Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak to jest z tą Zyra?

ArT1203

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram nią całkiem sporo na supporcie i muszę powiedzieć, że ostatni nerf ją mocno zabolał - teraz niestety E jest strasznie łatwo uniknąć, przez co tracimy bardzo ważną część naszego arsenału. Niestety akurat nerf speeda E powinien być cofnięty inaczej Zyra dość szybko zostanie zapomniana.

Opublikowano

Zyra jest dobra zarowno na mida jak na supporta, lecz jest rzadkim pickiem

Zyra wcale nie jest żadkim pickiem. Bardzo często widuję ją na supp.

Na midzie już nie jest taka fajna, łatwo ją ograć.

Możesz użyć logiki by usprawiedliwić wszystko. To jest jej potęga, a zarazem wada.

Opublikowano

Btw. Zyra ma ukryta pasywke z leona. Leona tym opadajacym shieldem moze ja powiekszyc. Nie wiem dokladnie o ktory skill chodzi. Ale pasywka jest. Jak kumpel lub ty masz leone to sobie wyprobujcie.

Opublikowano

zyra jest mocną postacią zarówno na suppie jak i na midzie, ma mocny berst i może zabic po śmierci co daje jej dobre możliwości na midzie, jako supp ma sneara i zadaje nie mały dmg + podrzucenie z ulta w tfach

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Otóż w sezonie 2 meta na Supa to była Shurelia + HoG i wardy. Rzadko kiedy coś się więcej dostawało. Dlatego wybierano postaci z CC/healem itp. który mogły zostać na tzw. głodzie złota ale dalej robić swoje. Królowanie Janny, Tarica i Sony oraz Blitzcranka.

Mimo wszystko taka Zyra dość dobrze radziła sobie, ze względu na swoje CC - snare, slow i podrzut + nasionka mogące robić jako tako za wardy. Niskie przeliczniki i duży dmg. bazowy uczyniły z niej dość popularnego supporta. Wraz ze zmianami w s3 mamy teraz znaczną ilość przedmiotów dla AP supportów z tej lżejszej ligi - Lux, Nami i właśnie Zyra. W solo Q mogłeś iść sobie taką Zyrą na supa - jeżeli tam Cię spychali i móc ciągnąć gry dzięki swojemu CC. Teraz możemy dobrnąć do jeszcze większej ilości CC dzięki przedmiotom i taka Zyra może pławić wrogą drużynę w slowach.

Osobiście Zyrę spotkałem kilkukrotnie - ale niezbyt były one dobre. Dziś np. dwa razy na rankedzie ale były jakieś nobskie i nie umiały grać - obawiam się, że nasionko na 1lvl to zły pomysł. Raz miałem z taką Zyrą problem na Twisted Treeline - zbudowała Blackfire Torcha i jej roślinki zaczynały po prostu niszczyć HP mojego teamu. Co do samej postaci to jest dobra - nawet bardzo ale potrzeba umieć tym grać. Na EUNE nie widuję jej często.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Zyra do chwili nerfa była idealnym pickiem - miała mnóstwo CC i wyśmienity laning phase. Jednak najbardziej zabolała ja zmiana szybkości E - teraz niesamowicie łatwo jest tego uniknąć i zwyczajnie w świecie nie złapiemy tym lepszym osób. Dlatego też do gry wracają nieco starsze picki i np. Janna jest używana znacznie częściej.

Opublikowano

Zyra jest mocnymi midem ale na mida lepiej brac cos innego i isc nia w supporta gdyz jezeli przeciwnik nie ma heala to poprostu sama bedzie ich jechac .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...