Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prasówki

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :)

Wy w szkołach też na WOSie macie robienie prasówek z każdego dnia po dwie gospodarcze lub polityczne? Wgl po co komu robić te prasówki -,-. Skąd bierzecie prasówki? (Na to pytanie proszę odpowiedzieć) :D

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Prasówki to są jakieś wycinki z gazet na temat najważniejszych wydarzeń danego dnia/tygodnia itp. :) U mnie na WOSie nigdy czegoś takiego nie było, ale skoro masz takie zadanie to chyba nic trudnego? Weź gazetę i znajdź odpowiedni artykuł. :)

Opublikowano

U mnie to polega na tym, że z każdego dnia muszę po 2 wydarzenia z kraju lub ze świata gospodarcze lub polityczne. Pan mówi, że gazeta sporo kosztuje i mamy szukać w necie. To jest pracochłonne zadanie, mimo wszystko.

Opublikowano

U mnie to polega na tym, że z każdego dnia muszę po 2 wydarzenia z kraju lub ze świata gospodarcze lub polityczne. Pan mówi, że gazeta sporo kosztuje i mamy szukać w necie. To jest pracochłonne zadanie, mimo wszystko.

To wejdź na stronę główną gazety wyborczej.

http://wyborcza.pl/0,0.html

I tam na pewno znajdziesz wszystko czego Ci trzeba. :)

Opublikowano

To widzę, że ja mam najgorzej. Co tydzień w nocy przed wosem "Kur*a, prasówki trzeba zrobić" i siedzimy i piszemy. Czepia się nawet jak nie jest napisane ręcznie. Średnia prasówka z tygodnia to ok 600 wyrazów. Weź tyle przepisuj -,-

Opublikowano

Niestety mam słabą pamięć i nie jestem w stanie zapamiętać dokładnie wszystkiego co usłyszałem w wiadomościach w TV.

Opublikowano

Masz i tak prościej bo ja w 3gim musiałem dawać po 10 z kraju i 10 ze świata. Robiłem to tak : właczyłem telewizor i wszedłem na stronę w telegazecie na bodajze 112 i byly tam wydarzenia :)

Opublikowano

Jest to po to, zeby mlodziez zainteresowala sie tym co dzieje sie w kraju i na swiecie. Co raz to wiecej osob nie widzi nic po za komputerem i zabawa. Przy okazji, poznajesz cos nowego i mozesz stwierdzic ze w przyszlosci bedziesz chcial byc dziennikarzem i opisywac wydarzenia dla gazet etc.

kochamplastik.png
Opublikowano

Ja już wiem co chcę robić, a w takiej ilości te prasówki to nie jest zainteresowanie tylko wrzód na tyłku.

Opublikowano

Chodzę do kujońskiej szkoły i spisanie jednego przykładu z maty graniczy z cudem.

Opublikowano

Chodzę do kujońskiej szkoły i spisanie jednego przykładu z maty graniczy z cudem.

moze spisuj najwazniejsze wiadomosci na kartce i sie poprostu tego naucz.

Admin Cienia
Opublikowano

Siemka :)

Wy w szkołach też na WOSie macie robienie prasówek z każdego dnia po dwie gospodarcze lub polityczne? Wgl po co komu robić te prasówki -,-. Skąd bierzecie prasówki? (Na to pytanie proszę odpowiedzieć) :D

Też pamiętam te prasówki, mieliśmy sami je redagować ale zawsze rżnełem wszystko z faktu. Czasem nawet nie przepisywałem tylko wycinki wklejałem.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

A ja jeszcze nie zrobiłem żadnej(3 gim). Pierdoli mnie co się dzieje na świecie + do tego zawsze mamy od WOS'u wkurwiające nauczycielki więc mi się odechciewa.

Babka daje dwóm osobom pod koniec lekcji temat prasówki i na następny tydzień ma przynieść.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Również mam prasówkę (1 liceum). Znając życie twój nauczyciel ma pisowskie poglądy stąd polecam gazetę Uważam rze. Jeżeli ma jednak POwskie to Gazeta Wyborcza będzie jak najbardziej trafna. Najpierw oceń nauczyciela jaki jest. Jeżeli Ci nie zależy to wybierz sobie jakiś artykuł z tych dwóch ;).

ancNW3C.jpg
The blues <3

Opublikowano

Akurat wydaje mi się, że on ocenia bez względu na poglądy polityczne. Nie mam problemów z wosem, ale te prasówki są strasznie pracochłonne. Macie jakieś strony w których piszą wiadomości gospodarcze lub polityczne, ale nie takie typu "samochód uderzył w drzewo w Warszawie"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...