiero (60kg) i tutaj się zaczynają schodki , bo zaczynalem od 30

do 50 szło szybko a teraz macham i macham , bolą mnie łapy ale 10x serie trzeba zrobic

obecnie cisne 60 seriami po 4 (potem przechodze na 6,8 i daje więcej o 5kg) , 1 i 2 podniesienie są łatwe , trzecie znosze , ale czwarte idzie tragicznie

między seriami mam 5/10minut odpoczynku ( gram na kompie , (siłka w pokoju :) )) i teraz stoje od 2 dni na tym samym obciążeniu i wgle nie idzie , ani lepiej ani gorzej , tylko łapy mnie mniej bolą bo sie do bólu przyzwyczajam xD

i moje pytanie jest takie : Co mam zrobić?

a) zmniejszyc obciążenie

B) zwiększyć obciążenie

c) pracować więcej hantelkami

d) ćwiczyć ze sztangą mocno giętą na stojąco

e) inaczej (post)

Opublikowano

zmniejsz obciążenie lepiej poćwiczyć więcej przy mniejszym niż napierdalać do zaorania na większym.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

no tak , tylko ze do tej 60 jechałem tak zeby zrobic 10 serii po 4 powtorzenia , i jechalem dosc szybko , tylko teraz nic nie idzie ;/

a jakbym zmniejszyl ciężar to było by to 55 , a 55 zrobie 6/7 razy więc to nie jest az tak duzo.

a tak btw. rekord przed chwila wyjebalem 71,25 xD

Opublikowano

Dobierz ciężar tak żebyś robił 4 serie po 10-12 powtórzeń z naprawdę dużym wysiłkiem.I zmniejsz przerwy między seriami do max 2min.

Opublikowano

Wydaje mi się czy ty robisz tą klatę codziennie?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

jak trenujesz na mase to bierz duże ciężary ale małą ilość powtórzeń

Trening na rzeźbę to małe ciężary ale duża ilość powtórzeń (15-30)

Przerwy pomiędzy seriami od 30 do 50 sekund

@btw

Zmniejsz odpoczynek do 1-1,30 min

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

jak trenujesz na mase to bierz duże ciężary ale małą ilość powtórzeń

Trening na rzeźbę to małe ciężary ale duża ilość powtórzeń (15-30)

Przerwy pomiędzy seriami od 30 do 50 sekund

Gówno prawda. Na masę to bilans kaloryczny na plus, a na wycinkę na minus.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

ja klate robie codziennie , na zmiane. bicek/klata/bicek/klata

To jesteś debilem. Pomijając fakt, że ćwiczysz tylko klatę i bica, gdzie jest kurwa regeneracja?

Km5iG.png

Nowicjusz
Opublikowano

Zamiast samej klaty i ramion łącz ćwiczenia na poszczególne partie + odpoczynek dla ciała co drugi dzień, np. Pn - klata biceps, Wt - wolne, Śr - triceps barki, Czw - wolne, Pt - Plecy Przedramię lub nogi jeśli robisz. Tak jak up, nie rób ćwiczeń po 10 serii z 4x, 6x powtórzeniami. Znajdź np na jakimś forum sportowym przykłady różnych ćwiczeń. Proponuję 3 ćwiczenia z 4seriami 12/10/10/8. co do obciążenia w Twoim przypadku 45kg do 55kg w wyciskaniu na płasko, reszte dobierz tak, aby nie przesadzać z ciężarem. Przerwy między ćwiczeniami około minuty + picie wody ...

Nie ma się co martwić, że na początku poszło szybko do 50kg, bo na początku zawsze jest szybko.

Opublikowano

@TOPIC

No i powiedz kiedy Ty dajesz czas mięśnią żeby sie zregenerowały ? Jak już chcesz ćwiczyć to proponuje system: pn, śr, pt i wtedy po kilku tygodniach zaczniesz zauważać efekty ...

@EDIT

Ajj UP mnie uprzedził ;) z moją propozycją :)

Opublikowano

jedyne zmiany jakie zauwazam to zmniejszanie sie tkanki tluszczowej na barkach i ramionach. dopiero w srode mi przyjda reeboki do biegania to bedzie mi latwiej sie do tego przystosowac np. dzisiaj i wczoraj jechalem co chwile te serie i dzisiaj pod wieczór widze duzą różnice w budowie ciała , ale ciężar się nie zmienia :P

Opublikowano

Nie zdziw się, że zamiast rosnąć to mięśnie będą Ci się zmniejszać. Ja klate robie raz tygodniowo - bez opierdalania. 4 ćwiczenia po 4 serie.

Nie rozumiem, jak można napierdalać codziennie klatkę.... mieśnie ci się spalą :D Robisz tylko klate i bica? Dobry jesteś hashahsa

Mieśnie potrzebują regeneracji. Bez niej nic nie zrobisz. Zrób sobie teraz tydzień przerwy i zobaczysz efekty :) Obciążenie zwiększaj co serie - przykładowo zaczynasz od 60 a kończysz na 65. Zaczynasz od 12 powtórzeń kończysz na 4-6. Musisz zwiększać ciężar bo bez tego nic nie urośnie. Nie ma opierdalania sie.

Zamiast samej klaty i ramion łącz na poszczególne partie + odpoczynek dla ciała co drugi dzień, np. Pn - klata biceps, Wt - wolne, Śr - triceps barki, Czw - wolne, Pt - Plecy Przedramię lub nogi jeśli robisz. Tak jak up, nie rób ćwiczeń po 10 serii z 4x, 6x powtórzeniami. Znajdź np na jakimś forum sportowym przykłady różnych ćwiczeń. Proponuję 3 ćwiczenia z 4seriami 12/10/10/8. co do obciążenia w Twoim przypadku 45kg do 55kg w wyciskaniu na płasko, reszte dobierz tak, aby nie przesadzać z ciężarem. Przerwy między ćwiczeniami około minuty + picie wody ...

Nie ma się co martwić, że na początku poszło szybko do 50kg, bo na początku zawsze jest szybko.

Jeśli już ma robić nogi to w połączeniu z łapami :P Niby coś tam udowodnili, że szybciej rosną łapy jak się robi w połączeniu z nogami.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Oo kurwa, źle, źle ; D najlepiej ułóż sobie plan lub niech ktoś Ci ulozy kto sie zna. klata z duzym wysilkiem 1 w tygodniu a z mniejszym wysilkiem max 2. plan powinien byc mniej wiecej taki:

pon; klata triceps

wt; biceps, barki

sr;wolne

czw; nogi, brzuch

pt; plecy, barki

sob-wolne

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

Zacznij od ogólnorozwojówki FBW , pierdolicie takie smuty a sie nie znacie .

Podstawowe ćwiczenia

1.Przysiad

2.Martwy

3.Wyciskanie płasko

4.Wiosłowanie

5.Wyciskanie stojąc

6.Podciąganie nachwyt

za 6 miesięcy możesz wrócić to ci splita przedstawimy

Pomogłem daj Like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...